Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μετανάστες Σάμος: Νέα άφιξη στο νησί, μία σύλληψη
ΕΛΛΑΔΑ

Μετανάστες Σάμος: Νέα άφιξη στο νησί, μία σύλληψη

Μετανάστες Σάμος: Σκάφος με 51 μετανάστες εντόπισε πλωτό της FRONTEX, ανοιχτά της Σάμου, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου.

Μετανάστες Σάμος: Ένα σκάφος με 51 μετανάστες εντόπισε πλωτό της FRONTEX, ανοιχτά της Σάμου, τις πρώτες πρωινές ώρες του Σαββάτου. Το σκάφος με τους μετανάστες εντοπίστηκε στη θαλάσσια περιοχή Καρλοβασίου της Σάμου. Οι επιβαίνοντες στο σκάφος διασώθηκαν και μεταφέρθηκαν στο λιμάνι Μαλαγαρίου. Παράλληλα, συνελήφθη ένας 22χρονος που επέβαινε στη λέμβο, ως χειριστής του σκάφους, ανακοίνωσε το Λιμενικό. Υπενθυμίζεται ότι συνεχίζεται η προσπάθεια αποσυμφόρησης των κέντρων φιλοξενίας μεταναστών στα νησιά.

Το πρωί της Παρασκευής έφτασαν στον Πειραιά 57 πρόσφυγες και μετανάστες από τη Λέσβο και τη Χίο, οι οποίοι στη συνέχεια μεταφέρθηκαν σε δομές φιλοξενίας στην ενδοχώρα. Βέβαια, λίγες μέρες πριν ήταν κλειστές όλες οι υπηρεσίες του δήμου Ανατολικής Σάμου. ενώ διαμαρτύρονται οι κάτοικοι για τον υπερπληθυσμό με πρόσφυγες και μετανάστες να ζητούν να φύγουν από το νησί. Μαίνονται οι ταραχές στη Σάμο, με το hot spot του νησιού να θυμίζει νέο κολαστήριο, μετά τη Μόρια της Λέσβου, και τους πρόσφυγες και μετανάστες να κορυφώνουν τις αντιδράσεις τους εξαιτίας του καθεστώτος ασφυξίας στο οποίο έχουν εγκλωβιστεί.

 Μετανάστες Σάμος: Έντονες οι διαμαρτυρίες προσφύγων και μεταναστών

Μετανάστες Σάμος: Σχέδιο αποσυμφόρησης ζητούν άμεσα οι κάτοικοι

Οι κάτοικοι αντιδρούν, από την πλευρά τους, ζητώντας να μπει σε άμεση εφαρμογή το σχέδιο αποσυμφόρησης. Λουκέτο μπήκε στο δημαρχείο της Σάμου ως διαμαρτυρία για τον υπερπληθυσμό προσφύγων και μεταναστών, με τις διαμαρτυρίες των νησιωτών να είναι έντονες. Πρόσφυγες και μετανάστες πλημμύρισαν, τους δρόμους γύρω από το Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης της Σάμου. Χτυπώντας κάδους σκουπιδιών και φωνάζοντας συνθήματα, διαμαρτυρήθηκαν για τις συνθήκες που επικρατούν και ζητούν τον απεγκλωβισμό τους από το νησί.

Ζητούν να φύγουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα στο νησί: «Είμαστε άνθρωποι. Θέλουμε μια σκηνή. Όλες οι σκηνές έχουν καεί. Δεν έχουμε ένα μέρος να κοιμηθούμε», λένε. Ισχυρές αστυνομικές δυνάμεις προσπαθούν να αποτρέψουν το πλήθος των συγκεντρωμένων μεταναστών να κινηθεί προς το κέντρο της πόλης.  Υπενθυμίζεται ότι, πρόσφυγες και μετανάστες πραγματοποίησαν συγκέντρωση μέσα στο Κέντρο Υποδοχής και Ταυτοποίησης (ΚΥΤ). Μάλιστα, για προληπτικούς λόγους, οι εργαζόμενοι σε αυτό εκκένωσαν τις δομές όπου προσέφεραν τις υπηρεσίες τους. Για «εικόνες ντροπής και εξαθλίωσης», κάνει λόγο, σε σχετική ανακοίνωση, ο Δήμος Ανατολικής Σάμου.

Μετανάστες Σάμος: Κινητοποιούνται οι κάτοικοι του νησιού

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις