Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Μάικλ Τζάκσον περιουσία: Τα ”μετά θάνατον” 60 εκατομμύρια – Στην κορυφή του Forbes
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Μάικλ Τζάκσον περιουσία: Τα ”μετά θάνατον” 60 εκατομμύρια – Στην κορυφή του Forbes

Μάικλ Τζάκσον περιουσία: Στην κορυφή της λίστας του Forbes με τις υψηλότερα αμειβόμενες προσωπικότητες μετά θάνατον, βρέθηκε ο Μάικλ Τζάκσον κερδίζοντας 60 εκατομμύρια δολάρια από τον Οκτώβριο του 2018.

Μάικλ Τζάκσον περιουσίαΣτην κορυφή της λίστας του Forbes με τις υψηλότερα αμειβόμενες προσωπικότητες μετά θάνατον, για έβδομη συνεχόμενη χρονιά, βρέθηκε ο Μάικλ Τζάκσον κερδίζοντας 60 εκατομμύρια δολάρια από τον Οκτώβριο του 2018. Η λίστα του Forbes που δημοσιεύτηκε την Τετάρτη αποκάλυψε πως τα music streams του βασιλιά της ποπ, που απασχόλησε ιδιαίτερα την κοινή γνώμη μετά την κυκλοφορία του ντοκιμαντέρ «Leaving Neverland», αυξήθηκαν στα 2,1 δισεκατομμύρια στις ΗΠΑ, σε σύγκριση με τα 1,8 δισεκατομμύρια της περασμένης χρονιάς. Να σημειωθεί πως η εκτίμηση των εσόδων προ φόρων – χωρίς τις αμοιβές των δικηγόρων, των πρακτόρων και των μάνατζερ – λαμβάνει υπόψη στοιχεία από την Nielsen Music, το IMDB Pro και συνεντεύξεις με πηγές από την βιομηχανία της μουσικής.

Και σύμφωνα με την λίστα, ο Μάικλ Τζάκσον βρίσκεται στην κορυφή και μάλιστα απέχει 21 εκατομμύρια από τους καλλιτέχνες που ακολουθούν: Έλβις Πρίσλεϊ, ο καρτουνίστας και πατέρας του Σνούπι, Τσαρλς Σουλτς και ο Άρνολντ Πάλμερ. Το Graceland του Έλβις Πρίσλεϊ είναι τόσο δημοφιλές που κάθε χρόνο το επισκέπτονται πάνω από 500.000 επισκέπτες, με αποτέλεσμα να προχωρήσει και σε μια εκτεταμένη ανακαίνιση φέτος, ύψους 45 εκατομμυρίων δολαρίων. Κι άλλοι τραγουδιστές όμως βρέθηκαν στην λίστα, όπως ο Μπομπ Μάρλεϊ, ο Prince, η Μέριλιν Μονρόε αλλά και η Γουίτνεϊ Χιούστον που έκανε φέτος το ντεμπούτο της στην συγκεκριμένη λίστα – σχεδόν 8 χρόνια μετά τον θάνατό της, με έσοδα 9,5 εκατομμύρια δολάρια.

Μάικλ Τζάκσον περιουσία: Οι υψηλότερα αμειβόμενες προσωπικότητες μετά θάνατον

Μάικλ Τζάκσον: 60 εκατομμύρια δολάρια
Έλβις Πρίσλεϊ: 39 εκατομμύρια δολάρια
Τσαρλς Σουλτς: 38 εκατομμύρια δολάρια
Άρνολντ Πάλμερ (παίκτης του γκολφ): 30 εκατομμύρια δολάρια
Μπομπ Μάρλεϊ: 20 εκατομμύρια δολάρια
Δρ. Σους (συγγραφέας): 19 εκατομμύρια δολάρια
Τζον Λένον: 14 εκατομμύρια δολάρια
Μέριλιν Μονρόε: 13 εκατομμύρια δολάρια
Prince: 12 εκατομμύρια δολάρια
Νίπσεϊ Χασλ: 11 εκατομμύρια δολάρια
XXXtentacion: 10 εκατομμύρια δολάρια
Γουίτνεϊ Χιούστον: 9,5 εκατομμύρια δολάρια
Τζορτζ Χάρισον: 9 εκατομμύρια δολάρια

Μάικλ Τζάκσον περιουσία: Μεγαλύτερη περιουσία και από τους εν ζωή συναδέλφους του

Ο Μάικλ Τζάκσον μπήκε ξανά στην ζωή μας εδώ και λίγο καιρό με αφορμή την προβολή του ντοκιμαντέρ Leaving Neverland από το ΗΒΟ. Τα τελευταία χρόνια της ζωής του ο βασιλιάς της ποπ πέρα από σκιά του εαυτού του ήταν και καταχρεωμένος ελπίζοντας να κλείσει την μαύρη τρύπα που ο ίδιος είχε ανοίξει σε μία σειρά συναυλιών που θα έδινε στην Βρετανία. Συναυλίες που δεν δόθηκαν ποτέ καθώς βρέθηκε νεκρός στο σπίτι του στις 25 Ιουνίου του 2009. Από την επομένη ήδη η περιουσία του νεκρού πλέον Μάικλ Τζάκσον άρχισε να αυξάνεται με γεωμετρικά μεγέθη. Τα ραδιόφωνα θυμήθηκαν ξανά τα τραγούδια του, τα αναμνηστικά πωλούνταν σε δημοπρασίες σε αστρονομικές τιμές και το χρέος ύψος 400 εκατ. δολαρίων που είχε αφήσει πίσω του σύμφωνα με το billboard όχι μόνο ξεπληρώθηκε μέχρι τελευταίας δεκάρας άλλα στα ταμεία των κληρονόμων του άρχισε να ρέει ξανά το χρήμα.

Σύμφωνα με το Forbes από το οποίο προέρχονται και τα στοιχεία από τα οποία δημιούργησε τα infographics το visualcapitalist.com o Μάικλ Τζάκσον δεν έφυγε ούτε στιγμή από την κορυφή της λίστας με τους πιο προσοδοφόρους νεκρούς celebrities τα τελευταία χρόνια. Δύο ακόμη εντυπωσιακά στοιχεία είναι ότι “βγάζει” ακόμη και σήμερα ακόμη περισσότερα από ότι οι εν ζωή συνάδελφοι του καθώς και ότι από τα 4,2 δισ. έσοδα που είχε στο σύνολο της καλλιτεχνικής σόλο πορείας τους από το 1982, τα μισά, δηλαδή τα 2,1 δισ. δολάρια ήρθαν μετά τον θάνατο του.

Μάικλ Τζάκσον περιουσία: Μία από τις μεγαλύτερες επιτυχίες του καλλιτέχνη

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις