Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΘΛΗΤΙΚΑ / Σπύρος Γιαννιώτης: Στο Hall of Fame ο Έλληνας Ολυμπιονίκης
ΑΘΛΗΤΙΚΑ

Σπύρος Γιαννιώτης: Στο Hall of Fame ο Έλληνας Ολυμπιονίκης

Σπύρος Γιαννιώτης: Στο International Marathon Hall of Fame συμπεριλήφθηκε ο Έλληνας κολυμβητής και θα τιμηθεί σε ειδική τελετή στη Νέα Υόρκη στις 2 Μαΐου του 2020

Σπύρος Γιαννιώτης: Μία από τις μεγαλύτερες διακρίσεις στην καριέρα του θα βιώσει στις 2 Μαΐου του 2020 ο Σπύρος Γιαννιώτης στην Νέα Υόρκη. Ο 39χρονος Έλληνας κολυμβητής, που κατέκτησε το ασημένιο μετάλλιο στους Ολυμπιακούς Αγώνες του Ρίο το 2016, θα τιμηθεί σε ειδική τελετή για την εκπληκτική πορεία του όλα αυτά τα χρόνια στην ανοιχτή θάλασσα, ως μέλος του International Swimming Hall of Fame. «Τι τιμή! Σας ευχαριστώ πολύ» σχολίασε στα social media με ανάρτησή του ο ασημένιος Ολυμπιονίκης στην Βραζιλία το 2016 και τέταρτος στο Λονδίνο το 2012.

Ο Γιαννιώτης θα γίνει ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που θα γίνει μέλος του Hall of Fame. Εκτός από το ασημένιο μετάλλιο στο Ρίο στα 10 χιλιόμετρα ανοιχτής θάλασσας, έχει κατακτήσει στο ίδιο αγώνισμα δυο χρυσά σε Παγκόσμια Πρωταθλήματα (2011, 2013), ένα χάλκινο (2007), ενώ ήταν και τρίτος στην ίδια διοργάνωση στα πέντε χιλιόμετρα. Έχει επίσης χρυσά, ασημένια και χάλκινα μετάλλια από Παγκόσμια Κύπελλα στην ανοιχτή θάλασσα, τόσο στα πέντε όσο και στα 10 χιλιόμετρα.

Πέντε φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες

Στην τεράστια καριέρα του ο Γιαννιώτης συμμετείχε πέντε φορές σε Ολυμπιακούς Αγώνες. Είναι ο πρώτος Έλληνας που συμμετείχε σε τελικό Παγκοσμίοπυ Πρωταθλήματος (2001) και ο μοναδικός σε δυο τελικούς σε Ολυμπιακούς Αγώνες, το 2004 στην Αθήνα, εκεί όπου ήταν 5ος στα 1500μ. και 7ος στα 400μ. Επίσης, το 2003 είχε κερδίσει το χάλκινο μετάλλιο στο Ευρωπαϊκό Πρωτάθλημα με την ομάδα 4X200μ ελεύθερο. Δικαίως γίνεται ο πρώτος Έλληνας κολυμβητής που μπαίνει στο Hall of Fame, ανάλογη επιτυχία με τους μπασκετμπολίστες του ΝΒΑ, όπου μπαίνουν τα μεγαλύτερα ονόματα του αθλήματος.

Ο Σπύρος Γιαννιώτης γεννήθηκε το 1980 στο Λίβερπουλ και η μητέρα του είναι Αγγλίδα. Στην Ελλάδα αγωνίστηκε με τα χρώματα του Ναυτικού Αθλητικού Ομίλου Κέρκυρας και για δεκαετίες ήταν αθλητής του Ολυμπιακού Πειραιώς. Σήμερα είναι προπονητής κολύμβησης στον Πανελλήνιο ΓΣ, παντρεμένος με την Ισμήνη Καλαντζή από το 2012, με την οποία έχουν έναν γιο.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις