Επεισόδια ΑΣΟΕΕ τώρα: Κλείνουν τον δρόμο με κάδους – Μποτιλιάρισμα στο κέντρο

ΕΛΛΑΔΑ

Επεισόδια ΑΣΟΕΕ τώρα: Κλείνουν τον δρόμο με κάδους – Μποτιλιάρισμα στο κέντρο

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Επεισόδια ΑΣΟΕΕ τώρα: Σύμφωνα με όσα έχουν γίνει γνωστά, ομάδα αγνώστων έβαλε φωτιά σε κάδους στην Πατησίων και μετά μπήκε μέσα στο Οικονομικό Πανεπιστήμιο.

30.10.2019 | 14:48

Επεισόδια ΑΣΟΕΕ τώρα: Ομάδα περίπου 40 ατόμων, το μεσημέρι της Τετάρτης βγήκε από την ΑΣΟΕΕ και με κάδους έκλεισε το δρόμο μπροστά από το κτίριο του Πανεπιστημίου. Στο σημείο έσπευσαν αστυνομικές δυνάμεις οι οποίες γρήγορα εξομάλυναν την κατάσταση. Σημειώνεται ότι οι Αρχές έκαναν χρήση χημικών προκειμένου να απωθήσουν τους αγνώστους, ενώ όπως μετέδωσε ο ΣΚΑΙ, κατά την είσοδό τους στο εσωτερικό της σχολής δέχθηκαν πλήθος αντικειμένων. Κατά τη διάρκεια του περιστατικού η κυκλοφορία σταμάτησε, ενώ κυκλοφοριακό κομφούζιο προκλήθηκε στους γύρω δρόμους.

Μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν πληροφορίες για προσαγωγές ή συλλήψεις. Η ομάδα των 40 ατόμων έβαλε φωτιά στους κάδους με τους οποίους έκλεισαν τους δρόμους. Στο σημείο στιγμές αργότερα έφτασε και η Πυροσβεστική Υπηρεσία. Η κυκλοφορία στην Πατησίων έχει διακοπεί, γεγονός που έχει προκαλέσει κομφούζιο στους γύρω δρόμους.

Επεισόδια ΑΣΟΕΕ τώρα: Βίντεο από τα επεισόδια στην Αθήνα

Επεισόδια ΑΣΟΕΕ τώρα: Φωτιές σε κάδους

Ένας τραυματίας στα επεισόδια του φοιτητικού συλλαλητηρίου

Επιπλέον 6 μέρες πριν, είχαν σημειωθεί για ακόμα μια φορά άγρια επεισόδια στο κέντρο της Αθήνας με θύμα έναν φοιτητή. Πιο συγκεκριμένα, οι εντάσεις ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης (24/10), στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια συλλαλητηρίου που διοργάνωσαν 14 φοιτητικοί σύλλογοι. Τα επεισόδια σημειώθηκαν έξω από την Βουλή μεταξύ αστυνομικών και φοιτητών οι οποίοι πραγματοποιούσαν πορεία. Φοιτητές μόλις αντίκρισαν τους αστυνομικούς προσπάθησαν να τους απωθήσουν, για να περάσουν, με τις δυνάμεις των ΜΑΤ να κάνουν χρήση χημικών για να τους απομακρύνουν.

Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής. Υπενθυμίζεται ότι δεκατέσσερις φοιτητικοί σύλλογοι συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ζητώντας την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών. Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το υπουργείο έχει διατυπώσει την πρόθεση το μέτρο να αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του.

Επεισόδια Αθήνα: Δακρυγόνα στο φοιτητικό συλλαλητήριο στο κέντρο της πόλης

Exit mobile version