Πτώματα σε φορτηγό: Δύο συλλήψεις στην υπόθεση του Έσεξ

ΚΟΣΜΟΣ

Πτώματα σε φορτηγό: Δύο συλλήψεις στην υπόθεση του Έσεξ

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: AlphaFreePress

Πτώματα σε φορτηγό: Νέα τροπή παίρνει το θρίλερ στη Βρετανία μετά τη σύλληψη δύο ατόμων, που φέρονται ότι συνδέονται με κύκλωμα παράνομης διακίνησης ανθρώπων.

25.10.2019 | 15:57

Πτώματα σε φορτηγό: Δυο άτομα συνελήφθησαν πριν από λίγο για το φορτηγό με τα 39 πτώματα στο Έσεξ. Ένας άντρας και μια γυναίκα, 38 ετών και οι δύο, συνελήφθησαν ως ύποπτοι για συνωμοσία για παράνομη διακίνηση ανθρώπων και για 39 ανθρωποκτονίες, ανέφερε η αστυνομία του Έσεξ. Έτσι, μετά και τη σύλληψη την περασμένη Τετάρτη του Μο Ρόμπινσον, του οδηγού του φορτηγού, στο ψυγείο-κοντέινερ του οποίου βρέθηκαν οι σοροί των 39 Κινέζων μεταναστών- στα χέρια της βρετανικής αστυνομίας βρίσκονται τρία άτομα.

«Προχωρήσαμε στην εκτέλεση ενταλμάτων σύλληψης στο Τσέσιρ στο πλαίσιο της έρευνας για τα 39 πτώματα που βρέθηκαν σε ρυμουλκούμενο φορτηγού στο Γκρέις. Ένας 38χρονος άνδρας και μια 38χρονη γυναίκα από το Γουόριγκτον συνελήφθησαν», ανέφερε εκπρόσωπος της αστυνομίας του Έσεξ. Σύμφωνα με τη Daily Mail οι δύο συλληφθέντες είναι οι δύο τελευταίοι γνωστοί ιδιοκτήτες του φορτηγού, όπου βρέθηκαν νεκροί οι Κινέζοι μετανάστες. Πρόκειται για ένα ζευγάρι, από το Γουόρινγκτον, την Τζοάνα Μάχερ και τον σύζυγό της, Τόμας. Οι δυο τους είχαν δηλώσει χθες στη βρετανική εφημερίδα ότι είχαν πουλήσει την καμπίνα του φορτηγού πριν από έναν χρόνο σε μια εταιρεία στην Ιρλανδία, αλλά η αστυνομία έκανε έφοδο στο αξίας 400.000 λιρών σπίτι τους και τους συνέλαβε.

Πτώματα σε φορτηγό: Υποψίες ότι το φορτηγό έχει ξαναχρησιμοποιηθεί από δουλεμπόρους

Τα νέα στοιχεία ενισχύουν τις υποψίες ότι το φορτηγό το οποίο νοικιαζόταν έναντι 250 λιρών την εβδομάδα, μπορεί να έχει χρησιμοποιηθεί επανειλημμένως από δουλεμπόρους. Κι ενώ ενισχύονται οι φόβοι ότι οι δουλέμποροι έχουν χρησιμοποιήσει το συγκεκριμένο φορτηγό ουκ ολίγες φορές για να περάσουν παράνομα μετανάστες στη Βρετανία, οι αρχές συνεχίζουν την ανάκριση του 25χρονου Μο Ρόμπινσον, οδηγό του φορτηγού μέσα στο οποίο βρέθηκαν 39 πτώματα Κινέζων.

Σύμφωνα με την βρετανική εφημερίδα «Guardian», οι 39 άνθρωποι – οκτώ γυναίκες και 31 άνδρες – ήταν ήδη παγιδευμένοι μέσα στο φορτηγό, όταν αυτό έφτανε στις βελγικές ακτές με προορισμό την Αγγλία. Οι βελγικές Αρχές ανέφεραν ότι τα θύματα ήταν στοιβαγμένα μέσα στο φορτηγό για τουλάχιστον δέκα ώρες, με θερμοκρασίες που έφταναν ως και τους μείον 25 βαθμούς Κελσίου.

Πτώματα σε φορτηγό: Οι «snakeheads»

Πηγές που επικαλείται η εφημερίδα «Daily Mail» αναφέρουν ότι οι άτυχοι μετανάστες ήταν από τη Φουτζιάν,  μια φτωχή επαρχία της νοτιοανατολικής Κίνας την οποία ελέγχουν δουλέμποροι, γνωστοί ως «snakeheads» (κεφάλια φιδιών), οι οποίοι χρεώνουν 20 χιλιάδες λίρες για να περνούν λαθρομετανάστες στο Ηνωμένο Βασίλειο μέσω Σερβίας, Ουγγαρίας, Αυστρίας και Γαλλίας.

Καθώς οι έρευνες εξακολουθούν να βρίσκονται σε πλήρη εξέλιξη σε Ιρλανδία, Βέλγιο, Κίνα και Βρετανία, η βρετανική Αστυνομία συνεχίζει την ανάκριση του οδηγού του φορτηγού,  Μο Ρόμπινσον. Στο μεταξύ, η ιρλανδική εταιρεία μεταφορών, στην οποία ανήκει το φορτηγό, ανακοίνωσε ότι βρίσκεται σε πλήρη συνεργασία με τις αστυνομικές Αρχές, επιμένοντας πως δεν έχει καμία απολύτως σχέση με την υπόθεση ο 25χρονος Ρόμπινσον.

Exit mobile version