Αθήνα

°C

kairos icon

Τρίτη

23

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Λιποθυμίες στην Λαμία – Αφόρητη ζέστη
ΕΛΛΑΔΑ

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Λιποθυμίες στην Λαμία – Αφόρητη ζέστη

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Με καιρό που θύμιζε καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρελάσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Με καιρό που θύμιζε καλοκαίρι πραγματοποιήθηκαν σήμερα οι παρελάσεις σε πολλές περιοχές της Ελλάδας, για την επέτειο της 28ης Οκτωβρίου. Στο κέντρο της Λαμίας μάλιστα, στις 12:30’ το μεσημέρι και κατά τη διάρκεια της παρέλασης, ο υδράργυρος άγγιξε τους 30 βαθμούς Κελσίου, όπως αναφέρει το lamiareport.gr, με αποτέλεσμα αρκετός κόσμος να νιώσει αδιαθεσία. Συγκεκριμένα, σε πέντε τουλάχιστον περιπτώσεις επενέβη το ΕΚΑΒ. Για την ακρίβεια, το ΕΚΑΒ ενημερώθηκε για λιποθυμία μιας γυναίκας μπροστά από το Πέτρινο Γυμνάσιο. Εκεί παρέλαβε επίσης και μία γυναίκα που είχε τραυματιστεί από πτώση.

Επιπλέον, κατά την εξέλιξη της παρέλασης, ένας εκ των στρατιωτών που βρισκόταν στην πλατεία Ελευθερίας κρατώντας λάβαρο, αισθάνθηκε αδιαθεσία και άμεσα αντικαταστάθηκε, ενώ του παρασχέθηκαν επί τόπου οι πρώτες βοήθειες. Λίγο αργότερα στην αρχή της πλατείας Πάρκου λιποθύμησε ένα ακόμη άτομο, ενώ με τη λήξη της παρέλασης το ΕΚΑΒ επιλήφθηκε λιποθυμικού συμβάντος ενός ηλικιωμένου ατόμου, στη συμβολή της Αγίου Νικολάου με την Καποδιστρίου λίγα μέτρα από το Πάρκο. Απρόοπτο είχαμε και κατά τη διάρκεια της παρέλασης στη Θεσσαλονίκη, όταν ένας τσολιάς γλίστρησε και «έφαγε» τούμπα. Αμέσως έσπευσε κοντά του ο επικεφαλής της Διμοιρίας των Ευζώνων προκειμένου να τον βοηθήσει, ενώ ο κόσμος χειροκρότησε έντονα θέλοντας να τον εμψυχώσει.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Η … άτυχη στιγμή ενός εύζωνου στην Θεσσαλονίκη

Μια άτυχη στιγμή είχε ένας απ’ τους εύζωνες που συμμετείχαν στη στρατιωτική παρέλαση της Θεσσαλονίκης στο πλαίσιο των εορτασμών της 28ης Οκτωβρίου. Ο τσολιάς γλίστρησε κατά τον βηματισμό του επάνω στην κίτρινη διαχωριστική γραμμή καθώς τα καρφιά του τσαρουχιού με το υλικό βαφής της λωρίδας απεδείχθη… μοιραίος συνδυασμός. Ο εύζωνας έπεσε στο οδόστρωμα. Αμέσως έσπευσε κοντά του ο επικεφαλής της Διμοιρίας των Ευζώνων προκειμένου να τον βοηθήσει, ενώ ο κόσμος χειροκρότησε έντονα θέλοντας να τον εμψυχώσει. Το βίντεο κατέγραψε ο Ολλανδός άσος του ΠΑΟΚ Ντιέγκο Μπίσεσβαρ, ο οποίος παρακολουθούσε την παρέλαση και ανέβασε στο instagram το σχετικό βίντεο.

Παρέλαση 28 Οκτωβρίου 2019: Δείτε στο απόσπασμα την στιγμή που γλιστράει ο εύζωνος

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις