Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Ντε Μινόρ και παίζει πάλι με τον Τζόκοβιτς
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Νίκησε τον Ντε Μινόρ και παίζει πάλι με τον Τζόκοβιτς

Στέφανος Τσιτσιπάς: Ξεπέρασε το εμπόδιο του Άλεξ Ντε Μινόρ με 2-0 σετ (6-3, 6-4) o Στέφανος Τσιτσιπάς και τώρα θα αντιμετωπίσει τον «Νόλε» στα προημιτελικά του Paris Masters

Στέφανος Τσιτσιπάς: Δεν προκαλεί εντύπωση πλέον η πορεία του Στέφανου Τσιτσιπά στα μεγάλα του τουρνουά. Ο 21χρονος Έλληνας τενίστας έφτασε τις 100 νίκες σε ATP μετά την εύκολη νίκη που πέτυχε απέναντι στον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ με 2-0 σετ (6-3, 6-4) στη φάση των 16 του Paris Masters. Έτσι, αντίπαλός του θα είναι στα προημιτελικά ο Νόβακ Τζόκοβιτς, ο οποίος επικράτησε επίσης 2-0 σετ (7-6, 6-1) του Βρετανού Κάιλ Έντμουντ. Ο Τσιτσιπάς έχει βρεθεί τρεις φορές αντιμέτωπος με τον «Νόλε», που παραμένει νούμερο 1 στην παγκόσμια κατάταξη και είναι χαρακτηριστικό ότι τον έχει νικήσει τις δύο.

Η εμφάνιση του Τσιτσιπά με τον Ντε Μινόρ ήτα γεμάτη, παρόλο που έκανε ορισμένα αβίαστα λάθη κυρίως με το backhand.«Έσπασε» γρήγορα το σερβίς του Αυστραλού και έφτασε γρήγορα να προηγείται 3-0. Έπειτα κατάφερε απλά να κρατήσει το σερβίς του για να φτάσει στην κατάκτηση του σετ με 6-3. Με break ξεκίνησε και το δεύτερο σετ, ενώ στο ένατο γκέιμ έκανε break στο break του αντιπάλου του για να φτάσει χωρίς ιδιαίτερη δυσκολία στο 6-4 και να πανηγυρίσει το 2-0.

100 νίκες σε ATP

Το σημαντικότερο βέβαια για τον Τσιτσιπά είναι ότι βελτιώνει συνέχεια πλέον τα νούμερα και τα στατιστικά του. Αυτή η νίκη ήταν η 100η στην καριέρα του σε τουρνουα της ATP, εκ των οποίων  οι 50 έχουν σημειωθεί στη διάρκεια της φετινής σεζόν. Επίσης, κατάφερε να προκριθεί για 14η φορά φέτος σε προημιτελική φάση κάποιου τουρνουά. Έχουν περάσει κάτι παραπάνω από δύο χρόνια από την πρώτη νίκη του κόντρα στον Κάρεν Χατσάνοβ. Ήταν 9 Οκτωβρίου του 2017. Βέβαια, το σημαντικότερο για τον Στέφανο είναι ότι έχει καθιερωθεί στους 10 κορυφαίους στο ranking και πάει με εξαιρετική προοπτική στα μέσα Νοεμβρίου στο Masters του Λονδίνου. Θα ήταν ιδανικό πάντως να τελειώσει τροπαιούχος τη σεζόν με ένα οποιοδήποτε ATP. Χωρίς αυτό να σημαίνει ότι θα αλλάξει η εικόνα που έχει δημιουργήσει με τις εξαιρετικές εμφανίσεις του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις