Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Προσλήψεις στην υγεία: 2.500 θέσεις παραϊατρικού προσωπικού ανακοίνωσε ο Κικίλιας
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Προσλήψεις στην υγεία: 2.500 θέσεις παραϊατρικού προσωπικού ανακοίνωσε ο Κικίλιας

Προσλήψεις στην υγεία: Για τις επενδύσεις στο χώρο της Υγείας, το clawback και την ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού, μίλησε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, στην 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο.

Προσλήψεις στην υγεία: Την προκήρυξη 800 νέων προσλήψεων γιατρών στα νοσοκομεία, εντός της άλλης εβδομάδας, ανακοίνωσε ο υπουργός Υγείας, Βασίλης Κικίλιας, μιλώντας στον ΑΝΤ1. Σύμφωνα με τον Βασίλη Κικίλια, 800 νέοι γιατροί δεν θα φύγουν για το εξωτερικό, καθώς η προκήρυξη αφορά σε πτυχιούχους από το 2011 και μετά. Παράλληλα, ο υπουργός ανακοίνωσε 2.500 προσλήψεις παραϊατρικού προσωπικού μέσω ΑΣΕΠ αλλά και τη δημιουργία νέου ογκολογικού νοσοκομείου εντός του νοσηλευτικού ιδρύματος «Σωτηρία». Ο Βασίλης Κικίλιας παραδέχθηκε ότι τα νοσοκομεία μας «μετά από 10 χρόνια κρίσης έχουν ελλείψεις», ενώ δεν παρέλειψε να ευχαριστήσει το προσωπικό των νοσοκομείων, χαρακτηρίζοντας τους ήρωες.

«Τους ευχαριστώ μέσα από την καρδιά μου για τη μάχη που δίνουν. Τους τιμώ για τον αγώνα τους» είπε χαρακτηριστικά ο υπουργός. Εξάλλου, ο κ. Κικίλιας άσκησε δριμεία επίθεση κατά των μελών του «Ρουβίκωνα» με αφορμή την εισβολή τους στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας». «Ο «Ρουβίκωνας» ήθελε να κάνει σόου στο νοσοκομείο «Άγιος Σάββας»», είπε ο υπουργός.

Ο υπουργός στην 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο

Ο υπουργός Υγείας επισήμανε ακόμη, πως «η κυβέρνηση του Κυριάκου Μητσοτάκη επανασυστήνει την Ελλάδα στη διεθνή σκηνή, μέσα από τρίπτυχο «Επενδύσεις-Μείωση φορολογίας-Νέες θέσεις εργασίας». Ο Βασίλης Κικίλιας αναφέρθηκε και στην αναποτελεσματικότητα του clawback και στην απουσία διαρθρωτικών μεταρρυθμίσεων από την προηγούμενη κυβέρνηση.

«Στον πρώτο μας νόμο, που ψηφίστηκε πριν 10 μέρες στο ελληνικό Κοινοβούλιο, κάναμε “ένα άλμα μεγαλύτερο από τη φθορά”. Ένα άλμα ανάπτυξης μεγαλύτερο από τη φθορά του clawback. Ποιο είναι το άλμα ανάπτυξης; Κίνητρα επενδύσεων για τις εταιρείες. Δυνατότητα σε όσες εταιρίες του κλάδου επενδύουν, να συμψηφίσουν μέρος των επενδύσεων αυτών με τις υποχρεώσεις τους έναντι του ελληνικού Δημοσίου για το clawback. Μετατρέπουμε το clawback από αντι-αναπτυξιακό “ψαλίδι” σε επενδυτικό εργαλείο, για τη δημιουργία νέων και καλών θέσεων εργασίας», τόνισε. Ο κ. Κικίλιας έκανε, επίσης, ειδική αναφορά στην ανάπτυξη του ιατρικού τουρισμού στη χώρα μας, καλώντας τους παρευρισκόμενους εκπροσώπους από τις χώρες που συμμετέχουν στη Σύνοδο, να επιλέξουν την Ελλάδα ως προορισμό.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις