Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Γιάννης Σπανός: Το συγκινητικό αντίο του Σταμάτη Κραουνάκη
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Γιάννης Σπανός: Το συγκινητικό αντίο του Σταμάτη Κραουνάκη

Γιάννης Σπανός: Με ένα λιτό αλλά συγκλονιστικό μήνυμα μόλις 11 λέξεων αποχαιρέτισε ο Σταμάτης Κραουνάκης τον Γιάννη Σπανό που πέθανε σήμερα αφήνοντας δυσαναπλήρωτο κενό.

Γιάννης Σπανός: Φτωχότερο είναι πλέον το ελληνικό πεντάγραμμο μετά τον θάνατο του μεγάλου μουσικοσυνθέτη Γιάννη Σπανού. Ο καλλιτεχνικός κόσμος είναι συγκλονισμένος από την είδηση αυτής της μεγάλης απώλειας. Ο Γιάννης Σπανός έχει συνεργαστεί σχεδόν με όλους τους μεγάλους Έλληνες τραγουδιστές, ενώ έχει γράψει τεράστιες επιτυχίες, τις οποίες έχουμε όλοι κάποια στιγμή σιγοτραγουδήσει. Σύμφωνα με πληροφορίες, ο Γιάννης Σπανός έδινε χρόνια μάχη με σοβαρή ασθένεια.

Σε παλαιότερη συνέντευξή του, ο Γιάννης Σπανός, είχε εξηγήσει τον λόγο για τον οποίο δεν απέκτησε ποτέ οικογένεια. «Αν είχα οικογένεια, δεν θα έκανα μουσική! Δεν μπορώ να παίζω πιάνο και να μ’ ακούει κάποιος άλλος», είχε πει χαρακτηριστικά ο Γιάννης Σπανός. Ο Γιάννης Σπανός ετοιμαζόταν για τις ζωντανές εμφανίσεις που θα πραγματοποιούσε το επόμενο διάστημα στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο μαζί με τον Γιώργο Χατζηνάσιο. Την είδηση του θανάτου του, κοινοποίησε στο Facebook η τραγουδίστρια Πέννυ Ξενάκη. «Μόλις το έμαθα και θέλω να πεθάνω… Ο Γιάννης Σπανός δεν μένει πια εδώ…», έγραψε στο προφίλ της.

Τη θλίψη του για τον χαμό του, εξέφρασε μέσω Facebook ο Σταμάτης Κραουνάκης, με ένα λιτό και συγκινητικό του μήνυμα. «Αντίο Μεγάλε μου, Τεράστιε, ταπεινέ μου Γιάννη, Σ’ ευχαριστώ για Όλα», έγραψε χαρακτηριστικά για τον Γιάννη Σπανό, ο Σταμάτης Κραουνάκης, συνοδεύοντας το μήνυμά του με μια φωτογραφία των δύο, στην οποία τους βλέπουμε να αγκαλιάζονται θερμά.

Γιάννης Σπανός: Το αντίο του Γιώργου Νταλάρα

Ο Γιώργος Νταλάρας, με ανάρτησή του στον προσωπικό του λογαριασμό στο Instagram, αποχαιρέτησε τον συνάδελφό του, ραγίζοντας καρδιές με το μήνυμά του.

«Βαριά θλίψη, κενό. Σαν να μην έφταναν οι απώλειες αυτό τον καιρό. Ξέρω… Δε ζει μαζί μας, θα ζουν για πάντα τα μεγάλα τραγούδια του, η μουσική του. Παρηγοριά. Έφυγε ο Γιάννης Σπανός. Ένας σπουδαίος, ένας πολύ μεγάλος συνθέτης, που το έργο του θα ζει για πάντα. Μας λείπει όμως κι ο άνθρωπος. Ο υπέροχος, ο χαριτωμένος, ο πάντα γελαστός, ο γενναιόδωρος Γιάννης. Το κενό είναι μεγάλο, δυσαναπλήρωτο. Ο θάνατος είναι νομοτέλεια, όμως αυτούς που αγάπησες, κακά τα ψέμματα, τους θες κοντά σου, όσο γίνεται πιο πολύ. Στο καλό αγαπημένε μου φίλε. Σ’ ευχαριστώ», έγραψε χαρακτηριστικά ο δημοφιλής καλλιτέχνης, δίπλα από τη φωτογραφία του Γιάννη Σπανού που δημοσίευσε.

View this post on Instagram

Βαριά θλίψη, κενό. Σαν να μην έφταναν οι απώλειες αυτό τον καιρό. Ξέρω… Δε ζει μαζί μας, θα ζουν για πάντα τα μεγάλα τραγούδια του, η μουσική του. Παρηγοριά. Έφυγε ο Γιάννης Σπανός. Ένας σπουδαίος, ένας πολύ μεγάλος συνθέτης, που το έργο του θα ζει για πάντα. Μας λείπει όμως κι ο άνθρωπος. Ο υπέροχος, ο χαριτωμένος, ο πάντα γελαστός, ο γενναιόδωρος Γιάννης. Το κενό είναι μεγάλο, δυσαναπλήρωτο. Ο θάνατος είναι νομοτέλεια, όμως αυτούς που αγάπησες, κακά τα ψέμματα, τους θες κοντά σου, όσο γίνεται πιο πολύ. Στο καλό αγαπημένε μου φίλε. Σ' ευχαριστώ.

A post shared by George Dalaras (@dalaras_george_official) on

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις