Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Χαϊδάρι πυροβολισμοί: Διπλή έρευνα για την ενέδρα θανάτου – Το συμβόλαιο και οι αστυνομικοί
ΕΛΛΑΔΑ

Χαϊδάρι πυροβολισμοί: Διπλή έρευνα για την ενέδρα θανάτου – Το συμβόλαιο και οι αστυνομικοί

Χαϊδάρι πυροβολισμοί: Η Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ κατά της διαφθοράς πρέπει να απαντήσει στο πόρισμά της αν όντως η παρουσία των αστυνομικών ήταν τυχαία η αν βρίσκονταν εκεί ως ανεπίσημη συνοδεία ασφαλείας του επιχειρηματία.

Χαϊδάρι πυροβολισμοί: Την ώρα που οι αστυνομικοί της Ασφάλειας, που έχουν αναλάβει τη διερεύνηση της δολοφονικής ενέδρας με θύμα 49χρονο ιδιοκτήτη εταιρίας διανομής καφέ, στο Χαϊδάρι, έχουν πεισθεί σχεδόν ότι βρίσκονται μπροστά σε ένα “συμβόλαιο θανάτου”, η Υπηρεσία Εσωτερικών Υποθέσεων της ΕΛ.ΑΣ, διερευνά μια δεύτερη, σημαντική πτυχή.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Τον ακριβή ρόλο δύο αστυνομικών, οι οποίοι επέβαιναν σε μοτοσυκλέτες και βρίσκονταν πίσω ακριβώς από το  σταθμευμένο, σε ερυθρό σηματοδότη, όχημα του θύματος. Μάλιστα, ο ένας από τους δύο αστυνομικούς, που βρίσκονταν εκτός υπηρεσίας, παραδέχθηκε ότι όταν αντελήφθη τη δολοφονική επίθεση στον οδηγό του μπροστινού του οχήματος, με το υπηρεσιακό του όπλο πυροβόλησε τέσσερις φορές κατά των ενόπλων με το καλάσνικοφ, ενώ ο δεύτερο ς έσπευσε να προσφέρει τις πρώτες βοήθειες στον 49χρονο, πατέρα τριών παιδιών. Με δεδομένο ότι από τα στοιχεία που έχουν προκύψει η υπόθεση της παρουσίας τους στο σημείο θεωρείται σοβαρό γεγονός που χρήζει διερεύνησης με απόφαση του Αρχηγείου της ΕΛ.ΑΣ αργά χθες το βράδυ, ανατέθηκε στους  “αδιάφθορους” της ΕΛ.ΑΣ η εξέταση του ζητήματος.

Είναι εύλογο ότι η Υπηρεσία της ΕΛ.ΑΣ κατά της διαφθοράς πρέπει να απαντήσει στο πόρισμά της αν όντως η παρουσία των αστυνομικών ήταν τυχαία η αν βρίσκονταν εκεί ως ανεπίσημη συνοδεία ασφαλείας του επιχειρηματία, που έπεσε θύμα δολοφονικής επίθεσης με καλάσνικοφ. Κατά μία πληροφορία, στα πρώτα λεπτά του αιματηρού γεγονότος, ένας από τους αστυνομικούς φαίνεται να υποστήριξε στους συναδέλφους του ότι γνωριζόταν με τον επιχειρηματία και ότι κατευθύνονταν στο ίδιο σημείο. Πάντα κατά πληροφορίες, ο επιχειρηματίας λάμβανε αυστηρά μέτρα αυτοπροστασίας, χωρίς να γνωρίζει ακόμη κανείς τι ακριβώς φοβόταν και πάντα μετακινείτο με συνοδεία φρουρών. Φέρεται δε να απασχολούσε γι αυτούς τους φόβους του,  περί τους τέσσερις  σωματοφύλακες στη διάρκεια του 24ώρου.

Στις 6 το απόγευμα υπέκυψε το θύμα

Ο 49χρονος επιχειρηματίας, που υπέκυψε στα βαριά, πολλαπλά τραύματά του γύρω στις 6 χθες το απόγευμα στο Νοσοκομείο “Αττικόν” όπου είχε υποβληθεί σε επέμβαση και είχε οδηγηθεί στην εντατική,  διατηρούσε εταιρεία διανομής καφέ, πολύ  κοντά στο σημείο της ενέδρας των δύο ενόπλων. Στο κατάστημα αυτό, άγνωστοι είχαν τοποθετήσει το 2016 εκρηκτικό μηχανισμό, προκαλώντας υλικές ζημιές. Ωστόσο, οι ερευνητές έως στιγμής  από τα στοιχεία τους, δεν συνδέουν τα δύο γεγονότα, καθώς  απέχουν και πολύ χρονικά. Στο παρελθόν το θύμα  φερόταν ως υπεύθυνος δύο χαρτοπαικτικών λεσχών τις οποίες όμως είχε πια κλείσει.

Η εμπλοκή του ονόματός του σε παλαιότερη υπόθεση

Πληροφορίες που είδαν το φως της δημοσιότητας από το in.gr,  το όνομα του θύματος, είχε εμπλακεί  στη δράση κυκλώματος αστυνομικών που ελέγχονταν για διαφθορά από τον εισαγγελέα Γεώργιο Γεράκη. Όμως, τίποτε δεν είχε προκύψει και είχε απαλλαγεί. Στην ίδια έρευνα, φέρεται να είχε εμπλακεί και το όνομα απόστρατου αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ, ο οποίος δολοφονήθηκε τον Μάιο του 2018, ενώ βρισκόταν σε ταβέρνα στα  Γλυκά Νερά. Ούτε σε βάρος του αξιωματικού είχε προκύψει κάτι. Από την άλλη πλευρά το θύμα είχε στενές σχέσεις με τον απόστρατο αξιωματικό και για άγνωστο λόγο από τον καιρό της δολοφονίας του έπαιρνε ακόμη πιο αυστηρά μέτρα ασφαλείας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις