Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Τραμπ: Παράσημο στον σκύλο που συνέβαλε στην εξόντωση του Μπαγκντάντι
ΚΟΣΜΟΣ

Τραμπ: Παράσημο στον σκύλο που συνέβαλε στην εξόντωση του Μπαγκντάντι

Τραμπ: Στον λογαριασμό του στο Twitter ανέβασε μία φωτογραφία με τον σκύλο-«ήρωα», που συμμετείχε στην επιχείρηση εναντίον του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους.

Τραμπ: Ο πρόεδρος των Ηνωμένων Πολιτειών έχει δεχθεί κατά καιρού πολλούς επικριτικούς χαρακτηρισμούς. Δεν παύει, ωστόσο, κάθε φορά να εκπλήσσει το κοινό με κινήσεις ή συμπεριφορές του. Αυτή τη φορά όμως φαίνεται πως το τερμάτισε. Ανέβασε στον προσωπικό του λογαριασμό στο Twitter φωτογραφία στην οποία φαίνεται να παρασημοφορεί με μετάλλιο-πατουσάκι τον σκύλο που πήρε μέρος στην εξόντωση του Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι. Η φωτογραφία αυτή, όμως, είναι εμφανώς πειραγμένη με photoshop, δείχνοντας ότι κοροϊδεύει τον Μπαγκντάντι μετά τον θάνατό του.

Όσον αφορά στην σκύλο-ήρωα, ήταν αυτός που ξετρύπωσε τον αρχηγό του ΙSIS όταν ξεκίνησε η επιχείρηση. Εξάλλου μετά την επιτυχή έκβαση της επιχείρησης κατά του αρχηγού του Ισλαμικού Κράτους, έγινε γνωστό αμέσως πως σκύλος κρυβόταν πίσω από την επιτυχία. Ο αρχηγός του γενικού επιτελείου στρατού των ΗΠΑ Μαρκ Μίλεϊ δήλωσε σχετικά ότι η μονάδα του αμερικανικού στρατού που διεξήγαγε την επίθεση εναντίον του Μπαγκντάντι είχε μεταξύ των μελών της έναν σκύλο, ο οποίος προσέφερε «απίστευτες υπηρεσίες», όμως η ταυτότητά του πρέπει να «προστατευθεί.

Η πραγματική φωτογραφία του σκύλου

Σημειώνεται ότι το ζώο «τραυματίστηκε ελαφρά» κατά την έφοδο, αλλά «ανάρρωσε πλήρως», όπως διαβεβαιώνουν αμερικανικές πηγές. Μετά την επιχείρηση, ο Αμερικανός πρόεδρος έδωσε στη δημοσιότητα φωτογραφία του «φανταστικού», όπως τον έχει χαρακτηρίσει, σκύλου, όχι όμως το όνομά του.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις