Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΚΗ / Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Στο Παιδικό Χωριό SOS ο πρωθυπουργός – Το απρόοπτο με ηλικιωμένο
ΠΟΛΙΤΙΚΗ

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Στο Παιδικό Χωριό SOS ο πρωθυπουργός – Το απρόοπτο με ηλικιωμένο

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Πλούσια σε επαφές με πολίτες, ήταν η παρουσία του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη, μετά τη δοξολογία στον Ιερό Ναό του Αγίου Δημητρίου, στο πλαίσιο της γιορτής στη Θεσσαλονίκη.

Μητσοτάκης Θεσσαλονίκη: Ένα απρόοπτο γεγονός σημειώθηκε κατά τη διάρκεια της βόλτας του πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη στην πλατεία Αριστοτέλους, στη Θεσσαλονίκη το μεσημέρι του Σαββάτου. Ο πρωθυπουργός κατευθυνόμενος στην πλατεία της πόλης για να συναντήσει στελέχη της ΝΔ, χαιρέτησε δεκάδες πολίτες. Ωστόσο ένας εξ αυτών – σύμφωνα με το voria.gr – στην προσπάθειά του να βρεθεί κοντά του, γλίστρησε και έπεσε κάτω με αποτέλεσμα να χτυπήσει στο κεφάλι. Ο κ. Μητσοτάκης παρέμεινε στο σημείο, ενώ ζήτησε από την φρουρά του να ειδοποιήσει ασθενοφόρο. Λίγο μετά το ασθενοφόρο που έφτασε στο σημείο τον μετέφερε στο νοσοκομείο για την παροχή των πρώτων βοηθειών.

Η χθεσινή παρουσία του πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη ήταν πλούσια σε επαφές με πολίτες, αν και σε πιο χαλαρούς ρυθμούς. Όπως αναφέρει το thestival.gr ο πρωθυπουργός μετά το πέρας της δοξολογίας, πλάι στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, κατευθύνθηκε προς το υπουργείο Μακεδονίας – Θράκης, που θα εγκαινιαστεί έκθεση για τον Πολιούχο Θεσσαλονίκης. Έξω από την εκκλησία, ο κ. Μητσοτάκης χαιρέτησε το πλήθος, με τους παρόντες να του εύχονται «χρόνια πολλά». «Να τολμήσεις» τον προέτρεψε ένας πολίτης, με έναν άλλο, που έφτασε από την Κύπρο να του ζητά να προσέχει την πατρίδα του.

Από τη δοξολογία στο Ολύμπιον για καφέ

Λίγο μετά, ο κ. Μητσοτάκης ήπιε τον καθιερωμένο καφέ στο Ολύμπιον. Μαζί του βρίσκονταν βουλευτές και στελέχη του κόμματος, με τους οποίους είχε την ευκαιρία να συζητήσει, ενώ αρκετοί πολίτες έσπευσαν να τον χαιρετήσουν. Σύμφωνα με το grtimes.gr παρόντες στον καφέ ήταν ο περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας, ο πρόεδρος της ΠΕΔ Κεντρικής Μακεδονίας Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Πυλαίας – Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, οπότε η συζήτηση μοιραία περιστράφηκε γύρω από τις επικείμενες εκλογές στην ΚΕΔΕ και στην ΕΝΠΕ. Ο πρωθυπουργός απάντησε και στις ερωτήσεις για το μπανταρισμένο μικρό δάκτυλο στο δεξί του χέρι, το οποίο χτύπησε στο μπάσκετ.

Στο Παιδικό Χωριό SOS Πλαγιαρίου

Ο Κυριάκος Μητσοτάκης, επισκέφθηκε το Παιδικό Χωριό SOS της περιοχής, προτού αναχωρήσει για την Αθήνα, μετά και την παρουσία του στους εορτασμούς για τον πολιούχο της Θεσσαλονίκης, Άγιο Δημήτριο. Ο πρωθυπουργός έγινε δεκτός από τα παιδιά που διαμένουν στο Παιδικό Χωριό και το διευθυντή της δομής, Άκη Δρεπανίδη, ο οποίος τον ενημέρωσε για τη σημασία του χωριού. Ο κ. Μητσοτάκης συνομίλησε, μάλιστα, με τα παιδιά και έμαθε για τις ασχολίες τους και τα ενδιαφέροντά τους, ενώ εκείνα με τη σειρά τους του χάρισαν μια ζωγραφιά. Τον πρωθυπουργό συνόδευαν, μεταξύ άλλων, ο γενικός διευθυντής των Παιδικών Χωριών SOS Ελλάδας, Γιώργος Πρωτόπαπας και ο πρόεδρος του Δ.Σ., καθηγητής Κωνσταντίνος Συρίγος.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις