Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Παρέλαση Νέα Φιλαδέλφεια: Τι εξηγούν τα κορίτσια, ποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ είπαν μπράβο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Παρέλαση Νέα Φιλαδέλφεια: Τι εξηγούν τα κορίτσια, ποιοι στον ΣΥΡΙΖΑ είπαν μπράβο

Παρέλαση Νέα Φιλαδέλφεια: Η κίνηση των κοριτσιών έχει προκαλέσει πολλές αντιδράσεις. και μιμήθηκε τους... Monty Python.

Παρέλαση Νέα Φιλαδέλφεια: Με κείμενο-μανιφέστο που απέστειλαν στην Εφημερίδα των Συντακτών τα 10 κορίτσια που αναστάτωσαν τη μαθητική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου του Δήμου Νέας Φιλαδέλφειας-Νέας Χαλκηδόνας με το αλά Monty Python περπάτημά τους εξηγούν τους λόγους που το έκαναν.

Στο κείμενο αναφέρουν ότι παρήλασαν σαν «στρατιωτάκια που αρχίζουν να ξεκουρδίζονται, να βραχυκυκλώνουν απέναντι στις διαταγές, τα παραγγέλματα, τα εμβατήρια. Ισως γιατί πλέον δεν μας πείθουν οι ιδέες που ενσαρκώνονται σε όλα αυτά» καταγγέλλοντας την «πατρίδα των κανονικών, των προβλέψιμων, των άριστων». Υπογράφουν ως 10 “στρατιωτάκια” της υπο-κριτικής τέχνης και λένε ότι επέλεξαν να πάνε στο δήμο της Ν. Φιλαδέλφειας- Ν. Χαλκηδόνας επειδή είναι «μία γειτονιά χτισμένη από πρόσφυγες, τους κατεξοχήν περιττούς και απόβλητους της ελληνικής κοινωνίας και τότε και τώρα».

Από τους πρώτους που έσπευσαν να πουν μπράβο στα κορίτσια, πριν γίνει γνωστό ιτι ήταν καλλιτεχνικό χάπενινγκ, ήταν η πρώην βουλευτής του κόμματος Αννέτα Καβαδία. Που με ανάρτησή της στο twitter έγραψε: « Στην πυρά! Στην πυρά! Ποια είναι αυτά τα 16χρονα που «τόλμησαν» να αμφισβητήσουν τον αγώνα των… εθελοντών απέναντι στις δυνάμεις του… λαϊκισμού; Να έπαιζαν, τουλάχιστον, με τα κινητά τους την ώρα της παρέλασης, εεε θα ήταν αλλιώς… »

Είχε προηγηθεί με παρέμβασή του στην τηλεόραση του ΣΚΑΙ ο δημοσιογράφος της Αυγής Ανδρέας Πετρόπουλος που έδωσε συγχαρητήρια στα κορίτσια και χαρακτήρισε γελοιότητα τις παρελάσεις. Την παρέμβασή του έκανε βίντεο η Ομάδα Αλήθειας της Νέας Δημοκρατίας.

Ο βουλευτής της ΝΔ Κ. Μπογδάνος σε ανάρτησή του απειλεί με μήνυση:

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις