Συρία: Ο Άσαντ ανοίγεται στους Κούρδους

ΚΟΣΜΟΣ

Συρία: Ο Άσαντ ανοίγεται στους Κούρδους

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Γιώργος Ζαχάρης

Συρία: Η κυβέρνηση στη Συρία κάλεσε της κουρδικές δυνάμεις να ενταχθούν στις τάξεις του κυβερνητικού στρατού που αναπτύσσεται στη βορειοανατολική Συρία.

30.10.2019 | 21:46

Συρία: Κάλεσμα προς τις κουρδικές δυνάμεις πολιτοφυλακής απηύθυνε η κυβέρνηση της Συρίας, προκειμένου αυτές να ενταχθούν στις τάξεις του κυβερνητικού στρατού που αναπτύσσεται στη βορειοανατολική Συρία. Η πρόσκληση διατυπώθηκε σε συνέχεια της ανάπτυξης των δυνάμεων του Άσαντ στη βόρεια πλευρά της χώρας και στα σύνορα με την Τουρκία. Υπενθυμίζεται ότι πρόκειται για τη μεγαλύτερη ανάπτυξη από το 2012 των δυνάμεων του Άσαντ σε αυτή την πλευρά της χώρας από την οποία είχαν αποχωρήσει μετά την έναρξη του πολέμου στη Συρία.

Βέβαια η αρχή έγινε από την κουρδική πλευρά, καθώς οι Κούρδοι είχαν καλέσει την κυβέρνηση Άσαντ να βοηθήσει να αντικρούσουν την εισβολή της Τουρκίας στη Βόρεια Συρία στις 9 Οκτωβρίου, μετά την απομάκρυνση των Αμερικανών στρατιωτών από την περιοχή. «Η γενική διοίκηση των ενόπλων δυνάμεων είναι έτοιμη να υποδεχτεί τα μέλη των μονάδων των υπό τους Κούρδους Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων (SDF) που θέλουν να ενταχθούν στις τάξεις του», αναφέρεται σε ανακοίνωση του συριακού υπουργείου Άμυνας, την οποία μετέδωσε το συριακό κρατικό πρακτορείο ειδήσεων SANA.

Συρία: «Κοινός εχθρός»

Όλοι οι Σύροι, συμπεριλαμβανομένης της κουρδικής μειονότητας, αντιμετωπίζουν «έναν εχθρό», επισημαίνει η ανακοίνωση, υπονοώντας καταφανώς την Τουρκία. Το συριακό υπουργείο Εσωτερικών κάλεσε, από την πλευρά του, τα μέλη της κουρδικής αστυνομίας (Assayech) να ενταχθούν στις τάξεις της συριακής αστυνομίας, σύμφωνα με το SANA.

Αιχμάλωτοι Σύροι στρατιώτες

Στο μεταξύ, ο τουρκικός στρατός και οι μαχητές που συνεργάζονται με αυτόν, μεταξύ των οποίων αντικαθεστωτικοί Σύροι, έπιασαν αιχμαλώτους 14 στρατιώτες των συριακών δυνάμεων στο βορειοανατολικό τμήμα της χώρας, ενημέρωσε το τηλεοπτικό κανάλι του Al-Arabiya επικαλούμενο κουρδικές πηγές. Σύμφωνα με Τούρκους δημοσιογράφους, που κυκλοφόρησαν σχετικά βίντεο στο διαδίκτυο, οι συλληφθέντες έτυχαν και σχετικής κακομεταχείρισης από τους αντάρτες των Τούρκων.

Exit mobile version