Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης – Ράμα: Συνάντηση στο Μαξίμου, λίγο μετά τη γαλλική «τορπίλη»
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης – Ράμα: Συνάντηση στο Μαξίμου, λίγο μετά τη γαλλική «τορπίλη»

Ο πρωθυπουργός συναντά τον Αλβανό ομόλογό του μετά το γαλλικό βέτο στη Σύνοδο Κορυφής, ενώ διαβλέπει τον ηγετικό ρόλο της Ελλάδας στα Βαλκάνια.

Μητσοτάκης – Ράμα: Με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα, αναμένεται να συναντηθεί το μεσημέρι ο πρωθυπουργός Κυριάκος Μητσοτάκης. Ο πρωθυπουργός, θα έχει σήμερα συναντήσεις και με τους πρωθυπουργούς της Κροατίας και της Σερβίας στην διάρκεια της ημέρας, ενώ θα ακολουθήσει η ομιλία του στο Μέγαρο Μουσικής. Αναλυτικά, στις 10 το πρωί θα συναντηθεί με τον πρωθυπουργό της Κροατίας, Αντρέι Πλένκοβιτς. Αργότερα, στις 12 το μεσημέρι θα απευθύνει ομιλία στην 4η Ευρω-Αραβική Σύνοδο (EU – Arab World Summit) στο Μέγαρο Μουσικής. Αμέσως μετά, στις 13:30, ακολουθεί η συνάντηση με τον Αλβανό πρωθυπουργό Έντι Ράμα και μία ώρα μετά, στις 14:30, η συνάντηση με την Σέρβα ομόλογό του, Άνα Μπρνάμπιτς. Τέλος, στις 18:00 θα υποδεχτεί τον Γενικό Γραμματέα του Αραβικού Συνδέσμου Αχμέντ Αμπντούλ Γκεϊτ.

Η Ευρω-Αραβική Σύνοδος που διοργανώνεται στην Ελλάδα για τέταρτη φορά φέτος αναδεικνύεται σε ένα μείζον σημείο συνάντησης μεταξύ των χωρών των Βαλκανίων, της Μέσης Ανατολής και του Αραβικού Κόσμου. Ευκαιρίας δοθείσης, λοιπόν, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα έχει σήμερα ένα σημαντικό ραντεβού με τον Έντι Ράμα, τον πρωθυπουργό της Αλβανίας, δέκα μέρες μετά τη γαλλική «τορπίλη» στη Σύνοδο Κορυφής για την ενταξιακή προοπτική Αλβανίας και Βόρειας Μακεδονίας. Ο πρωθυπουργός, πάντως, αναμένεται να επαναλάβει στον Αλβανό ομόλογό του ότι, αν θέλει η χώρα του να έχει ευρωπαϊκό μέλλον, θα πρέπει να σεβαστεί τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας, χωρίς αστερίσκους.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις