Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Ερντογάν – ΗΠΑ: Στον «αέρα» η επίσκεψη τις ΗΠΑ
ΚΟΣΜΟΣ

Ερντογάν – ΗΠΑ: Στον «αέρα» η επίσκεψη τις ΗΠΑ

Ερντογάν – ΗΠΑ: Σε ερώτηση δημοσιογράφων εάν σχεδιάζει να ακυρώσει την επίσκεψη στις ΗΠΑ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη».

Ερντογάν – ΗΠΑ: Στον απόηχο της αναγνώρισης της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ και τις συνακόλουθες σκληρές δηλώσεις από την πλευρά της Τουρκίας, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν αφήνει να εννοηθεί ότι επανεξετάζει το προγραμματισμένο για τις 13 Νοεμβρίου ταξίδι του στην Ουάσιγκτον. Ειδικότερα σε σχετική ερώτηση δημοσιογράφων για το αν σχεδιάζει να ακυρώσει την επίσκεψη στις ΗΠΑ ο Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν απάντησε: «Δεν έχω αποφασίσει ακόμη. Υπάρχουν πολλά ερωτηματικά».

Από την πλευρά του ο Τούρκος πρόεδρος χαρακτήρισε την απόφαση της αμερικανικής Βουλής των Αντιπροσώπων που αναγνώρισε την γενοκτονία των Αρμενίων ως προσβολή στο τουρκικό έθνος. Μάλιστα δεν περιορίστηκε σε αυτές τις δηλώσεις, αλλά πέρασε στην αντεπίθεση, ψέγοντας τις ΗΠΑ για την εκμετάλλευση των μαύρων και όχι μόνο. «Μία χώρα της οποίας η ιστορία είναι γεμάτη με ‘’λεκέδες’’ γενοκτονίας, σκλαβιάς και εκμετάλλευσης δεν έχει κανένα δικαίωμα να λέει κάτι ή να κάνει κήρυγμα στην Τουρκία», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Ερντογάν – ΗΠΑ: «Η μεγαλύτερη προσβολή στο έθνος μας»

Επίσης, ο Τούρκος πρόεδρος δήλωσε ότι η αμερικανική αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων δεν έχει καμία αξία για την Τουρκία. «Αυτό το βήμα δεν έχει καμία αξία και δεν το αναγνωρίζουμε. Βλέπουμε μία τέτοια κατηγορία ως την μεγαλύτερη προσβολή που έγινε στο έθνος μας», είπε ο Ταγίπ Ερντογάν. Παράλληλα, κατηγόρησε μερίδα Αμερικανών πολιτικών που εδώ και 20 χρόνια πιέζουν για την αναγνώριση της γενοκτονίας των Αρμενίων από τις ΗΠΑ ότι εκμεταλλεύθηκαν το αρνητικό κλίμα που υπάρχει εναντίον της Τουρκίας στις ΗΠΑ μετά την στρατιωτική επέμβαση στη Συρία.

 

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις