Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ / Σάμος: Έγκλημα πίσω από την εξαφάνιση 92χρονου
ΕΠΙΚΑΙΡΟΤΗΤΑ

Σάμος: Έγκλημα πίσω από την εξαφάνιση 92χρονου

Σάμος: Όπως αποδεικνύεται τρία χρόνια μετά, δράστης του εγκλήματος είναι ο 74χρονος φίλος και κουμπάρος του θύματος

Σάμος: Με δραματικό τρόπο κλείνει στη Σάμο η υπόθεση με την εξαφάνιση 92χρονου, παρασημοφορημένου βετεράνου του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου, του Μιχάλη Σαρικλή. Όπως απεδείχθη τρία χρόνια μετά από την ημέρα που δηλώθηκε από το γιο του θύματος η ανεξήγητη για όσους τον γνώριζαν εξαφάνισή του, ο άτυχος βετεράνος είχε πέσει θύμα εγκληματικής ενέργειας με δράστη 74χρονο σήμερα, φίλο και κουμπάρο του! Ο τελευταίος, ο οποίος συνελήφθη, τρία ολόκληρα χρόνια μετά το έγκλημα, ομολόγησε το έγκλημα και μάλιστα το σημείο όπου είχε αποκρύψει τη σορό του θύματος. Υπέδειξε το σημείο όπου κρυβόταν το μυστικό του θρίλερ, ένα απόκρημνο σημείο στο Κοκκάρι, και οι αστυνομικοί βρήκαν πράγματι οστά τα οποία εστάλησαν στα εργαστήρια για ταυτοποίηση με το θύμα μέσω του DNA.

Η αιτία που οδήγησε τον φίλο και κουμπάρο του θύματος στο έγκλημα και στην απόκρυψη της σορού του, ήταν οικονομική διαφορά με τον άτυχο ηλικιωμένο. Ο βετεράνος με τα παράσημα, είχε δανείσει στον δράστη αρκετά υψηλό ποσό, αλλά ο δράστης δεν επέστρεφε τα χρήματα με αποτέλεσμα να ακολουθούν διαπληκτισμοί. Ένα βράδυ του Νοεμβρίου 2016, οι δύο άνδρες συναντήθηκαν έξω από το σπίτι του θύματος, στη Σάμο και άρχισε μία ακόμη προστριβή για το ζήτημα της επιστροφής των χρημάτων. Ο 74χρονος σήμερα φέρεται να χτύπησε τον 92χρονο με τα χέρια στο κεφάλι. Εκείνος σωριάστηκε στο έδαφος.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Σάμος: Κάλυψε με κλαδιά τη σορό

Καθώς κανείς δεν ήταν μάρτυρας στη σκηνή, πανικόβλητος ο δράστης μετέφερε τη σορό του Σαρικλή στο αυτοκίνητο και τη μετέφερε στο Κοκκάρι, σε μια απόκρημνη πλαγιά, όπου την κάλυψε με κλαδιά. Καθώς ο βετεράνος του πολέμου δεν έδινε σημεία ζωής, στις 26 του ίδιου μήνα, ο γιος του που διαμένει στην Εύβοια, ανέφερε εκεί την εξαφάνιση του πατέρα του. Ξεκίνησαν οι έρευνες από το σπίτι του θύματος. Στο σημείο όπου είχε καταφερθεί το μοιραίο κτύπημα οι πληροφορίες αναφέρουν ότι είχε βρεθεί τεχνητή οδοντοστοιχία. Ωστόσο, δεν στάθηκε ικανό το στοιχείο αυτό να οδηγήσει στο δράστη. Πληροφορίες αναφέρουν ότι η εισαγγελέας που ανέλαβε υπηρεσία πρόσφατα στη Σάμο επιτάχυνε τις διαδικασίες να δοθεί απάντηση στα γιατί και τα πώς της μυστηριώδους εξαφάνισης ενός ανθρώπου που δεν είχε κανένα απολύτως λόγο να το κάνει.

Αντιφάσεις και ομολογία

Η Ασφάλεια Σάμου με κάποια νέα στοιχεία στα χέρια, προσήγαγε τον 74χρονο, ο οποίος είχε εξεταστεί και παλαιότερα για την υπόθεση, δηλώνοντας βέβαια πλήρη άγνοια. Υπέπεσε σε αντιφάσεις και εν τέλει ομολόγησε την πράξη του και οδήγησε τους αστυνομικούς, στον Άγιο Παντελεήμονα στο Κοκκάρι της Σάμου όπου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά…

Η ανακοίνωση της ΕΛΑΣ

Ανακοίνωση για την εξιχνίαση της υπόθεσης με καθυστέρηση τριών χρόνων, εξέδωσε χθες το βράδυ η Αστυνομία, όπου αναφέρονται και τα εξής: «Για τη συγκεκριμένη υπόθεση σχηματίσθηκε ποινική δικογραφία κακουργηματικού χαρακτήρα σε βάρος 74χρονου ημεδαπού για το αδίκημα της ανθρωποκτονίας από πρόθεση, ο οποίος συνελήφθη με ένταλμα Δικαστικής Αρχής και κρατείται σε αστυνομική υπηρεσία. Ως προς το ιστορικό της υπόθεσης, την 26-11-2016 δηλώθηκε εξαφάνιση του 92χρονου, ο οποίος διέμενε στη Σάμο, από συγγενικό του πρόσωπο στο Αστυνομικό Τμήμα Ερέτριας του Νομού Ευβοίας.

Άμεσα εκδηλώθηκαν ενέργειες για την αναζήτηση του ηλικιωμένου και τη συλλογή στοιχείων που αφορούσαν τα πραγματικά περιστατικά της εξαφάνισης. Στο πλαίσιο διερεύνησης τη υπόθεσης, αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης Ασφαλείας Σάμου προσήγαγαν τον 74χρονο σε αστυνομικό κατάστημα, όπου εξεταζόμενος αποδέχθηκε την εμπλοκή του στην υπόθεση. Ακολούθως, ο δράστης υπέδειξε σημείο σε απόκρημνη περιοχή στη Σάμο, όπου βρέθηκαν ανθρώπινα οστά, τα οποία θα αποσταλούν σε Ιατροδικαστική Υπηρεσία. Για την εξέλιξη της υπόθεσης ενημερώθηκε σχετικά η Εισαγγελία Πρωτοδικών Σάμου».

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις