Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

19

Ιανουαρίου 2021

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Υπουργός Δικαιοσύνης Ιαπωνία: Παραίτηση, μετά τις καταγγελίες για “παράδοξες” δωροδοκίες
ΚΟΣΜΟΣ

Υπουργός Δικαιοσύνης Ιαπωνία: Παραίτηση, μετά τις καταγγελίες για “παράδοξες” δωροδοκίες

Υπουργός Δικαιοσύνης Ιαπωνία: Στην επιστολή της παραίτησής του ο Καουάι διαβεβαίωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για όσα καταμαρτυρεί στον ίδιο και στη σύζυγό του το εβδομαδιαίο περιοδικό Shukan Bunshun.

Υπουργός Δικαιοσύνης Ιαπωνία: Σε παραίτηση οδηγήθηκε ο υπουργός Δικαιοσύνης της Ιαπωνίας Κατσουγιούκι Καουάι, μετά τα δημοσιεύματα πως το πολιτικό του γραφείο έδινε δώρα, όπως πατάτες και καλαμπόκι, σε ψηφοφόρους, ενώ η σύζυγός του, η γερουσιάστρια Άνρι Καουάι, πλήρωνε το προσωπικό της ποσά υψηλότερα από αυτά που επιτρέπει ο νόμος. Ο υπουργός που άνηκε στο επιτελείο του Σίνζο Αμπε, πρωθυπουργού της χώρας, είναι ο δεύτερος που παραιτείται από το υπουργικό συμβούλιο. Στην επιστολή της παραίτησής του ο Καουάι διαβεβαίωσε ότι δεν γνωρίζει τίποτε για όσα καταμαρτυρεί στον ίδιο και στη σύζυγό του το εβδομαδιαίο περιοδικό Shukan Bunshun, αλλά αποφάσισε να αποχωρήσει από την κυβέρνηση για να μην τρωθεί το δικαστικό σύστημα όσο διενεργούνται έρευνες για την υπόθεση.

Η παραίτηση του Καουάι καταγράφηκε έξι ημέρες μετά από εκείνη του πρώην υπουργού Εμπορίου και Βιομηχανίας Ίσου Σουγκαουάρα, ο οποίος είχε κατηγορηθεί για παραβίαση της εκλογικής νομοθεσίας διότι μοίραζε δώρα σε ψηφοφόρους, όπως πεπόνια, καβούρια, αλλά και μετρητά. Ο πρωθυπουργός Άμπε αναγκάστηκε να ζητήσει συγγνώμη από τους πολίτες για δεύτερη φορά μέσα σε μία εβδομάδα, λέγοντας ότι αναλαμβάνει την πολιτική ευθύνη για τον διορισμό αυτών των δύο πρωτόπειρων υπουργών στον ανασχηματισμό του περασμένου μήνα.

«Θα ήθελα να ζητήσω συγγνώμη από τους πολίτες», ανέφερε ο Άμπε, υποσχόμενος ότι «θα εκπληρώσω την ευθύνη μου να ανακτήσω την εμπιστοσύνη του λαού» στην κυβέρνηση. Πρόσθεσε ότι διόρισε την 55χρονη Μασάκο Μόρι, πρώην υπουργό αρμόδια για την ισότητα των φύλων και την αντιμετώπιση της υπογεννητικότητας, διάδοχο του Καουάι.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις