Στάνκογλου: Η σύζυγος, τα παιδιά και ο ρόλος στις «Άγριες Μέλισσες» – Καλεσμένος στον Χατζηνικολάου

ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ

Στάνκογλου: Η σύζυγος, τα παιδιά και ο ρόλος στις «Άγριες Μέλισσες» – Καλεσμένος στον Χατζηνικολάου

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Στάνκογλου: Ο Γιάννης Στάνκογλου ήταν καλεσμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» και δεν μίλησε μόνο για τις Άγριες Μέλισσες αλλά αναφέρθηκε και στα παιδιά του και στη σύζυγό του, Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν.

29.10.2019 | 14:41

Στάνκογλου: Ο Γιάννης Στάνκογλου ήταν καλεσμένος στον Νίκο Χατζηνικολάου στο «Ενώπιος Ενωπίω» και δεν μίλησε μόνο για τις Άγριες Μέλισσες αλλά αναφέρθηκε και στα παιδιά του και στη σύζυγό του, Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν. «Είναι δύσκολο που η σειρά είναι καθημερινή. Αυτό, λίγο ή πολύ, μας εκπλήσσει και εμάς που είμαστε κάθε μέρα στο σετ και γυρίζουμε αρκετές σκηνές με τους συναδέλφους» ανέφερε ο ηθοποιός. Και πρόσθεσε: «Είναι μια σειρά που, κατ’ αρχήν, αγαπάμε πολύ όλοι. Εγώ προσωπικά, διαβάζοντας το σενάριο, ενθουσιάστηκα πάρα πολύ με αυτή τη σειρά.»

Ο γνωστός ηθοποιός, αναφορικά με την σειρά, συμπλήρωσε ακόμα ότι: «Είπα αμέσως ναι, θέλω να το κάνω. Όταν άκουσα μετά ποιοι θα είναι οι συνεργάτες αυτής της δουλειάς, είπα κατευθείαν ναι. Μιλάμε για πρόσωπα που έχουν κάνει τηλεόραση αλλά και νέα, φρέσκα πρόσωπα που δεν έχουν κάνει τηλεόραση». Ο Γιάννης Στάνκογλου παραδέχτηκε ακόμη πως για τον ίδιο ήταν δύσκολο να αρνηθεί την πρόταση. για τη σειρά. «Ήταν πολύ δύσκολο να πω όχι σε μια τέτοια δουλειά. Από ότι φαίνεται, ύστερα και από τρεις τέσσερις εβδομάδες προβολής, το σασπένς μένει υψηλό και αυτό για καθημερινή σειρά δεν είναι εύκολο» τόνισε χαρακτηριστικά.

Στάνκογλου: Δείτε απόσπασμα από την συνέντευξή του στην εκπομπή «Ενώπιος Ενωπίω»

Στάνκογλου: Ο λόγος που αφιερώθηκε περισσότερο στο θέατρο

Έχει σπουδάσει υποκριτική στη Δραματική σχολή του Γιώργου Κιμούλη. Είναι νυμφευμένος με τη σκηνοθέτιδα Αλίκη Δανέζη-Κνούτσεν και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά. Έχει κερδίσει το βραβείο Α’ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ της Φλωρεντίας Montelupo Fiorentino MIIFF. Επίσης, το 2019 κέρδισε το βραβείο Β’ Ανδρικού ρόλου στα Βραβεία Ελληνικής Ακαδημίας Κινηματογράφου για την ερμηνεία του στην ταινία The Waiter. Ερωτώμενος ο ηθοποιός αν πρόκειται για ακόμα μία τύχη η συμμετοχή του στις ‘Άγριες Μέλισσες’, μετά την επιτυχία στο ‘Νησί’ απάντησε ότι: «Και τύχη και πολλή δουλειά και ευτυχείς συγκυρίες, αλλά κυρίως θέμα επιλογής. Τα χρόνια που πέρασαν από το Νησί έως τώρα έρχονταν στα χέρια μου προτάσεις, τις οποίες αρνήθηκα, ενώ ας πούμε θα μπορούσα να τις κάνω για τα λεφτά.»

Ανέφερε επιπλέον ότι: «Αλλά δεν το έκανα. Για να είμαι ειλικρινής, βέβαια, δεν μου προτάθηκε κάτι που να γούσταρα τρελά κι έτσι αφιερώθηκα περισσότερο στο θέατρο όλο αυτό το διάστημα, το οποίο υπηρετώ εδώ και 20 χρόνια. Όταν όμως μου πρότειναν τις Μέλισσες είπα κατευθείαν “ναι” γιατί μου αρέσει να κάνω τηλεόραση σαν να κάνω σινεμά. Με αυτή τη ματιά. Και γενικά έτσι νομίζω πως χρειάζεται να κάνουμε τηλεόραση και ψυχαγωγία: όχι απλώς εμπορικά, αλλά σαν να διαβάζουμε και να απολαμβάνουμε ένα καλό βιβλίο».

Στάνκογλου: Δείτε την συνέντευξή λίγο καιρό πριν στην εκπομπή της Φαίης Σκορδά

Στάνκογλου: To Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου

Ο Γιάννης Στάνκογλου απολαμβάνει τόσο την επαγγελματική επιτυχία όσο και την προσωπική ευτυχία καθώς τα τελευταία είκοσι χρόνια έχει βρει τον έρωτα στο πλευρό της συζύγου του, Αλίκη Δανέζη Knutsen. Φυσικά, η γυναίκα της ζωής του βρισκόταν την Μεγάλη Τρίτη στο πλευρό του, όπου ο ηθοποιός βραβεύτηκε για τον ρόλο του στην ταινία «The Waiter» του Στηβ Κρικρή. Πιο συγκεκριμένα, ο ηθοποιός παρέλαβε το Βραβείο Β’ Ανδρικού Ρόλου και δεν θα μπορούσε να είναι περισσότερο περήφανος. «Είναι η πρώτη φορά που παίρνω βραβείο από την Ακαδημία παρόλο που είμαι υποψήφιος αρκετά συχνά. Ευχαριστώ όσους δούλεψαν στη ταινία μπροστά και πίσω από τις κάμερες» δήλωσε ο Γιάννης Στάνκογλου. Η σύζυγός του βρίσκεται πάντα διακριτικά πλάι στον ηθοποιό και τον στηρίζει σε επαγγελματικό και σε προσωπικό επίπεδο. «Η Αλίκη είναι ένα ξεχωριστό «ακριβό» πλάσμα στη ζωή µου», έχει δηλώσει στο παρελθόν ο Γιάννης Στάνκογλου.

Στάνκογλου: Η συγκλονιστική ιστορία της συζύγου του για τον πατέρα της

“Γεννήθηκα από Kύπριους γονείς στη Λυών της Γαλλίας – εκεί σπούδαζαν και οι δύο. Ήμουν ενός χρονών και η μητέρα μου έγκυος στην αδελφή μου, όταν έγινε το πραξικόπημα. Ο πατέρας μου πήγε να πολεμήσει για να καταλήξει αγνοούμενος, μέχρι που βρέθηκε το πτώμα του σε ομαδικό τάφο” διηγείται στην Athnes Voice η Αλίκη Δανέζη-Knutsen. “Από τα παιδικά μου χρόνια θυμάμαι μια θλίψη στην οικογένεια και πως όλοι απέφευγαν να μιλήσουν για τον πατέρα μπροστά μας. Τι να έλεγαν κιόλας; Η μητέρα μου οκτώ χρόνια μετά το ’74, πήρε την απόφαση να φτιάξει ξανά τη ζωή της. Χρειάστηκε να πάρει διαζύγιο από έναν άνδρα με τον οποίο υπήρξε ερωτευμένη χωρίς να γνωρίζει, αντικειμενικά, αν ζει ή αν πέθανε. Παντρεύτηκε τον Knutsen –Νορβηγός στην καταγωγή–  που έγινε ένας εξαιρετικός πατριός”.

Η ίδια συνεχίζει τη διήγησή της και μιλά για τις σκηνές που έζησαν όταν έμαθαν ότΙ βρέθηκε το πΤώμα του πατέρα της: “Όταν βρέθηκε το πτώμα του πατέρα μου, δύο λέξεις μπορούν να περιγράψουν αυτό που ζήσαμε: Pulp Fiction. Μια σειρά από σουρεαλιστικές σκηνές ξετυλίχτηκαν μέσω μιας απίστευτης γραφειοκρατικής διαδικασίας εξακριβώσεων και ταυτοποιήσεων. Αρχαιολόγοι, γενετιστές και δεν ξέρω πόσοι ακόμα επιστήμονες μπλέχτηκαν στην υπόθεση. Στο παρελθόν είχαν πάρει αίμα από τους συγγενείς όλων των αγνοουμένων, οπότε μας φώναξαν γνωρίζοντας ήδη πως ήταν ο πατέρας μου – επιπλέον, φορούσε τη βέρα με το όνομα της μητέρας μου.»

Στάνκογλου: Η μαρτυρία για την ομαδική εκτέλεση με τον πατέρα της Αλίκης

Συνεχίζει η ίδια λέγοντας ότι: «Το φοβερό είναι πως υπήρχε μια μαρτυρία ενός χωρικού για την ομαδική εκτέλεση στις 22 Ιουλίου, η οποία αν μας είχε γίνει γνωστή δεν θα ζούσαμε τόσα χρόνια μέσα στην αμφιβολία. Αλλά ήταν πολιτική απόφαση να μην κοινοποιούνται μαρτυρίες, όταν δεν υπήρχαν σαφείς ενδείξεις. Πάρα πολύ δύσκολο ήταν όταν πήγαμε οικογενειακώς να ανακαλύψουμε τον κοινό τάφο. Τρεις ημέρες, κρατώντας στο χέρι χάρτες της περιοχής, ψάχναμε στα κατεχόμενα το χωράφι… Δεν ξέρω γιατί, αλλά σήμαινε πολλά για εμάς να τον βρούμε.»

Επιπλέον συμπλήρωσε πως: «Αυτή τη στιγμή μπορώ και χαμογελάω, να κάνω χιούμορ χαρακτηρίζοντάς το κάτι σαν το “κυνήγι του θησαυρού”, αλλά τότε δεν ήταν καθόλου εύκολο. Σκέψου πως εγώ ήμουν 28 χρονών όταν έθαβα τον πατέρα μου που ήταν 23 χρονών. Πολύ περίεργη κατάσταση… Όλο αυτό το κλάμα και η στεναχώρια, τελικά, κάποτε μπαίνει στη χορεία των αναμνήσεων. Πάντως, ακόμα και σήμερα, πιάνω τον εαυτό μου να αναρωτιέται για τον πατέρα μου και ύστερα θυμάμαι πως βρέθηκε και ησυχάζω”.

Στάνκογλου: Δείτε παλαιότερη συνέντευξη του ζευγαριού

Exit mobile version