Νέος αρχηγός ISIS: Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μπαγκντάντι και ανακοίνωσε ηγέτη

ΚΟΣΜΟΣ

Νέος αρχηγός ISIS: Το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαίωσε τον θάνατο του Μπαγκντάντι και ανακοίνωσε ηγέτη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νέος αρχηγός ISIS: Η ισλαμιστική ομάδα επιβεβαίωσε ότι ο εκπρόσωπός της Abu al-Hassan al-Muhajir είναι νεκρός, προσθέτοντας ότι ο Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι (Ibrahim al-Quraishi) ορίστηκε νέος ηγέτης του ISIS.

31.10.2019 | 19:44

Νέος αρχηγός ISIS: O ISIS επιβεβαίωσε τον θάνατο του Αμπού Μπακρ αλ-Μπαγκντάντι και ανακοίνωσε τον νέο του αρχηγό ο οποίος είναι ο Αμπού Ιμπραήμ αλ Χασέμι αλ Κουράσι. Μόλις χθες το Πεντάγωνο έδωσε στη δημοσιότητα βίντεο από την επιχείρηση στη Συρία κατά την οποία σκοτώθηκε ο αρχηγός του Ισλαμικού Κράτους, Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Στη συνέντευξη Τύπου που παραχώρησαν ο στρατηγός Φρανκ Μακκένζι διοικητής της Κεντρικής Διοίκησης του Στρατού των ΗΠΑ και ο εκπρόσωπος Τύπου του Πενταγώνου, έδωσαν στη δημοσιότητα τμήματα του υλικού που βιντεοσκοπήθηκε και περιέγραψαν την επιχείρηση από την αρχή.

Επίσης, το Ισλαμικό Κράτος επιβεβαιώνει υπόσχεται εκδίκηση για τον θάνατο του αρχηγού του: «Ω, μουσουλμάνοι, ω, μουτζαχεντίν, στρατιώτες του Ισλαμικού Κράτους, κλαίμε για τον διοικητή των πιστών Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι», αναφέρεται στο μήνυμα που αναρτήθηκε στην εφαρμογή Telegram.

Σύμφωνα με την Washington Post, καθοριστικό ρόλο για την εξόντωση του Μπαγκντάντι διαδραμάτισε υψηλόβαθμος αξιωματούχος στις τάξεις του Ισλαμικού Κράτους. Ο συγκεκριμένος, σύμφωνα με την εφημερίδα, έδωσε πληροφορίες για το κρησφύγετο του διαβόητου τρομοκράτη, περιγράφοντας τη διάταξη των δωματίων, τα κρυφά τούνελ αλλά και πόσους σωματοφύλακες είχε ο Μπαγκντάντι. Ο πληροφοριοδότης ενδέχεται να πάρει 25 εκατ. δολάρια, σύμφωνα με το δημοσίευμα, καθώς για αυτό το ποσό είχε επικηρυχθεί ο αρχηγός του ISIS.

Exit mobile version