Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες με αυτοκίνητα: Συμμορία νεαρών Αλβανών Ρομά πίσω από τις εισβολές σε καταστήματα
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες με αυτοκίνητα: Συμμορία νεαρών Αλβανών Ρομά πίσω από τις εισβολές σε καταστήματα

Ληστείες με αυτοκίνητα: Οι αρμόδιοι αστυνομικοί, ανακοίνωσαν την εξάρθρωση της "σπείρας με τη Mustang", το πιο χαρακτηριστικό συλλεκτικό αυτοκίνητο, που έκλεψαν λόγω της μεγάλης ιπποδύναμης.

Ληστείες με αυτοκίνητα: Συμμορία νεαρών Αλβανών Ρομά, που δεν δίσταζαν να πέσουν με τα κλεμμένα οχήματά τους πάνω σε περιπολικά της Αστυνομίας, ήταν πίσω από τις κινηματογραφικές εισβολές με κλεμμένα τροχοφόρα μεγάλης ιπποδύναμης, σε καταστήματα και επιχειρήσεις στην Αττική.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Οι αρμόδιοι αστυνομικοί, ανακοίνωσαν την εξάρθρωση της “σπείρας με τη Mustang”, το πιο χαρακτηριστικό συλλεκτικό αυτοκίνητο, που έκλεψαν λόγω της μεγάλης ιπποδύναμης και με το οποίο εφόρμησαν σε ένα από τα καταστήματα. Τα μέλη της συμμορίας, που είναι όλα σεσημασμένα για ληστείες και διαρρήξεις  και τα οποία γλίτωναν βαριές καθείρξεις καθώς κάποια δήλωναν ανήλικα, όταν δεν εφορμούσαν με κινηματογραφικό τρόπο πάνω στις τζαμαρίες και στα ρολά των καταστημάτων, χτυπούσαν θέατρα!

Ήδη έχει εξιχνιαστεί έως τώρα η διάρρηξη στο θέατρο “Σημείο” στην Καλλιθέα, ενώ εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε μια σειρά άλλων ληστρικών εισβολών σε θεατρικές στέγες, που καταγράφηκαν στις αρχές του 2018. Έως τώρα εξιχνιάστηκαν σαράντα διαρρήξεις σε διάφορους στόχους και η λεία υπολογίζεται σε 210.000 ευρώ. Στην αστυνομική επιχείρηση συνελήφθησαν ένας 24χρονος, που φέρεται ως ο αρχηγός της ομάδας και τέσσερα ακόμη μέλη ηλικίας 19, 17 και 21 ετών κατά δήλωσή τους.

Όπως δήλωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της ΕΛ.ΑΣ Αστυνομικός υποδιευθυντής Θεόδωρος Χρονόπουλος, η δράση της συμμορίας στα καταστήματα άρχισε στις αρχές του έτους. “Οι δράστες”, τόνισε “πραγματοποιούσαν διαρρήξεις με την μέθοδο του εμβολισμού, δηλαδή χρησιμοποιούσαν κλεμμένα οχήματα και με αυτά προσέκρουαν στις τζαμαρίες των καταστημάτων προκαλώντας μεγάλες φθορές, ενώ στη συνέχεια αφαιρούσαν εμπορεύματα και διάφορα χρηματικά ποσά από τις ταμειακές μηχανές.

Με αυτοκίνητα παλαιάς τεχνολογίας

Για την επίτευξη του εγκληματικού τους σκοπού τα μέλη της οργάνωσης έκλεβαν αυτοκίνητα παλιάς τεχνολογίας (δεκαετίας 1990), συγκεκριμένου τύπου και κατασκευαστή, από διάφορες περιοχές της Αττικής και ακολούθως, μετέβαιναν με το κλεμμένο όχημα στο κατάστημα που επιθυμούσαν να διαρρήξουν και εμβόλιζαν με αυτό τα ρολά και την πρόσοψη του καταστήματος>>.

Διέφευγαν με άλλα οχήματα

Τα κλεμμένα αυτοκίνητα συχνά οι δράστες τα εγκατέλειπαν στο σημείο της διάρρηξης, ενώ άλλες φορές, διέφευγαν με αυτά και τα εγκατέλειπαν σε κοντινή απόσταση, συνεχίζοντας την διαφυγή τους με άλλο όχημα. Σε άλλες περιπτώσεις, χρησιμοποιώντας φρεάτια της ΕΥΔΑΠ ή κατάλληλα εργαλεία, έκοβαν τα ρολά των καταστημάτων και στη συνέχεια έσπαζαν τις τζαμαρίες. Κατά την δράση τους κάλυπταν τα χαρακτηριστικά των προσώπων τους με τις κουκούλες από τις ζακέτες ή τα φούτερ που φορούσαν ή ακόμα και με τη μπλούζα τους, μένοντας γυμνοί από τη μέση και πάνω, ενώ κάλυπταν τα χέρια τους με γάντια ή κάλτσες.

Πυρά από αστυνομικό στον προφυλακτήρα

Χαρακτηριστική περίπτωση της οργανωμένης και σκληρής δράσης αποτελεί περιστατικό κατά το οποίο έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς της Άμεσης Δράσης, στη θέα των οποίων κινήθηκαν με το όχημα τους προκειμένου να εμβολίσουν το περιπολικό όχημα και τότε ένας εκ των αστυνομικών προ του κινδύνου της σωματικής τους ακεραιότητας πυροβόλησε στο κάτω μέρος του προφυλακτήρα του οχήματος. Ακολούθως, οι δράστες διέφυγαν με μεγάλη ταχύτητα από το σημείο.

Οι υποθέσεις που εξιχνιάστηκαν

Από τη μέχρι στιγμής έρευνα, έχουν εξιχνιαστεί:

11 διαρρήξεις καταστημάτων με θραύση της τζαμαρίας ύστερα από εμβολισμό με όχημα σε διάφορες περιοχές όπως της Αττικής (Ν. Φιλαδέλφεια, Ταύρο, Π. Φάληρο, Καλλιθέα, Γλυφάδα, Χαλάνδρι κ.α.),

10 λοιπές διαρρήξεις καταστημάτων και μια (1) απόπειρα (Πετράλωνα, Κολωνό, Ηλιούπολη κ.α),

3 διαρρήξεις αποθηκών πολυκατοικιών,

1 διάρρηξη σε θέατρο,

1 διάρρηξη σε σχολικό συγκρότημα,

11 κλοπές Ι.Χ.Ε. οχημάτων (Κολωνό, Ταύρο, Αθήνα, Πειραιά, Γλυφάδα, Νίκαια, Αργυρούπολη κ.α.) και δυο  κλοπές πινακίδων κυκλοφορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις