Αθήνα

°C

Δευτέρα

17

Μαΐου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Επεισόδια τώρα Αθήνα: Συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ – Χημικά έξω από την Βουλή
ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια τώρα Αθήνα: Συγκρούσεις μεταξύ φοιτητών και ΜΑΤ – Χημικά έξω από την Βουλή

Επεισόδια τώρα Αθήνα: Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας.

Επεισόδια τώρα Αθήνα: Επεισόδια σημειώθηκαν κατά τη διάρκεια του φοιτητικού συλλαλητηρίου στο κέντρο της Αθήνας. Ομάδα νεαρών συγκρούστηκε με άντρες των ΜΑΤ στα λουλουδάδικα, στην πλαϊνή είσοδο της Βουλής. Η αστυνομία έχει στήσει φραγμό με τρεις κλούβες, τον οποίο επιχείρησαν να σπάσουν φοιτητές. Σύμφωνα με πληροφορίες, μετά το τέλος του φοιτητικού συλλαλητηρίου, φοιτητές της Εξωκοινοβουλευτικής Αριστεράς με πλακάτ στα χέρια πλησίασαν κλούβες των ΜΑΤ και προσπάθησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό στη Βασιλίσσης Σοφίας. Ο δρόμος μπροστά από τα γνωστά λουλουδάδικα και τον φραγμό της ΕΛΑΣ μετατράπηκε σε πεδίο μάχης. Τους φοιτητές απώθησαν με χημικά και κρότου λάμψης οι αστυνομικοί.

Πορεία προς τη Βουλή πραγματοποιούν αυτή την ώρα φοιτητές, που νωρίτερα πραγματοποίησαν συγκέντρωση στα Προπύλαια. Οι φοιτητές διεκδικούν, όπως τονίζουν, «σύγχρονες σπουδές με δικαιώματα, ένα πτυχίο υψηλού επιπέδου ανά επιστημονικό αντικείμενο που να κατοχυρώνει την πλήρη πρόσβαση στο επάγγελμα και όχι πανεπιστήμιο με “άσυλο”». Μεταξύ άλλων, ζητούν αύξηση της κρατικής χρηματοδότησης για την εκπαίδευση στον νέο κρατικό προϋπολογισμό, να πραγματοποιηθούν όλες οι μετεγγραφές, λύση στο ζήτημα της στέγασης των φοιτητών με ανέγερση νέων εστιών και επινοικίαση δωματίων, για όσους μείνουν εκτός.

Επεισόδια τώρα Αθήνα: Συγκλονιστικό βίντεο από τα επεισόδια

Επεισόδια τώρα Αθήνα: Κλειστοί όλοι οι δρόμοι στο κέντρο

Τα επεισόδια που προκαλούνται από το φοιτητικό συλλαλητήριο με τα ΜΑΤ έχουν προκαλέσει θύελλα αντιδράσεων και έντονες συγκρούσεις με το τους δρόμους σε όλο το κέντρο να είναι κλειστοί για την προστασία των πολιτών. Παράλληλα, τάσσονται κατά των διαγραφών φοιτητών, της κατάργησης του ασύλου και της ισοτίμησης κολεγίων – Πανεπιστημίων. Σύμφωνα με το Μέτωπο Αγώνα Σπουδαστών (ΜΑΣ), στη συγκέντρωση συμμετέχουν περισσότεροι από 78 φοιτητικοί σύλλογοι και Συνελεύσεις ετών από όλη την Ελλάδα. Οι δρόμοι γύρω από το κέντρο της Αθήνας είναι κλειστοί.

Επεισόδια τώρα Αθήνα: Τα επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις