Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / PLUS / Instagram desktop: Τέλεια νέα για τους φανατικούς – Θα θυμίζει Messenger
PLUS

Instagram desktop: Τέλεια νέα για τους φανατικούς – Θα θυμίζει Messenger

Instagram desktop: Ίσως να προσθέσει τα μηνύματα και σε desktop έκδοση, θυμίζοντας Messemger.

Instagram desktop: Το Instagram είναι μια δωρεάν εφαρμογή κοινωνικής δικτύωσης που δίνει την δυνατότητα επεξεργασίας και κοινοποίησης φωτογραφιών και βίντεο στο διαδίκτυο. Οι χρήστες μπορούν να μοιράζονται φωτογραφίες και βίντεο με τους ακολούθους ή με επιλεγμένη ομάδα φίλων, να σχολιάζουν και να δηλώνουν ότι μια δημοσίευση τους αρέσει. Είναι γεγονός ότι οι περισσότεροι χρήστες του Instagram επιλέγουν τη mobile εκδοχή του, όμως αυτό δε σημαίνει πως δεν υπάρχουν και αρκετοί που συνδέονται στην πλατφόρμα μέσω desktop. Αυτή η επιλογή των χρηστών φαίνεται πως έχει κινήσει το ενδιαφέρον της πλατφόρμας για τη δυνατότητα αποστολής DMs και μέσω desktops.

Η ανακοίνωση αυτή γνωστοποιήθηκε πριν μερικές ώρες από την blogger τεχνολογίας Jane Manchun Wong, η οποία συνηθίζει να κάνει πρώτη ανακοινώσεις γύρω από το ποιες αλλαγές ενδέχεται να κάνουν οι μεγάλες εταιρίες τεχνολογίας στις υπηρεσίες τους. H Wong μέσα από την ανακοίνωσή της επισημαίνει πως οι συνομιλίες με τους υπόλοιπους χρήστες της πλατφόρμας θα βρίσκονται σε ένα sidebar, το οποίο μοιάζει αρκετά με το αντίστοιχο του Messenger. Μάλιστα, η είδηση αυτή δεν προκαλεί μεγάλη έκπληξη δεδομένου ότι και ο ίδιος ο Μαρκ Ζούκερμπεργκ έχει ανακοινώσει στο παρελθόν ότι πρόθεσή του είναι οι εφαρμογές Facebook, Instagram και WhatsApp να μοιράζονται ένα παρόμοιο user interface (UI).

Instagram desktop: Τα οφέλη για τους influencers

Εάν τελικά το Instagram υλοποιήσει αυτό το χαρακτηριστικό, τότε ένας σημαντικός αριθμός των χρηστών που ασχολείται έντονα με την πλατφόρμα θα διευκολυνθεί ιδιαίτερα, όπως για παράδειγμα οι influencers και όσοι διαχειρίζονται εταιρικά προφίλ, καθώς χρειάζεται να απαντούν καθημερινά σε πολλά μηνύματα, πράγμα που δεν είναι πάντοτε εύκολο από κινητή συσκευή. Η δημοφιλής αυτή εφαρμογή δημιουργήθηκε από δύο απόφοιτους του Πανεπιστημίου του Στάντφορντ, τους Κέβιν Σίστρομ και Μάικ Κρίγκερ και ξεκίνησε τον Οκτώβριο του 2010.

Μόλις δύο μήνες αργότερα, τον Δεκέμβριο του 2010, ο αριθμός των εγγεγραμμένων χρηστών έφτασε το 1.000.000. Σήμερα η εφαρμογή μετράει 20 δισεκατομμύρια φωτογραφίες από όλο τον κόσμο και 1 δισεκατομμύριο ενεργούς χρήστες. Το όνομα της προέρχεται από τον συνδυασμό της λέξης Instant (στιγμιαίο) και telegram (τηλεγράφημα). Tο 2012 η εφαρμογή αγοράστηκε από το Facebook, προς ένα 1 δισεκατομμύρια δολάρια Η.Π.Α.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις