Αθήνα

°C

kairos icon

ΤΕΤΑΡΤΗ

27

ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2021

alphafreepress.gr / PLUS / Γαλλικά μπουλντόγκ αεροπλάνο: Έπρεπε να ηρεμήσουν τους επιβάτες, αλλά…
PLUS

Γαλλικά μπουλντόγκ αεροπλάνο: Έπρεπε να ηρεμήσουν τους επιβάτες, αλλά…

Γαλλικά μπουλντόγκ αεροπλάνο: Υποτίθεται πως θα ηρεμούσαν τους αγχωμένους επιβάτες μιας αεροπορικής πτήσης.

Γαλλικά μπουλντόγκ αεροπλάνο: Υποτίθεται πως θα ηρεμούσαν τους αγχωμένους επιβάτες μιας αεροπορικής πτήσης. Αντί γι’ αυτό όμως, κάποια γαλλικά μπουλντόγκ που χρησιμεύουν για συναισθηματική υποστήριξη, τρελάθηκαν με τον κυβερνήτη τελικά να αποφασίζει να κατέβουν από το αεροπλάνο.  Το νορβηγικό αεροσκάφος Boeing 787-900 μετέφερε κάποια σκυλιά που χρησιμοποιούνται για να καταπραΰνουν τους αγχωμένους επιβάτες στην 10ωρη πτήση από το Λονδίνο μέχρι το Όστιν του Τέξας. Αλλά τα ζώα, που μεταφέρονταν σε ειδικές αποσκευές, άρχισαν να στρεσάρονται την στιγμή που το αεροπλάνο κινούνταν στον αεροδιάδρομο έτοιμο για την απογείωση.

Μετά από 90 λεπτά που πέρασαν (χωρίς να γίνει απογείωση) προσπαθώντας να ηρεμήσουν τα μπουλντόγκ τα οποία για άγνωστο λόγο φορούσαν τουτού, ο πιλότος διέταξε τους δύο ιδιοκτήτες τους και τα σκυλιά να κατέβουν από την πτήση. Η πτήση DI7181 απογειώθηκε κανονικά μετά την μεγάλη καθυστέρηση, αλλά χωρίς τα γαλλικά μπουλντόγκ. Να σημειωθεί πως η αεροπορική εταιρεία Norwegian Air επιτρέπει στις πτήσεις της από και προς τις ΗΠΑ τέτοια σκυλιά συναισθηματικής υποστήριξης. Μάλιστα, είναι μια τάση που γίνεται όλο και πιο δημοφιλής, ιδίως σε αεροπλάνα με επιβάτες που μπορεί να υποφέρουν από άγχος, στρες, υψηλή αρτηριακή πίεση ή άλλα ψυχικά και σωματικά προβλήματα κατά την διάρκεια ταξιδιών σε μακρινές αποστάσεις.

Γαλλικά μπουλντόγκ αεροπλάνο: Γνωρίζοντας καλύτερα τα γαλλικά μπουλντογκ

Όσο για την συγκεκριμένη περίπτωση, ένας εκπρόσωπος της Norwegian Air δήλωσε: «Η ασφάλεια των επιβατών μας και του πληρώματός μας είναι πάντα η Νο1 προτεραιότητά μας. Η πτήση DI7181 προς το Όστιν δεν είχε ακόμη αναχωρήσει, όταν ο κυβερνήτης πήρε την απόφαση να απομακρύνει τα σκυλιά συναισθηματικής υποστήριξης και τους δύο ιδιοκτήτες τους εξαιτίας του γεγονότος ότι τα ζώα έδειξαν σημάδια δυσφορίας στην καμπίνα του αεροπλάνου».  Όσον αφορά αυτή την ράτσα, το Γαλλικό Μπουλντόγκ είναι συμπαγές, εύρωστο, και βαριά δομημένο. Είναι κοντό και με μια μικρομεσαία μεσαία κατασκευή.

Έχει ογκώδες στήθος, τα αυτιά είναι μεγάλα, στρογγυλευμένα, όπως και τα μάτια του και επίπεδη μουσούδα, ενώ το τρίχωμά του είναι λείο και μικρό. Είναι έξυπνα, δραστήρια και περίεργα από τη φύση τους. Αν και είναι σκύλοι συντροφιάς, μπορούν άνετα να είναι και φύλακες και θα γαυγίσουν σε κάθε κίνδυνο προς την οικογένεια. Αναπτύχθηκε τον 19ο αιώνα όταν οι Γάλλοι ανάμειξαν το Αγγλικό bulldog με πολλές γαλλικές ράτσες, πιθανόν Terriers. Μπορεί να είναι πεισματάρικα και όχι εύκολα στην εκπαίδευση, δυσκολεύονται να μάθουν πώς να λειτουργούν σε μία εντολή. Πρέπει να μάθουν τις βασικές εντολές για την διαμονή τους μέσα στο σπίτι.

Γαλλικά μπουλντόγκ: Βίντεο από την… καθημερινότητά τους
Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις