Αθήνα

°C

Τετάρτη

20

Οκτωβρίου 2021

alphafreepress.gr / ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ / Αυξήσεις στις συντάξεις: Ο Βρούτσης στον Αυτιά, για το νέο ασφαλιστικό (vid)
ΟΙΚΟΝΟΜΙΑ

Αυξήσεις στις συντάξεις: Ο Βρούτσης στον Αυτιά, για το νέο ασφαλιστικό (vid)

Αυξήσεις στις συντάξεις: Η πρώτη αλλά και η αναδρομική καταβολή για τις επικουρικές θα γίνει με την ψήφιση του νέου ασφαλιστικού, όπως αποκάλυψε ο Γιάννης Βρούσης μιλώντας στον Γιώργο Αυτιά.

Αυξήσεις στις συντάξεις: Ο Γιάννης Βρούτσης αναφέρθηκε σε αυξήσεις τόσο σε κύριες όσο και σε επικουρικές συντάξεις, με βάση το νέο ασφαλιστικό και έπειτα από την απόφαση του ΣτΕ. «Το νέο ασφαλιστικό που διαμορφώνουμε στο υπουργείο θα αυξήσει και τις κύριες συντάξεις. Το στοιχείο της ανταποδοτικότητας έχει μεγάλη αξία κινητοδοτεί κάποιον να παραμένει στη δουλειά», είπε ο κ. Βούτσης, μιλώντας στον ΣΚΑΪ. Σε ό,τι αφορά τα αναδρομικά, σημείωσε «θα τα δώσουμε με βάση τις αντοχές της οικονομίας».

«Οι αποφάσεις του ΣτΕ αποτυπώνουν τις αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου Κατρούγκαλου. Θα διορθώσουμε τις αντισυνταγματικές περιοχές του νόμου. Το νέο ασφαλιστικό θα το κτίσουμε πάνω στις ραγές των αποφάσεων της δικαιοσύνης για να μην ενέχονται στοιχεία αμφισβήτησης και να μην μπαίνουν σε αγωνία οι συνταξιούχοι», ξεκαθάρισε ακόμη ο υπουργός Εργασίας.

«Δεν θα ξαναγίνει μείωση συντάξεων»

Για τις επικουρικές συντάξεις, ο Γιάννης Βρούτσης δήλωσε ότι υπήρχε παρέμβαση από τα 1.300 ευρώ και πάνω. 465.512 συνταξιούχοι είναι πάνω από αυτά τα όρια των 1.300 ευρώ και θα δουν πραγματικά αύξηση, σημείωσε. «Από 4/10/19, ημέρα έκδοσης της απόφασης του ΣτΕ, είμαστε υποχρεωμένοι να καταβάλλουμε τα χρήματα στους συνταξιούχους, δεν θα δοθούν άμεσα, αλλά τα λεφτά δε χάνονται. Από την ημέρα ψήφισης του ασφαλιστικού θα είναι η πρώτη καταβολή, η τρέχουσα, και θα υπάρξει και αναδρομική καταβολή. Τα λεφτά θα επιστρέψουν προς όλους και όλες στο ακέραιο χωρίς να χρειάζεται παρέμβαση δικηγόρου», τόνισε ο κ. Βρούτσης. «Δεν θα ξαναδούμε μείωση συντάξεων στο ασφαλιστικό η περίοδος των επώδυνων δημοσιονομικών προσαρμογών ανήκει στο παρελθόν».

Ακόμη, ο υπουργός Εργασίας επισήμανε ότι το εισόδημα των συνταξιούχων θα αυξηθεί και μέσω της μείωσης της φορολογίας. «Ο φορολογικός συντελεστής 22% μέχρι 10.000 ευρώ θα μειωθεί στο 9%, αυτό δίνει αύξηση του διαθέσιμου φορολογικού εισοδήματος των συνταξιούχων από 1ης Ιανουαρίου και αφορά και τους μισθωτούς και τους ελευθέρους επαγγελματίες έχει μπει στον προϋπολογισμό», δήλωσε σχετικά.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις