Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φορτηγό Αγγλία: Βαριές κατηγορίες στον οδηγό – Τα πρόσωπα της τραγωδίας
ΚΟΣΜΟΣ

Φορτηγό Αγγλία: Βαριές κατηγορίες στον οδηγό – Τα πρόσωπα της τραγωδίας

Φορτηγό Αγγλία: Αυτή τη στιγμή οι Βρετανοί ερευνητές συμμετέχουν στη μεγαλύτερη διαδικασία ταυτοποίησης θυμάτων στην ιστορία της βρετανικής αστυνομίας.

Φορτηγό Αγγλία: Ο οδηγός της νταλίκας στην οποία εντοπίστηκαν νεκροί 39 άνθρωποι στο Έσεξ εμφανίστηκε ενώπιον βρετανικού δικαστήριο μέσω σύνδεσης βίντεο. Σε βάρος του, απαγγέλθηκαν κατηγορίες για ανθρωποκτονία και συνωμοσία για την παράνομη διακίνηση ανθρώπων. Την ίδια ώρα, οι αρχές της Βρετανίας έστειλαν έγγραφα στο Βιετνάμ ώστε να διενεργήσει ελέγχους για τέσσερις από τους 39 ανθρώπους που βρέθηκαν την νεκροί στο φορτηγό του θανάτου στο Έσεξ. Στον ιστότοπο της κυβέρνησης αναφέρεται ότι ο υφυπουργός Εξωτερικών Μπούι Τανχ Σον δήλωσε στους δημοσιογράφους ότι οι φάκελοι παραδόθηκαν στο υπουργείο Δημόσιας Τάξης του Βιετνάμ για «συντονισμό της διαδικασίας ταυτοποίησης» και να δοθεί τέλος στην αγωνία των οικογενειών. «Το υπουργείο Εξωτερικών δημιουργεί φακέλους για τα πιθανά θύματα, αλλά μέχρι στιγμής δεν υπάρχουν στοιχεία που να επιβεβαιώνουν ότι Βιετναμέζοι πολίτες ήταν μεταξύ των θυμάτων», τόνισε ο Σον.

Τα θύματα ανακαλύφθηκαν γυμνά ή με ελάχιστα ρούχα, ενώ τελευταίες πληροφορίες μιλούν για ίχνη αίματος στις πόρτες που αποδεικνύουν απελπισμένα χτυπήματα για βοήθεια. Εντοπίστηκε επίσης ίχνος από παχύρρευστο σάλιο, που οι ειδικοί πιστεύουν ότι είναι αφρός που προήλθε από το στόμα των θυμάτων.  Το BBC δημοσιοποίησε ότι έχει έρθει σε επαφή με έξι από τις οικογένειες που φοβούνται ότι οι συγγενείς τους είναι μεταξύ των νεκρών. Ενώ μερικοί έχουν παραδεχτεί ότι πλήρωσαν τα «τέλη λαθρεμπορίου». Και οι 39 έχουν μεταφερθεί από τo Tilbury στο νοσοκομείο Broomfiled.

Φορτηγό Αγγλία: Νέα παιδιά πάγωσαν μέχρι θανάτου

Η Άννα Μπουί Τζι Νουνγκ, 19 ετών, από το Βιετνάμ πλήρωσε έναν πράκτορα πάνω από 10.000 δολάρια με την ελπίδα να εισέλθει στο Ηνωμένο Βασίλειο για να εργαστεί ως τεχνίτρια των νυχιών, σύμφωνα με όσα μεταδίδει η βρετανική Mirror. Η Pham Thi Tra My, 26 ετών, από το Βιετνάμ έστειλε στη μητέρα της μια σειρά από μηνύματα που της έλεγε ότι την «αγάπησε» και «πεθαίνει επειδή δεν μπορούσε να αναπνεύσει».

O Nguyen Dinh Luong, 20 ετών. Ο πατέρας του είπε ότι ο γιος του πριν από δύο εβδομάδες σχεδίαζε να ταξιδέψει στη Βρετανία από τη Γαλλία, όπου ζούσε παράνομα από το 2018. O Nguyen Dinh Tu είχε ζητήσει πριν από μερικούς μήνες από τη σύζυγό του Hoang Thi Thuong να τον βοηθήσει να συγκεντρώσει 14,000 δολάρια για να καλύψει το κόστος ενός παράνομου ταξιδιού από τη Γερμανία στο Ηνωμένο Βασίλειο.

Φορτηγό Αγγλία: Ελεύθεροι με εγγύηση τρεις συλληφθέντες

Τρία πρόσωπα, που είχαν συλληφθεί σε σχέση με την έρευνα για τον θάνατο 39 ανθρώπων σε κοντέινερ φορτηγού, αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση, ανακοίνωσε η αστυνομία του Έσεξ στη νότια Αγγλία. Ένας άνδρας και μια γυναίκα από το Ουόρινγκτον της βόρειας Αγγλίας αφέθηκαν ελεύθεροι με εγγύηση μέχρι τις 11 Νοεμβρίου ενώ ένας άνδρας από τη Βόρεια Ιρλανδία αφέθηκε επίσης ελεύθερος με εγγύηση μέχρι τις 13 Νοεμβρίου, ανέφερε σε δήλωσή της η αστυνομία.

Σύμφωνα με τον βρετανικό Τύπο, μεταξύ των τριών προσώπων, που είχαν συλληφθεί την Παρασκευή και αφέθηκαν ελεύθερα με εγγύηση, περιλαμβάνονται η τελευταία δηλωμένη ιδιοκτήτρια του φορτηγού Scania, το οποίο χρησιμοποιήθηκε για να μεταφέρει το κοντέινερ ψυγείο όπου ανακαλύφθηκαν την Τετάρτη τα 39 πτώματα σε βιομηχανικό πάρκο στο Γκρέις, σε απόσταση περίπου 30 χιλιομέτρων από το Λονδίνο, και ο σύζυγός της. Και οι δύο είναι ηλικίας 38 ετών.

Σύμφωνα με τα βρετανικά μέσα ενημέρωσης, τα οποία έθεσαν ερωτήσεις στο ζευγάρι πριν αυτό συλληφθεί, αμφισβητούν οποιαδήποτε ανάμιξή τους και υποστηρίζουν πως είχαν πουλήσει το φορτηγό πριν από λίγο περισσότερο από έναν χρόνο. Το άλλο πρόσωπο που αφέθηκε ελεύθερο είναι ένας 46χρονος άνδρας, και όχι 48 ετών, όπως ανέφερε μέχρι τότε η αστυνομία, ο οποίος είχε συλληφθεί την Παρασκευή στο λονδρέζικο αεροδρόμιο του Στάνστεντ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις