Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Formula 1: Από πρώτος, τέταρτος ο Φερστάπεν (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Formula 1: Από πρώτος, τέταρτος ο Φερστάπεν (vid)

Formula 1: Με ποινή τριών θέσεων τιμωρήθηκε ο Μαξ Φερστάπεν επειδή δεν μείωσε ταχύτητα στην τελευταία προσπάθεια των δοκιμών παρά τις κίτρινες σημαίες για το ατύχημα του Μπότας

Formula 1: Ο Μαξ Φερστάπεν τερμάτισε πρώτος στις κατατακτήριες στο γκραν πρι του Μεξικού, αλλά το βράδυ της Κυριακής (20:50) θα εκκινήσει τελικά από την τέταρτη θέση στον μεγάλο αγώνα. Ο Ολλανδός πιλότος τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων, επειδή δεν μείωσε ταχύτητα στην τελευταία προσπάθεια των δοκιμών, παρά τις κίτρινες σημαίες που είχαν εμφανιστεί από το ατύχημα του Βαλτέρι Μπότας.

Αρχικά οι αγωνοδίκες δεν είχαν τη διάθεση να αναλύσουν το συμβάν αλλά οι δηλώσεις του Φερστάπεν στη συνέντευξη Τύπου άλλαξε τα δεδομένα και τελικά ο Φινλανδός τιμωρήθηκε με ποινή τριών θέσεων. Έτσι από την pole position θα εκκινήσει ο Σαρλ Λεκλέρκ με Φεράρι και από τη δεύτερη θέση ο ομόσταυλός του, Σεμπάστιαν Φέτελ. Τρίτος στην εκκίνηση θα είναι ο Λιούις Χάμιλτον με Μερσέντες.

Στην ανακοίνωση που έβγαλα οι αγωνοδίκες αναφέρεται μεταξύ άλλων:

«Ο οδηγός του μονοθεσίου #33 παραδέχθηκε πως ήξερε πως το μονοθέσιο #77 (Valtteri Bottas) είχε ατύχημα και το είδε στην αριστερή πλευρά της πίστας, όμως δεν είδε την κίτρινη σημαία. Επίσης παραδέχθηκε πως δεν μείωσε την ταχύτητά του στον τομέα που ίσχυε η κίτρινη σημαία. Οι αγωνοδίκες είδα από τις On Board λήψεις από το μονοθέσιο #33 πως οι κίτρινες σημαίες ήταν ορατές και μάλιστα αρκετά νωρίς.

Ο οδηγός που είχε περάσει αμέσως πριν (μονοθέσιο #5) μείωσε σημαντικά την ταχύτητά του, όπως ορίζουν οι κανονισμοί. Λαμβάνοντας υπόψη τα διαθέσιμα αποδεικτικά στοιχεία αλλά και τα λεγόμενα του οδηγού στους αγωνοδίκες, επιβάλλουμε ποινή 3 θέσεων στο grid και 2 βαθμούς ποινής στην αγωνιστική του άδεια».

Σκληρές δηλώσεις Χάμιλτον κατά Φερστάπεν

Αιχμηρές ήταν οι δηλώσεις του Λιούις Χάμιλτον για τον Φερστάπεν μετά το συμβάν με το ατύχημα του Μπότας. «H FIA οφείλει να είναι πάρα πολύ αυστηρή σε κάτι τέτοιο. Ευτυχώς δεν υπήρχαν άνθρωποι στην πίστα. Ο Βάλτερι θα μπορούσε να στέκεται στη μέση της πίστας και να είναι εκεί οι διασώστες», τόνισε ο πιλότοτς της Μερσέντες και πρόσθεσε: «Είδε τις σημαίες και αποφάσισε να μην αντιδράσει σε αυτές. Σε τυφλές στροφές, όταν δεν γνωρίζεις τι έρχεται, πρέπει να είσαι πραγματικά προσεκτικός. Διπλό κίτρινο σημαίνει κανονικά ‘’κόψε ταχύτητα’’, επειδή θα μπορούσε να στέκεται ένα αυτοκίνητο στη μέση της πίστας. Μου είπαν, ότι κυμάτιζαν διπλές κίτρινες σημαίες. Ευτυχώς, δεν βρέθηκα εγώ σε αυτή τη θέση».

Βέβαια, οι σημαίες ήταν μονές κίτρινες και όχι διπλές. Παρόλα αυτά οι αγωνοδίκες πήραν τη συγκεκριμένη απόφαση να τιμωρήσουν τον Φερστάπεν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις