Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΞΩΦΥΛΛΟ / Brexit: Κάλεσμα στην αντιπολίτευση
ΜΠΟΡΙΣ ΤΖΟΝΣΟΝ ΣΕ ΤΖΕΡΙΜΙ ΚΟΡΜΠΙΝ

Brexit: Κάλεσμα στην αντιπολίτευση

Brexit: Ο πρωθυπουργός Μπόρις Τζόνσον καλεί τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν να στηρίξει τις πρόωρες εκλογές στη Βρετανία.

Brexit: Ρευστή εξακολουθεί να παραμένει η πολιτική κατάσταση στο Ηνωμένο Βασίλειο από τη στιγμή που το θέμα των πρόωρων εκλογών είναι ακόμη στον αέρα. Ο πρωθυπουργός της Βρετανίας Μπόρις Τζόνσον κάλεσε σήμερα τον ηγέτη της αντιπολίτευσης Τζέρεμι Κόρμπιν να «φερθεί σαν άνδρας» και να στηρίξει το αίτημά του για προσφυγή στις κάλπες στις 12 Δεκεμβρίου, προκειμένου να αρθεί το αδιέξοδο του Brexit. «Είναι καιρός να συμπεριφερθεί σαν άνδρας ο Τζέρεμι Κόρμπιν» είπε συγκεκριμένα ο Μπόρις Τζόνσον και πρόσθεσε: «Ας οργανώσουμε εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου».

Στον αντίποδα, χθες Πέμπτη, ο ηγέτης των Εργατικών Τζέρεμι Κόρμπιν δήλωσε ότι το κόμμα του δεν θα ψηφίσει υπέρ της διεξαγωγής εκλογών όσο παραμένει η απειλή για μια αποχώρηση του Ηνωμένου Βασιλείου από την Ευρωπαϊκή Ένωση χωρίς συμφωνία. Καθώς, για να γίνουν εκλογές απαιτείται πλειοψηφία των δύο τρίτων, οι ψήφοι των Εργατικών είναι απαραίτητες για να περάσει από τη Βουλή των Κοινοτήτων το αίτημα του Τζόνσον. Παράλληλα, ο Κόρμπιν τόνισε πως  θα ήθελε να περιμένει την απόφαση των Βρυξελλών για το αίτημα του Λονδίνου για αναβολή του Brexit.

Brexit: Η Ε.Ε. πετάει πίσω το μπαλάκι στο Λονδίνο

Από την άλλη σε δίωρη συνάντηση των πρέσβεων των κρατών μελών της Ε.Ε. που συνεδρίασαν σήμερα (25.10.2019) στις Βρυξέλλες αποφασίστηκε η… αναμονή. Αποφασίστηκε δηλαδή πως η όποια απόφαση για νέα παράταση του Brexit θα ληφθεί αφού πρώτα οι Βρετανοί βουλευτές ψηφίσουν και αποφασίσουν επί της πρότασης του Μπόρις Τζόνσον να γίνουν εκλογές στις 12 Δεκεμβρίου.

Επί της ουσίας, η Ε.Ε. διαμηνύει πως πρέπει πρώτα η Βρετανία να αποφασίσει… τι θέλει, ώστε να συζητηθεί εκ των υστέρων πόση θα είναι η νέα παράταση για την έξοδο της χώρας από την Ένωση.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις