Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Απάτες: Απέσπασαν 25.000 ευρώ από τρεις επιχειρηματίες
ΕΛΛΑΔΑ

Απάτες: Απέσπασαν 25.000 ευρώ από τρεις επιχειρηματίες

Απάτες: Υπόσχονταν με το αζημίωτο να σβήσουν τις δήθεν υπό έλεγχο επιχειρήσεις από τη σχετική λίστα του ΣΔΟΕ.

Απάτες: Παρίσταναν τους ελεγκτές του ΣΔΟΕ και υπόσχονταν με το αζημίωτο σε επαγγελματίες και επιχειρηματίες που πλησίαζαν ότι ήταν σε θέση να τους σβήσουν από τη… λίστα των προς έλεγχο επιχειρήσεων! Έτσι, καταφέρνοντας μέσα από τρεις απάτες να αποσπάσουν το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, επιχείρησαν χωρίς να το πετύχουν να αποσπάσουν ανάλογο ποσό και από άλλους επιχειρηματίες. Σύμφωνα με τις πληροφορίες, μια 45χρονη γυναίκα εμφανιζόταν ως «διευθύντρια υπηρεσίας του ΣΔΟΕ στην Αθήνα» και ένας αλλοδαπός και ένας Έλληνας ως συνεργάτες της. Συνελήφθησαν και οι τρεις, δυο ημεδαποί (45χρονη και 46χρονος) και ο 37χρονος αλλοδαπός, οι οποίοι κατηγορούνται για το αδίκημα της απάτης. Όπως προέκυψε, απέσπασαν συνολικά το χρηματικό ποσό των 25.000 ευρώ, από τρεις ημεδαπούς ηλικίας 47, 70 και 40 ετών.

Η δράση τους ξεκίνησε αρχές Μαΐου και συνεχίστηκε μέχρι τα τέλη του Αυγούστου. Στο παρελθόν, μετά από ανάλογες υποθέσεις απάτης, που ήρθαν στο φως με δράστες άτομα τα οποία παρίσταναν τους «Ράμπο» της υπηρεσίας αυτής, το ΣΔΟΕ είχε εκδώσει σχετική ανακοίνωση προφύλαξης των πολιτών από τέτοιους επιτήδειους. Η κυριότερη επισήμανση ήταν ότι αυτοί που μπαίνουν σε μια επιχείρηση και επικαλούνται αυτή την ιδιότητα πρέπει απαραιτήτως να επιδείξουν ταυτότητα, αλλά και την εντολή ελέγχου από την υπηρεσία τους.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Το πλήρες κείμενο της ανακοίνωσης

Ανέφερε τότε η ανακοίνωση του ΣΔΟΕ: «Σύμφωνα με πρόσφατα δημοσιεύματα του Τύπου, απατεώνες προσποιούμενοι τους ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε. εξαπατούσαν και εκβίαζαν ανυποψίαστους επιτηδευματίες, προκειμένου να τους αποσπάσουν χρηματικά ποσά. Επειδή δεν μπορεί να αποκλεισθεί επανάληψη του φαινομένου, το Σ.Δ.Ο.Ε. ενημερώνει τους πολίτες ότι οι ελεγκτές του Σ.Δ.Ο.Ε. είναι υποχρεωμένοι να επιδεικνύουν πριν την έναρξη του ελέγχου την ταυτότητα τους και την εντολή ελέγχου. Σε κάθε αντίθετη περίπτωση, πρέπει να αρνηθούν οποιοδήποτε έλεγχο και να ειδοποιήσουν τις Αστυνομικές Αρχές ή το Σ.Δ.Ο.Ε.».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις