Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Βροχή τώρα Αθήνα: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Κεραυνοί και διακοπές ρεύματος
ΕΛΛΑΔΑ

Βροχή τώρα Αθήνα: Άνοιξαν οι ουρανοί στην Αττική – Κεραυνοί και διακοπές ρεύματος

Βροχή τώρα Αθήνα: Η κακοκαιρία δεν άργησε να προκαλέσει «κολασμένη» κίνηση τώρα στους δρόμους της Αθήνας.

Βροχή τώρα Αθήνα: Ο ηλιόλουστος καιρός των προηγούμενων ημερών είναι παρελθόν και από το πρωί της Πέμπτης σύννεφα είχαν σκεπάσει τον ουρανό σε πολλά σημεία της χώρας. Το μεσημέρι, η κακοκαιρία, που ξεκίνησε από τη δυτική Ελλάδα, χτύπησε την Αττική. Ήδη έχουν ανοίξει οι ουρανοί σε Ελευσίνα, Παλλήνη, Σπάτα, Χαϊδάρι, Κορυδαλλό, Βριλήσσια, Μαρούσι, Κηφισιά. Όπως έχει προβλέψει το meteo, η κακοκαιρία θα συνεχιστεί καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Βροχές από το πρωί σημειώνονται, επίσης, σε περιοχές της δυτικής και της βόρειας Ελλάδας, ενώ καταιγίδες εκδηλώνονται στο Ιόνιο και στα δυτικά ηπειρωτικά.

Η κακοκαιρία είχε ως αποτέλεσμα πολλές περιοχές στην Αθήνα να μείνουν χωρίς ηλεκτροδότηση για λίγα λεπτά. Οι διακοπές οφείλονται σε πτώση γραμμής μέσης τάσης στην περιοχή του Χίλτον. Εξαιτίας της διακοπής ρεύματος η Πυροσβεστική δέχθηκε τουλάχιστον 15 κλήσεις για απεγκλωβισμούς από ανελκυστήρες, καθώς και δύο ακόμη τηλεφωνήματα για αντλήσεις υδάτων από την περιοχή των Σπάτων.

Προσοχή το επόμενο δίωρο

«Στην Αττική θα επηρεαστούν κυρίως τα Δυτικά τα Κεντρικά και τα Νότια του Νομού . Αρκετά έντονες οι αναπτύξεις στην Ανατολική Αττική και μέσα στον Σαρωνικό. Προσοχή το επόμενο δίωρο», αναφέρει σε tweet της η ΕΜΥ.

Έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού

Η ΕΜΥ, από την Τετάρτη, είχε εκδώσει έκτακτο δελτίο επιδείνωσης του καιρού. Το σκηνικό του καιρού άλλαξε σε όλη τη χώρα με ισχυρές καταιγίδες και ισχυρούς ανέμους να εκδηλώνονται σε πολλές περιοχές.

Σύμφωνα με το Έκτακτο δελτίο καιρού σήμερα Πέμπτη αναμένεται να επηρεαστούν:

Α) Τα νησιά του Ιονίου, η δυτική Στερεά, η δυτική Πελοπόννησος και πιθανώς η Ήπειρος. Από τις απογευματινές ώρες της Πέμπτης τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα νοτιοδυτικά και τη νύχτα θα εξασθενήσουν.

Β) Η κεντρική Μακεδονία από τις πρώτες πρωινές ώρες μέχρι αργά το απόγευμα.

Γ) Η Θεσσαλία από τις προμεσημβρινές ώρες της Πέμπτης, οι Σποράδες

Την Παρασκευή

Τις πρωινές ώρες η Εύβοια και μέχρι το μεσημέρι πιθανώς οι βόρειες
Κυκλάδες και τα Δωδεκάνησα.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Από τις πρώτες ώρες της Παρασκευής μέχρι το μεσημέρι αναμένονται βροχές και καταιγίδες θα σημειωθούν στα ανατολικά ηπειρωτικά και το Αιγαίο. Στη συνέχεια και έως το μεσημέρι του Σαββάτου 2/11 τα φαινόμενα θα επηρεάσουν εκ νέου στο σύνολο της χώρας, με τα ισχυρότερα αυτών να αναμένονται στη Ανατολική Θεσσαλία και Ανατολική Στερεά, την Εύβοια, και την Πελοπόννησο.

Το Σάββατο ο καιρός θα παραμείνει άστατος στα δυτικά άστατος κατά περιόδους νεφελώδης με τοπικές βροχές και στο Ιόνιο μέχρι το μεσημέρι σποραδικές καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές νεφώσεις κατά διαστήματα αυξημένες με βροχές στην κεντρική Μακεδονία, τη Θεσσαλία, την κεντρική Στερεά, την Κρήτη και από αργά το απόγευμα στα Δωδεκάνησα.

Την Κυριακή προβλέπονται βροχές στα δυτικά που γρήγορα θα ενταθούν και θα εκδηλωθούν και καταιγίδες. Στις υπόλοιπες περιοχές αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά με λίγες σποραδικές βροχές στη Μακεδονία.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις