Στρατιωτική παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Κλειστοί δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΕΛΛΑΔΑ

Στρατιωτική παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Κλειστοί δρόμοι σε Αθήνα και Θεσσαλονίκη

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Στρατιωτική παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Όπως ανακοινώθηκε από την ΕΛ.ΑΣ., τη Δευτέρα 28.10.2019 θα πραγματοποιηθούν έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις με σταδιακή διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

28.10.2019 | 08:06

Στρατιωτική παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Με την μεγάλη στρατιωτική παρέλαση σήμερα το πρωί στις 11, θα κορυφωθούν οι εκδηλώσεις για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. Παράλληλα, σε όλη τη χώρα θα πραγματοποιηθούν και οι μαθητικές παρελάσεις, με την αστυνομία να προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στην Αθήνα. Σήμερα το πρωί στην Θεσσαλονίκη, παρουσία του Προέδρου της Δημοκρατίας, Προκόπη Παυλόπουλου, στελεχών της κυβέρνησης της ηγεσίας των Ενόπλων Δυνάμεων και εκπροσώπων ξένων πρεσβειών, θα πραγματοποιηθεί η στρατιωτική παρέλαση, ενώ λίγο νωρίτερα, στις 10:30, ο ΠτΔ θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των ηρώων του γ’ σώματος στρατού, ενώ θα τηρηθεί και ενός λεπτού σιγή. Η έναρξη της παρέλασης θα γίνει με βολή από το Πυροβολείο των «Χιλίων Δένδρων», ενώ την ίδια ώρα θα ανακρουστεί ο Εθνικός Ύμνος. Χθες πραγματοποιήθηκε στη πόλη η μαθητική παρέλαση.

Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις στη Θεσσαλονίκη

Η Διεύθυνση Τροχαίας στη Θεσσαλονίκη προχωρά σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις και σήμερα, με αφορμή την στρατιωτική παρέλαση, οι οποίες είναι σε ισχύ από τις 3 τα ξημερώματα.

Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,

Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών,

30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της,

Μ.Μπότσαρη, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου,

Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή,

Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο τμήμα της από τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου μέχρι τη Λ.Στρατού,

Στρ. Ναπολ. Ζέρβα, καθ’ όλο το μήκος της,

Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης ,

Γκύζη, καθ’ όλο το μήκος της.

Από ώρα 05.00΄ και μέχρι πέρατος της παρέλασης, λόγω της παράταξης των μηχανοκίνητων τμημάτων, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Λεωφόρο Μεγάλου Αλεξάνδρου,

Γ.Παπανδρέου, στο τμήμα της από Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Μητρ.Κυδωνιών και

30ης Οκτωβρίου, καθ’ όλο το μήκος της.

Από ώρα 07.00΄ σταδιακά και μέχρι πέρατος της παρέλασης, δεν θα επιτρέπεται η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Μ.Μπότσαρη – Καραϊσκάκη – Καλλιδοπούλου, 25ης Μαρτίου, Π.Συνδίκα, Παρασκευοπούλου, Χατζή, 28ης Οκτωβρίου, στα τμήματά τους από τη Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου,

Στρατηγού Κακαβού,

Παύλου Μελά, στο τμήμα της από την πλατεία Λ.Πύργου μέχρι την οδό Τσιμισκή,

Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού,

Εθν. Αμύνης, στο τμήμα της από την οδό Τσιμισκή μέχρι τη Λ.Νίκης.

Πλέον των παραπάνω κυκλοφοριακών ρυθμίσεων, θα απαγορευτεί η στάση και στάθμευση όλων των οχημάτων στους παρακάτω δρόμους της πόλης:

Αγίας Τριάδος, στο τμήμα της από την Λ.Μ.Αλεξάνδρου μέχρι την οδό Βασ.Γεωργίου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 15.00΄ της 25-10-2019 μέχρι ώρα 15.00΄ της 28-10-2019.

Στο παρκινγκ, που βρίσκεται όπισθεν της εξέδρας των επισήμων της παρέλασης επί της οδού Αθαν.Σουλιώτη, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2019 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2019.

Στρατηγού Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2019 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2019.

Αθαν.Σουλιώτη, στο τμήμα της από τη Καλλιδοπούλου μέχρι την οδό Στρ.Κακαβού, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2019 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2019.

Καλλιδοπούλου, στο τμήμα της από την οδό Δελφών μέχρι τη Λεωφ. Μεγάλου Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2019 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2019.

Καραϊσκάκη, στο τμήμα της οδού από Λεωφ. Βασ. Όλγας μέχρι τη Λεωφ. Μ.Αλεξάνδρου, κατά το χρονικό διάστημα από ώρα 16.00΄ της 27-10-2019 μέχρι πέρατος της παρέλασης της 28-10-2019.

Μαθητική παρέλαση στην Αθήνα και κυκλοφοριακές ρυθμίσεις

Την ίδια ώρα, στις 11, θα πραγματοποιηθούν οι μαθητικές παρελάσεις στο κέντρο της Αθήνας και στον Πειραιά. Λόγω των παρελάσεων, η Τροχαία έχει προχωρήσει σε κυκλοφοριακές ρυθμίσεις, οι οποίες θα είναι σε ισχύ από τις 6 το πρωί. Από εκείνη την ώρα θα απαγορεύεται στάθμευση σε συγκεκριμένα σημεία στο κέντρο της Αθήνας, ενώ από τις 8 θα ξεκινήσει και η διακοπή της κυκλοφορίας των οχημάτων.

Στρατιωτική παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Ποιοι δρόμοι θα κλείσουν στην Αθήνα

Συγκεκριμένα, στο κέντρο της Αθήνας θα διακοπεί η κυκλοφορία στις λεωφόρους:

Βασ. Αμαλίας

Πανεπιστημίου

Βασ. Σοφίας, Συγγρού (μεταξύ των οδών Αθ. Διάκου και Διονυσίου Αρεοπαγίτου)

Αθ. Διάκου

και στις κάθετες των παραπάνω λεωφόρων και οδών.

Για την δοξολογία στη Μητρόπολη, από τις 6.00 π.μ. θα διακοπεί η κυκλοφορία στην οδό Μητροπόλεως και στην λεωφόρο Βασ. Ολγας.

Επίσης, κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα γίνουν στους δήμους Πειραιά, Παλαιού Φαλήρου και Βάρης-Βούλας-Βουλιαγμένης. Συγκεκριμένα, η κυκλοφορία θα διακοπεί ως εξής:

Δήμος Πειραιά, από ώρα 6.00 μέχρι 14.00: 34ου Πεζικού Συντάγματος, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ομηρίδου Σκυλίτση και Ελ. Βενιζέλου. Ηρώων Πολυτεχνείου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Ελ. Βενιζέλου και 2ας Μεραρχίας. Βασ. Γεωργίου, στο τμήμα της μεταξύ των οδών Εθν. Αντιστάσεως και Γρ. Λαμπράκη.

Δήμος Παλαιού Φαλήρου, από ώρα 6.00 μέχρι 13.00: Λ. Ποσειδώνος, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Αμφιθέας και της οδού Αφροδίτης και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Δήμος Βάρης- Βούλας- Βουλιαγμένης, από ώρα 9.00 μέχρι 13.00: Λ. Καραμανλή, στο τμήμα της μεταξύ της Λ. Βουλιαγμένης και της οδού Β. Παύλου, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας.

Σύμφωνα με ανακοινωθέν της αστυνομίας, τα μέτρα της Τροχαίας είναι σε όλο το οδικό δίκτυο της χώρας, ενώ υπάρχει και απαγόρευση κυκλοφορίας φορτηγών άνω του 1,5 τόνου.

Στο Καστέλι ο πρωθυπουργός

Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, θα παραβρεθεί στις εκδηλώσεις που θα γίνουν στο Καστέλι Κισσάμου σήμερα. Ο κ. Μητσοτάκης θα παρακολουθήσει την δοξολογία στον Ναό της Ευαγγελίστριας και θα καταθέσει στεφάνι κατά την επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, ενώ στη συνέχεια θα παρακολουθήσει την παρέλαση.

Την κυβέρνηση θα εκπροσωπήσει στην παρέλαση που θα γίνει στο Ηράκλειο της Κρήτης, ο υφυπουργός Αθλητισμού, Λευτέρης Αυγενάκης.

Στρατιωτική παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Με αίθριο καιρό

Η στρατιωτική παρέλαση στη Θεσσαλονίκη, αλλά και οι μαθητικές παρελάσεις σε όλη τη χώρα, αναμένεται να γίνουν κάτω από καλές καιρικές συνθήκες. Σύμφωνα με την πρόβλεψη της ΕΜΥ, αναμένεται αίθριος καιρός με νεφώσεις στα βόρεια της χώρας, ενώ μόνο στο Αιγαίο και νότια στα Δωδεκάνησα αναμένεται να εκδηλωθούν τοπικές βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Πιθανότητα βροχής υπάρχει και στη Κρήτη. Σε όλη την υπόλοιπη χώρα αναμένεται να γίνουν οι παρελάσεις με ηλιοφάνεια, αλλά λίγο κρύο, κυρίως στα βόρεια και τα δυτικά, όπου το πρωί η θερμοκρασία θα είναι λίγο πάνω από τους 10 βαθμούς, αλλά θα κάνει απότομη άνοδο μέχρι το μεσημέρι.

Exit mobile version