Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΚΟΣΜΟΣ / Φορτηγό ψυγείο Essex: “Παγωμένη” η Αγγλία – Βαριές κατηγορίες στον 25χρονο οδηγό
ΚΟΣΜΟΣ

Φορτηγό ψυγείο Essex: “Παγωμένη” η Αγγλία – Βαριές κατηγορίες στον 25χρονο οδηγό

Φορτηγό ψυγείο Essex: Ο 25χρονος Μόρις «Μο» Ρόμπινσον, διώκεται για 39 ανθρωποκτονίες από αμέλεια, διακίνηση ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες,

Φορτηγό ψυγείο Essex: Ο οδηγός του φορτηγού, στο κοντέινερ του οποίου βρέθηκαν 39 νεκροί στο Έσεξ κατηγορείται μεταξύ άλλων για ανθρωποκτονίες από αμέλεια και διακίνηση ανθρώπων, όπως μετέδωσε το Γαλλικό Πρακτορείο και το πρακτορείο ειδήσεων Reuters επικαλούμενα τη βρετανική αστυνομία. Ηλικίας 25 ετών, ο Μόρις Ρόμπινσον, από τη Βόρεια Ιρλανδία, διώκεται για 39 ανθρωποκτονίες από αμέλεια, διακίνηση ανθρώπων και νομιμοποίηση εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες, την ώρα που άλλοι 3 άνθρωποι, που έχουν συλληφθεί, παραμένουν υπό κράτηση, σύμφωνα με την αστυνομία. Την ίδια ώρα, ο πρωθυπουργός του Βιετνάμ Νγκουγιέν Σουάν Φουκ έδωσε εντολή στις τοπικές αρχές να διαπιστώσουν αν Βιετναμέζοι πολίτες βρίσκονται μεταξύ των 39 ανθρώπων που βρέθηκαν νεκροί στο πίσω μέρος ενός φορτηγού στις 23 Οκτωβρίου κοντά στο Λονδίνο. Σημειώνεται ότι αρχικά πληροφορίες έλεγαν ότι τα πτώματα άνηκαν σε Κινέζους, ωστόσο αργότερο το Πεκίνο διευκρίνισε ότι η ταυτότητα των θυμάτων δεν έχει ταυτοποιηθεί.

Η πρεσβεία του Βιετνάμ στο Λονδίνο ανακοίνωσε ότι δεν έχει επίσημη επιβεβαίωση της ταυτότητας των 39 ανθρώπων, που πέθαναν μέσα στο φορτηγό του θανάτου στο Έσεξ. Σε ανακοίνωσή της η πρεσβεία αναφέρει ότι ο Βιετναμέζος πρέσβης μίλησε με τον υπουργό Εσωτερικών της Βρετανίας και παραμένει σε επικοινωνία με την αστυνομία, καθώς εργάζεται για την ταυτοποίηση των θυμάτων. «Σύμφωνα με την αστυνομία του Έσεξ, η ταυτότητα και εθνικότητα των θυμάτων τελούν υπό έρευνα» υπογραμμίζεται. «Η πρεσβεία του Βιετνάμ και οι αρμόδιες βρετανικές υπηρεσίες επιβεβαίωσαν τη βούλησή τους να ανταλλάσσουν πληροφορίες και να συντονίζονται προκειμένου να διευκολυνθεί η αναγνώριση των θυμάτων».

Φορτηγό ψυγείο Essex: Δρομολόγια θανάτου

Νωρίτερα το Σάββατο, όπως μετέδωσε το βρετανικό τηλεοπτικό δίκτυο Sky News, επικαλούμενο μαρτυρίες των οικογενειών των θυμάτων, δεν ήταν μόνο ένα το φορτηγό που μετέφερε παράνομα μετανάστες στη χώρα, αλλά συνολικά τρία. Υπολογίζεται ότι μέσα σε αυτά είχαν στοιβαχτεί περισσότεροι από εκατό μετανάστες, με τελικό προορισμό το Ηνωμένο Βασίλειο. Μάλιστα, κατά την ίδια πηγή, δύο από τα φορτηγά πιστεύεται ότι κατόρθωσαν να φτάσουν στους τελικούς προορισμούς τους, αλλά το τρίτο, το οποίο μετέφερε τις σορούς των 39 ανθρώπων, καθυστέρησε σε μια άγνωστη, μέχρι στιγμής, περιοχή. Οι πραγματικοί προορισμοί των δύο άλλων φορτηγών – κοντέινερ είναι επίσης άγνωστοι, μέχρι στιγμής.

Ο οδηγός

Φορτηγό ψυγείο Essex: Πέντε συλλήψεις

Για την υπόθεση έχουν γίνει, μέχρι στιγμής, πέντε συλλήψεις. Χθες, Παρασκευή, συνελήφθη ως ύποπτος στο αεροδρόμιο του Στάντστεντ, ένας 48χρονος από τη Βόρεια Ιρλανδία, με την υποψία της συνωμοσίας για εμπορία ανθρώπων και ανθρωποκτονία. Η αστυνομία συνέλαβε επίσης, ένα ζευγάρι ως ύποπτους για τη συμμετοχή τους στην υπόθεση. Πρόκειται για έναν 38χρονο άνδρα και μία συνομήλικη γυναίκα από το Τσέσαϊρ, που θεωρείται ότι ήταν οι τελευταίοι γνωστοί ιδιοκτήτες του «φορτηγού του θανάτου». Η αστυνομία έκανε έφοδο στο σπίτι τους την Παρασκευή.

Υπό κράτηση είναι από την πρώτη στιγμή  και ο οδηγός του φορτηγού, Μο Ρόμπινσον, με την αστυνομία, ωστόσο, να διερευνεί το ενδεχόμενο ο 25χρονος να μην εμπλέκεται στην υπόθεση. Oι έρευνες σε Βρετανία, Βέλγιο, Ιρλανδία και Κίνα για την υπόθεση βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις