Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Συγκεντρώσεις σήμερα Αθήνα: Τρεις πορείες “κλείνουν” σήμερα το κέντρο
ΕΛΛΑΔΑ

Συγκεντρώσεις σήμερα Αθήνα: Τρεις πορείες “κλείνουν” σήμερα το κέντρο

Συγκεντρώσεις σήμερα Αθήνα: Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας μέσα σε έξι ώρες έχουν προγραμματιστεί για σήμερα στο κέντρο της Αθήνας από φοιτητές, μέλη του ΠΑΜΕ και αντιρατσιστικές οργανώσεις.

Συγκεντρώσεις σήμερα Αθήνα: Τρεις συγκεντρώσεις διαμαρτυρίας -μία από τους φοιτητές, η άλλη από τα μέλη του ΠΑΜΕ και η τρίτη από αντιρατσιστικές οργανώσεις- θα πραγματοποιηθούν σήμερα, Πέμπτη, στο κέντρο της Αθήνας. Στις 12 θα γίνει η συγκέντρωση φοιτητών στα Προπύλαια, οι οποίοι θα πραγματοποιήσουν πορεία διαμαρτυρίας στη Βουλή, διαμαρτυρόμενοι για τις αλλαγές στο πανεπιστημιακό άσυλο. Μία ώρα μετά, θα ακολουθήσει νέα πορεία του ΠΑΜΕ, με προορισμό την Βουλή, όπου θα διαμαρτυρηθούν για το νομοσχέδιο για το άσυλο, το οποίο σήμερα ψηφίζεται στη Βουλή. Τέλος, στις 6 το απόγευμα, για τον ίδιο λόγο, αντιρατσιστικές οργανώσεις θα συγκεντρωθούν στα Προπύλαια και θα ακολουθήσει νέα πορεία προς τη Βουλή.

Οι οργανώσεις που μετέχουν στην πορεία είναι οι: ΚΕΕΡΦΑ-Κίνηση Ενωμένοι Ενάντια στο Ρατσισμό και τη Φασιστική Απειλή, Κοινότητα Αφγανών Μεταναστών και Προσφύγων στην Ελλάδα, Πακιστανική Κοινότητα Ελλάδος ‘Η Ενότητα”, Δίκτυο Αφρικανών στην Ελλάδα, Μουσουλμανική Ένωση Ελλάδος.

Χθες, ομάδα αγνώστων έβαλε φωτιά σε κάδους στην Πατησίων και μετά μπήκε μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο, όπου και παραμένει.  Στο σημείο έσπευσαν διμοιρίες των ΜΑΤ που δέχτηκαν αντικείμενα και απάντησαν με δακρυγόνα και χειροβομβίδες κρότου λάμψης απωθώντας τους νεαρούς πίσω στο πανεπιστημιακό ίδρυμα απ’ όπου ανά χρονικές στιγμής βγαίνουν ξανά. Σε ανακοίνωσή της η ΕΛΑΣ, εξήγησε δε τον λόγο που δεν εισέβαλε στο Πανεπιστήμιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις