Αθήνα

°C

kairos icon

Σάββατο

20

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ: Εντυπωσιακή επιχείρηση μεταφοράς στον Βόλο
ΕΛΛΑΔΑ

3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ: Εντυπωσιακή επιχείρηση μεταφοράς στον Βόλο

3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ: Oι Αμερικανοί στρατιωτικοί έρχονται στην περιοχή του Βόλου για τρίτη συνεχή χρονιά και θα παραμείνουν για περισσότερους από οκτώ μήνες.

3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ: Ένα ασυνήθιστο «φορτίο» βγήκε από πλοίο που έδεσε στο λιμάνι του Βόλου. Ήταν ελικόπτερα του αμερικανικού στρατού. Οι αμερικανικές ένοπλες δυνάμεις έδωσαν στη δημοσιότητα βίντεο που καταγράφει την εκφόρτωση των ελικοπτέρων, που έφτασαν στο λιμάνι του Βόλου το απόγευμα της Παρασκευής, με μεγάλο πλοίο υπό αμερικανική σημαία. Πρόκειται για ελικόπτερα και εξοπλισμό για την 3η Ταξιαρχία Αεροπορίας Στρατού των ΗΠΑ.

Η εκφόρτωση ξεκίνησε από το πρωί του Σαββάτου και έγινε υπό δρακόντεια μέτρα ασφαλείας. Το αμερικανικό πλοίο, σύμφωνα με πληροφορίες του ΑΠΕ, μετέφερε επιθετικά ελικόπτερα Απάτσι, μεταφορικά Σινούκ, όπως και ελικόπτερα BlackHawk πολλαπλών ρόλων. Επίσης, αναμένεται να εκσυγκρονισθούν και να επεκταθούν οι εγκαταστάσεις που θα φιλοξενήσουν τους Αμερικανούς στρατιωτικούς, τόσο στο Στεφανοβίκειο όσο και στον Βόλο, στο στρατόπεδο «Γεωργούλα», όπου εδρεύει η 32η Ταξιαρχία Πεζοναυτών.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις