Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Μπαγκντάντι: Εντυπωσιακές λεπτομέρειες της επιχείρησης εξόντωσης
ΚΟΣΜΟΣ

Μπαγκντάντι: Εντυπωσιακές λεπτομέρειες της επιχείρησης εξόντωσης

Μπαγκντάντι: Οι αμερικανικές αρχές είχαν επιβεβαιώσει την ταυτότητά του με εξέταση DNA σε εσώρουχα που είχε πάρει μυστική πηγή.

Μπαγκντάντι: Σε εντυπωσιακές αποκαλύψεις για την προεργασία που είχε γίνει πριν την επιχείρηση εξόντωσης του ηγέτη του Ισλαμικού Κράτους Αμπού Μπακρ αλ Μπαγκντάντι προχώρησε ένας σύμβουλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε πως πηγή που είχε πρόσβαση στον χώρα απέσπασε εσώρουχά του, τα οποία και υποβλήθηκαν σε τεστ DNA προκειμένου να επιβεβαιωθεί η ταυτότητά του πριν από την επιχείρηση των αμερικανικών δυνάμεων, που είχε ως αποτέλεσμα τον θάνατό του.

Τη συγκεκριμένη αποκάλυψη έκανε ο σύμβουλος των Συριακών Δημοκρατικών Δυνάμεων Πόλατ Τζαν, υψηλόβαθμος σύμβουλος των SDF, μέσω Twitter. «Η δική μας πηγή, που μπορούσε να προσεγγίσει τον αλ Μπαγκντάντι, έφερε τα εσώρουχά του προκειμένου να διεξαχθεί τεστ DNA και να επιβεβαιωθεί (100%) ότι αυτό το πρόσωπο ήταν ο ίδιος ο Μπαγκντάντι» ανέφερε ο Τζαν.

Από τις 15 Μαΐου η προεργασία της επιχείρησης

Σύμφωνα με τον ίδιο, οι SDF συνεργάζονταν από τις 15 Μαΐου με τη CIA για τον εντοπισμό του Μπαγκντάντι και κατάφεραν να επιβεβαιώσουν ότι είχε μετακινηθεί από το Ντέιρ αλ Ζορ στην ανατολική Συρία στην Ιντλίμπ, όπου σκοτώθηκε.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις