Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Γαλλία: Πυροβολισμοί και τραυματίες σε τζαμί!
ΚΟΣΜΟΣ

Γαλλία: Πυροβολισμοί και τραυματίες σε τζαμί!

Γαλλία: Δύο άνδρες τραυματίστηκαν σοβαρά, όταν άνδρας άνοιξε πυρ μπροστά από το τέμενος της Μπαγιόν, αφού είχε πριν προσπαθήσει να βάλει φωτιά στην είσοδο!

Γαλλία: Σε κατάσταση συναγερμού τέθηκαν οι γαλλικές αστυνομικές αρχές, όταν ακούστηκαν πυροβολισμοί σε τέμενος της πόλης Μπαγιόν στη νοτιοδυτική Γαλλία κοντά στα Πυρηναία. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ένα όχημα φέρεται να έχει τυλιχθεί στις φλόγες, ενώ η αστυνομία της περιοχής ανέφερε μέσω Twitter ότι ο δράστης συνελήφθη. Αναφορές από τον τόπο του συμβάντος πιστοποιούν ότι από τους πυροβολισμούς σημειώθηκαν δύο τραυματισμοί.

Το εντυπωσιακό της όλης υπόθεσης είναι πως ο συλληφθείς ως δράστης είναι ένας 84χρονος Γάλλος, πρώην στρατιωτικός. Σύμφωνα με την αστυνομία, προκλήθηκε έκρηξη μικρής ισχύος από τη ρίψη ενός μπιτονιού βενζίνης στο οποίο είχε βάλει φωτιά. Οι αρχές διευκρινίζουν ότι ενημερώθηκαν για το περιστατικό γύρω στις 15.10 τοπική ώρα. Ο δράστης συνελήφθη λίγο αργότερα σε μικρή απόσταση από το τέμενος, ενώ στο αυτοκίνητό του βρέθηκαν ένα όπλο και ένα μπιτόνι με βενζίνη. Οι δύο τραυματίες, που βρίσκονται σε σοβαρή κατάσταση, είναι ηλικίας 74 και 78 ετών. Έχουν μεταφερθεί σε νοσοκομείο της Μπαγιόν.

Γαλλία: Υποψήφιος… με την Λεπέν ο δράστης

Σύμφωνα με αστυνομικές πηγές, ο φερόμενος ως δράστης είναι ηλικίας 84 ετών, έχει διασυνδέσεις με την ακροδεξιά και μάλιστα ήταν υποψήφιος με το κόμμα της Μαρίν Λεπέν Εθνική Συσπείρωση το 2015. Στην οικία του, κοντά στη Μπαγιόν, έχει σπεύδει ομάδα εξουδετέρωσης εκρηκτικών μηχανισμών της αστυνομίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις