Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Monty Python: Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση για τα κορίτσια που “παρήλασαν” στη Νέα Φιλαδέλφεια
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Monty Python: Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ παίρνει θέση για τα κορίτσια που “παρήλασαν” στη Νέα Φιλαδέλφεια

Monty Python: Σε επιστολή τους προς την "Εφημερίδα των Συντακτών" τα κορίτσια εξηγούν τους λόγους για τους οποίους προέβησαν στην κίνηση αυτή.

Monty Python: Η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ τάχθηκε στο πλευρό των 10 κοριτσιών που επέλεξαν να μιμηθούν τους Μόντι Πάιθον, στην παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου, ένα περιστατικό για το οποίο άνοιξε μεγάλη συζήτηση. Με ανάρτηση στο Facebook, η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ υποστηρίζει ότι δεν υπήρξε καμία προσβολή από την παρέλαση αλά Μόντι Πάιθον των κοριτσιών στη Νέα Φιλαδέλφεια, τα οποία στη δική τους εξήγηση έκαναν λόγο για καλλιτεχνική επέμβαση, κατά του μιλιταρισμού. Την άποψη αυτή υιοθέτησε και η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ, επισημαίνοντας ότι «Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης».

«Δεν υπάρχει καμία προσβολή. Οι στρατιωτικού τύπου παρελάσεις αποτελούν μία αναχρονιστική παράδοση, που πρέπει να καταργηθεί. Στο βαθμό όμως που γίνονται, θα πρέπει να μας θυμίζουν τους αγώνες για την Δημοκρατία, την Ελευθερία, για την Ειρήνη και την κοινωνική δικαιοσύνη. Αυτό που έπραξαν τα κορίτσια ήταν ένα αντιπολεμικό-αντιμιλιταριστικό μήνυμα το οποίο αρμόζει στην ιδέα της ανθρώπινης συνύπαρξης», αναφέρει η ανάρτηση που έκανε στο Facebook η Νεολαία ΣΥΡΙΖΑ. Από τους πρώτους που είχαν ταχθεί στο πλευρό των 10 κοριτσιών ήταν η πρώην βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ, Αννέτα Καββαδία, αλλά και ο επίσης πρώην βουλευτής του κόμματος, Βαγγέλης Διαμαντόπουλος.

Δείτε ακόμη: 

“Μην πυροβολείτε τα παιδιά”: Χαμός για την παρέλαση αλά Monty Python

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις