Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ 2019 ωράριο: Ποιες ώρες ισχύει, ποια η χρέωση

ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ 2019 ωράριο: Ποιες ώρες ισχύει, ποια η χρέωση

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: Ευτυχία Παπούλια

Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ 2019 ωράριο: Το οικιακό νυχτερινό τιμολόγιο της ΔΕΗ με τμηματικό ωράριο θα αρχίσει να ισχύει για τη χειμερινή περίοδο από την 1η Νοεμβρίου.

26.10.2019 | 08:16

Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ 2019 ωράριο: Η ΔΕΗ ενημέρωσε μέσω ανακοίνωσης τους πελάτες της που κάνουν χρήση του οικιακού νυχτερινού τιμολογίου (Γ1Ν) με τμηματικό ωράριο, ότι αυτό θα αρχίσει να ισχύει για τη χειμερινή περίοδο από την 1η Νοεμβρίου 2019 έως και την 30η Απριλίου 2020. Το Οικιακό Νυχτερινό Τιμολόγιο (με Χρονοχρέωση) Γ1Ν είναι ένα τιμολόγιο διπλής χρέωσης, δηλαδή οι καταναλώσεις που πραγματοποιούνται κατά τη διάρκεια του 24ώρου, χρεώνονται με διαφορετικές τιμές, την τιμή του Οικιακού Τιμολογίου Γ1 στις ώρες χρέωσης Ημέρας και με μειωμένη τιμή Νύχτας στις ώρες μειωμένης χρέωσης.

Η χαμηλότερη τιμή της κιλοβατώρας οφείλεται στο γεγονός ότι κατά τις ώρες που ισχύει η νυχτερινή χρέωση, η ζήτηση ρεύματος είναι μικρότερη. Έτσι λοιπόν, οι πάροχοι ηλεκτρικής ενέργειας, συμπεριλαμβανομένου του βασικού προμηθευτή, μπορούν να αγοράσουν την ενέργεια σε χαμηλότερη τιμή από τους παραγωγούς και να την προσφέρουν στον τελικό καταναλωτή με μικρότερο κόστος. Λόγω της χαμηλότερης χρέωσης, η χρήση νυχτερινού ρεύματος μπορεί να αποβεί συμφέρουσα επιλογή αρκεί όμως να έχετε προγραμματίσει τις ενεργοβόρες ηλεκτρικές συσκευές έτσι ώστε να λειτουργούν τις ώρες που εμπίπτουν στην νυχτερινή χρέωση.

Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ 2019 ωράριο: Δείτε ΕΔΩ τον τομοκατάλογο

Νυχτερινό τιμολόγιο ΔΕΗ 2019 ωράριο: Δείτε ΕΔΩ ερωτοαπαντήσεις από τη ΔΕΗ

Συγκεκριμένα:

Για τους πελάτες που είναι συνδεδεμένοι στο Δίκτυο της Ηπειρωτικής Χώρας και των διασυνδεδεμένων με αυτή νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:00-17:00 και 02:00- 08:00.
Για τους πελάτες των μη διασυνδεδεμένων νησιών το τμηματικό ωράριο είναι 15:30- 17:30 και 02:00-08:00.
Όσοι επιθυμούν περαιτέρω ενημέρωση για το θέμα αυτό μπορούν να ζητήσουν σχετικές πληροφορίες από τα αρμόδια καταστήματα ΔΕΗ της περιοχής τους, να επισκεφτούν την ιστοσελίδα της ΔΕΗ, (https://www.dei.gr) και της ΔΕΔΔΗΕ ΑΕ, (http://www.deddie.gr/).

Exit mobile version