Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παρέλαση Νέα Φιλαδέλφεια βίντεο: Έτσι προετοιμάστηκαν τα κορίτσια αλά Monty Python
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση Νέα Φιλαδέλφεια βίντεο: Έτσι προετοιμάστηκαν τα κορίτσια αλά Monty Python

Παρέλαση Νέα Φιλαδέλφεια βίντεο: Στο βίντεο, οι 10 νεαρές κοπέλες, εμφανίζονται να τακτοποιούν τη σημαία που κρατούσε η «σημαιοφόρος» και να ρυθμίζουν -με εμφανές άγχος- τις τελευταίες λεπτομέρειες.

Παρέλαση Νέα Φιλαδέλφεια βίντεο: Η «παρέλαση» της ομάδας κοριτσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια, την 28η Οκτωβρίου, εξακολουθεί να πυροδοτεί αντιδράσεις και πολιτικές αντιπαραθέσεις. Για τα όσα συνέβησαν στην παρέλαση τοποθετήθηκαν η υφυπουργός Παιδείας Σοφία Ζαχαράκη, ο δήμαρχος και εκπρόσωποι κομμάτων. Πέρα από όσους καταδίκασαν την ενέργεια, υπήρξαν και φωνές, όπως της Νεολαίας ΣΥΡΙΖΑ, που υποστήριξαν το δρώμενο στην παρέλαση της Νέας Φιλαδέλφειας. Η ομάδα κοριτσιών που κατάφερε να «παρεισφρήσει» στην παρέλαση έδωσε τελικά τις δικές της εξηγήσεις, με ένα κείμενο που ξεκινούσε με τη φράση: «Στρατιωτάκια ακούνητα, μέρα ή νύχτα; Στρατιωτάκια ακούρδιστα, μέρα ή νύχτα;» Τα κορίτσια που πρωταγωνίστησαν στην αλά Μόντι Πάιθον παρέλαση έδωσαν στη δημοσιότητα και ένα βίντεο που απεικονίζει την προετοιμασία τους, λίγα λεπτά προτού βγουν στη… σκηνή.

Στο βίντεο, οι 10 νεαρές κοπέλες, εμφανίζονται να τακτοποιούν τη σημαία που κρατούσε η «σημαιοφόρος» και να ρυθμίζουν -με εμφανές άγχος- τις τελευταίες λεπτομέρειες. Τα συγκεκριμένα στιγμιότυπα αναρτήθηκαν, αρχικά, στην ιστοσελίδα της εφημερίδας ΠΡΙΝ. Το βίντεο από τα «παρασκήνια» δείχνει ακόμα και τη στιγμή που καταφέρνουν να μπουν στο κυρίως «σώμα» της παρέλασης.

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ στηρίζει

«Δεν υπάρχει καμία προσβολή. Οι στρατιωτικού τύπου παρελάσεις αποτελούν μία αναχρονιστική παράδοση, που πρέπει να καταργηθεί. Στο βαθμό όμως που γίνονται, θα πρέπει να μας θυμίζουν τους αγώνες για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, για την Ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης», αναφέρει η ανάρτηση που έκανε στο Facebook η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Από τους πρώτους που είχαν ταχθεί στο πλευρό των 10 κοριτσιών ήταν η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, αλλά και ο επίσης πρώην βουλευτής του κόμματος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Δείτε ακόμη:

“Μην πυροβολείτε τα παιδιά”: Χαμός για την παρέλαση αλά Monty Python

Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση για την παρέλαση αλά Monty Python:

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις