Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Στέφανος Τσιτσιπάς: Υπόκλιση στον «βασιλιά» (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Υπόκλιση στον «βασιλιά» (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Με 2-0 σετ (6-4, 6-4) ηττήθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς από τον Ρότζερ Φέντερερ στο τουρνουά της Βασιλείας

Στέφανος Τσιτσιπάς: Αυτή τη φορά ο Στέφανος Τσιτσιπάς ήταν αδύνατο να κοντράρει τον «βασιλιά» Ρότζερ Φέντερερ μέσα στο σπίτι του. Ο Έλληνας τενίστας γνώρισε την ήττα με 2-0 σετ (6-4, 6-4) στη γενέτειρα του μεγάλου αντιπάλου του και έτσι δεν μπόρεσε να πάρει την πρόκριση στον τελικό του ATP500 της Βασιλείας. Αντίθετα, για τον έμπειρο Ελβετό αυτή θα είναι η 15η συμμετοχή στον τελικό του συγκεκριμένου τουρνουά, μπροστά στο κοινό του. Αν καταφέρει μάλιστα να νικήσει την Κυριακή (27/10) τον Αυστριακό Αλεξ Ντε Μινόρ, θα φτάσει τα 10 τρόπαια από τη διοργάνωση της Βασιλείας.

Ο Φέντερερ μπήκε δυνατά από την αρχή του αγώνα και από το δεύτερο sevice game του Τσιτσιπά είχε τρία break points. Παρόλα αυτά ο Στέφανος κατάφερε να κρατήσει το σερβίς του. Ο Ελβετός στην έκτη προσπάθεια «έσπασε» το σερβίς προηγήθηκε με 3-2. Από εκεί και πέρα ήταν απλή υπόθεση για να φτάσει στην κατάκτηση του πρώτου σετ με 6-4.

Έχασε το πρώτο game στο δεύτερο σετ

Ο Φέντερερ εξακολούθησε να είναι καταιγιστικός και στο δεύτερο σετ, γεγονός που του έδωσε τη δυνατότητα να κάνει break στον Τσιτσιπά από το πρώτο game. Ο ίδιος στη συνέχεια κράτησε το σερβίς του, χωρίς να συναντήσει σοβαρά εμπόδια, με συνέπεια να φτάσει στη νίκη κερδίζοντας πάλι το σετ με 6-4. Ο Στέφανος το μοναδικό break point που δημιούργησε ήταν στο τελευταίο game του αγώνα. Στον άλλο ημιτελικό ο Ντε Μινόρ επικράτησε 2-1 σετ (7-6, 6-7, 7-6) του Αμερικανού Ρέιλι Οπέλκα.

Ο Τσιτσιπάς πάντως μπορεί να στραφεί τώρα στο ATP Masters του Λονδίνου που θα γίνει μέσα Νοεμβρίου, με τους κορυφαίους τενίστες του κόσμου. Είναι από τις μεγαλύτερες διοργανώσεις μετά τα τέσσερα κλασικά Grand Slam σε Αυστραλία, Γαλλία, Αγγλία και ΗΠΑ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις