Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Η κορυφή του ανήκει (vid)

ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Η κορυφή του ανήκει (vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Λευτέρης Αμπατζής

Ολυμπιακός - ΑΕΚ 2-0: Με σκόρερ τον Σεμέδο στο 9' και τον Καμαρά στο 77' ο Ολυμπιακός έφτασε στη νίκη με 2-0 απέναντι στην ΑΕΚ και παρέμεινε πρώτος στην Super League 1

28.10.2019 | 01:30

Ολυμπιακός – ΑΕΚ 2-0: Ένα 24ωρο κατάφερε να μείνει στην κορυφή της Super League 1 ο ΠΑΟΚ μετά τη νίκη του Σαββάτου (26/10) στον Βόλο. Από το βράδυ της Κυριακής ο Ολυμπιακός επέστρεψε εκεί που έχει συνηθίσει να βρίσκεται, καθώς νίκησε 2-0 στο ντέρμπι με την ΑΕΚ στο «Γεώργιος Καραϊσκάκης». Έτσι βρέθηκε ξανά δύο βαθμούς μπροστά από τον «δικέφαλο» του βορά και οκτώ από την «Ένωση».

Οι «ερυθρόλευκοι» ήταν ανώτεροι σε όλη τη διάρκεια και θα μπορούσαν να πάρουν τους τρεις βαθμούς με λιγότερη δυσκολία. Η ομάδα του Πέδρο Μαρτίνς προηγήθηκε νωρίς. Το 1-0 έγινε στο 9′ με κοντινή προβολή του Σεμέδο μετά από πλασέ του Σουντανί. Στο 26′ ακυρώθηκε γκολ του Ελ Αραμπί μέσω VAR, για φάουλ που είχε προηγηθεί πολύ νωρίτερα. Η ΑΕΚ προσπάθησε να ισορροπήσει την κατάσταση αλλά δεν ήταν ούτε απειλητική ούτε αποτελεσματική, όποτε πλησίασε κοντά στην περιοχή του Σα.

Εκπληκτικός Καμαρά

Στο δεύτερο ημίχρονο η ΑΕΚ προσπάθησε να γίνει πιο επιθετική αλλά η άμυνα του Ολυμπιακού δεν την ένιωσε. Ο Καμαρά είχε τρελά κέφια, κάτι που φάνηκε δημιουργικά σε αρκετές περιπτώσεις αλλά και εκτελεστικά με το υπέροχο γκολ που πέτυχε στο 77′ με τεχνικό σουτ. Άλλες τρεις φορές προηγουμένως είχαν εκδηλώσει επίθεση με τον ίδιο τρόπο οι παίκτες του Ολυμπιακού, αλλά ο Τσιντώτας είχε κάνει ισάριθμες αποκρούσεις. Τελικά, το 2-0 ήταν απόλυτα δίκαιο αποτέλεσμα, με βάση την εικόνα του παιχνιδιού.

Ολυμπιακός (Πέδρο Μαρτίνς): Σα, Παπαδόπουλος, Σεμέδο, Ελαμπντελαουί, Τσιμίκας, Γκιγέρμε, Μπουχαλάκης (89′ Λοβέρα), Καμαρά, Ποντένσε, Σουντανί (60′ Μασούρας), Ελ Αραμπί (72′ Γκερέρο).

ΑΕΚ (Νίκος Κωστένογλου): Τσιντώτας, Μπακάκης, Βράνιες, Τσιγκρίνσκι, Λόπες, Γαλανόπουλος (58′ Σιμάο), Σιμόες, Ντέλετιτς (66′ Βέρντε), Αλμπάνης (72′ Γιακουμάκης), Λιβάγια, Ολιβέιρα.

Μαρτίνς: «Αξίζαμε τη νίκη»

«Παίξαμε επιθετικά και με ρυθμό με έναν αντίπαλο που έκανε πολλά φάουλ. Αξίζαμε τη νίκη» είπε αρχικά ο Πέδρο Μαρτίνς στις δηλώσεις του και όταν ρωτήθηκε για το αν οι διεκδικητές του τίτλου είναι δύο, ο Ολυμπιακός με τον ΠΑΟΚ, πρόσθεσε: «”Όχι δεν συμφωνώ. Νομίζω πως θα κριθεί με τρεις διεκδικητές και είναι ανάμεσά τους και η ΑΕΚ. Δεν μπορώ να πω κάτι για την ΑΕΚ. Εμείς δώσαμε μία δυνατή απάντηση σήμερα παρά το δύσκολο πρόγραμμα. Δείξαμε την δική μας θέση για τον τίτλο και θα συνεχίσουμε έτσι. Η ΑΕΚ πάντως θεωρώ ότι θα συνεχίσει διεκδικεί τον τίτλο».

Από την άλλη πλευρά ο προπονητής της ΑΕΚ Νίκος Κωστένογλου δήλωσε: «Όταν δεν πετυχαίνεις γκολ… Η εικόνα του αγώνα δεν ήταν για να τον χάσουμε. Από εκεί και πέρα δεχθήκαμε δύο γκολ. Δεν αξίζαμε αυτήν την ήττα βάσει της εικόνας μας».

Exit mobile version