Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Στέφανος Τσιτσιπάς: Η σειρά του Φέντερερ (vid)
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η σειρά του Φέντερερ (vid)

Στέφανος Τσιτσιπάς: Στα ημιτελικά του τουρνουά της Βασιλείας προκρίθηκε ο Στέφανος Τσιτσιπάς που νίκησε 2-1 σετ (3-6, 6-4, 6-4) τον Σέρβο Φιλίπ Κραΐνοβιτς και τώρα θα αντιμετωπίσει τον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ

Στέφανος Τσιτσιπάς: Η ωριμότητα έρχεται με τέτοιου είδους ανατροπές. Ο Στέφανος Τσιτσιπάς έχασε το πρώτο σετ από τον Σέρβο Φιλίπ Κραΐνοβιτς αλλά πήρε τα άλλα δύο και ήταν εκείνος που προκρίθηκε στα ημιτελικά του τουρνουά της Βασιλείας. Ο Έλληνας τενίστας ηττήθηκε 6-3 από τον αλάνθαστο αντίπαλό του στο ξεκίνημα, γεγονός που τον βοήθησε να ανακάμψει και να δείξει τις πραγματικές του δυνατότητες στη συνέχεια. Κέρδισε με 6-4 τα επόμενα δύο σετ και αποδείχτηκε πιστός στο ραντεβού του με τον μεγάλο Ρότζερ Φέντερερ, τον οποίο θα αντιμετωπίσει αύριο στις 17.00.

Ο Ελβετός που αγωνίζεται στην έδρα του πέρασε χωρίς αγώνα την αναμέτρηση με τον Στάνισλας Βαβρίνκα (αντιμετώπισε πρόβλημα τραυματισμού) και σίγουρα είναι πιο ξεκούραστος. Σε καμία περίπτωση όμως δεν πρόκειται να αντιμετωπίσει έναν εύκολο αντίπαλο. Είναι η τρίτη φορά που θα συναντηθεί με τον Τσιτσιπά και έχουν οι δυο τους μέχρι τώρα από μια νίκη.

Μελβούρνη και Ντουμπάι

Ο Τσιτσιπάς είχε νικήσει στο Αυστραλιανό Όπεν και ο Φέντερερ πήρε μετά τη ρεβάνς στο Ντουμπάι. Θα έπαιζαν πριν από λίγο καιρό οι δυο τους στην Ρώμη αλλά ο Ελβετός αποσύρθηκε εξαιτίας τραυματισμού. Εννοείται ότι ο μεγάλος αντίπαλος είναι το μεγάλο φαβορί, διότι παίζει στο “σπίτι” του και θέλει οπωσδήποτε να φτάσει στον τελικό και να διεκδικήσει το 10ο τρόπαιο στη Βασιλεία και τον 103ο τίτλο της καριέρας του. Στον άλλο ημιτελικό θα παίξουν στις 15:30 ο Αμερικανός Ρέιλι Οπέλκα με τον Αυστραλό Άλεξ Ντε Μινόρ, ενώ ο τελικός είναι προγραμματισμένος για την Κυριακή.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις