Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ληστείες με αυτοκίνητα: Μετά τους Ρομά, νέα συμμορία μπόυκαρε σε κοσμηματοπωλείο
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες με αυτοκίνητα: Μετά τους Ρομά, νέα συμμορία μπόυκαρε σε κοσμηματοπωλείο

Ληστείες με αυτοκίνητα: Τέσσερις δράστες έφθασαν με κλεμμένο όχημα στη Λεωφόρο Αρτέμιδος 70-72, έξω από κοσμηματοπωλείο.

Ληστείες με αυτοκίνητα: Λίγες μόνο ώρες είχαν περάσει από την παρουσίαση στα γραφεία της Ασφάλειας Αττικής της εξάρθρωσης πενταμελούς συμμορίας από Αλβανούς Ρομά, οι οποίοι εισέβαλαν σε καταστήματα με κλεμμένα αυτοκίνητα και μια άλλη συμμορία επανέλαβε το ίδιο κινηματογραφικό σκηνικό!

Του Πέτρου Καρσιώτη

Η εισβολή όμως με κλεμμένο αυτοκίνητο στην πρόσοψη κοσμηματοπωλείου στην Αρτέμιδα δεν πήγε όπως την περίμεναν αφού έγιναν αντιληπτοί από αστυνομικούς οι οποίοι τους καταδίωξαν μέχρι τον Ασπρόπυργο. Στη διάρκεια της καταδίωξης ένας από τους δράστες προέταξε όπλο στους αστυνομικούς και ένας αστυνομικός έριξε προειδοποιητική βολή. Εν τέλει στην είσοδο του καταυλισμού των Ρομά στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου, αστυνομικές δυνάμεις που είχαν ενισχύσει τους πρώτους συναδέλφους τους, συνέλαβαν δύο άτομα τα οποία μεταφέρθηκαν στην Ασφάλεια και εξετάζεται η συμμετοχή τους και σε άλλες ληστρικές εισβολές.

Όλα ξεκίνησαν περίπου μισή ώρα μετά τις 4 τα ξημερώματα. Τέσσερις δράστες έφθασαν με κλεμμένο όχημα στη Λεωφόρο Αρτέμιδος 70-72, έξω από κοσμηματοπωλείο. Ο οδηγός πάτησε το γκάζι και το όχημα έπεσε με ταχύτητα πάνω στα προστατευτικά ρολά του καταστήματος προκαλώντας μεγάλες υλικές ζημιές. Στη συνέχεια οι εισβολείς του κοσμηματοπωλείου  άρχισαν να αρπάζουν από τις βιτρίνες  όσα κοσμήματα έβρισκαν.

Τράπηκαν σε φυγή

Αμέσως μετά, τράπηκαν σε φυγή με το ίδιο όχημα. Αστυνομικοί που περιπολούσαν είχαν πάρει ήδη πληροφορίες για τη μάρκα το χρώμα και τον τύπο του οχήματος που χρησιμοποιήθηκε ως πολιορκητικός κριός για τη διάλυση της πρόσοψης του κοσμηματοπωλείου και άρχισαν να το αναζητούν. Πράγματι, στις 5 το πρωί το εντόπισαν στην έξοδο της Φυλής στην Αττική Οδό. Έκαναν σήμα στον οδηγό να σταματήσει αλλά αυτός πάτησε γκάζι και ξεκίνησε η περιπετειώδης καταδίωξη, που κατέληξε στην είσοδο του καταυλισμού των Ρομά, στα Νεόκτιστα Ασπροπύργου.

Εκεί, σύμφωνα με τους αστυνομικούς,  ένας από τους δράστες σημάδεψε με όπλο τους διώκτες της συμμορίας και ένας από τους αστυνομικούς προχώρησε σε εκφοβιστικό πυροβολισμό στον αέρα. Αμέσως μετά κατάφεραν οι αστυνομικοί να ακινητοποιήσουν δύο από τους δράστες και να τους συλλάβουν.

Ανακρίνονται στην Ασφάλεια

Ήδη όπως προαναφέρθηκε, έχουν οδηγηθεί στην Ασφάλεια και εξετάζονται για να διαπιστωθεί αν είναι δράστες και άλλων ληστρικών εισβολών. Όλα αυτά ήρθαν λίγες ώρες μετά τη σύλληψη των πέντε Αλβανών Ρομά οι οποίοι με τη χρήση οχημάτων μεγάλης ιπποδύναμης εξαπέλυαν τη μία μετά την άλλη εισβολή σε καταστήματα και επιχειρήσεις της Αττικής. Και αυτή η συμμορία είχε έρθει σε θερμό τετ α τετ με αστυνομικούς. Οι Αλβανοί Ρομά επιχείρησαν τότε να εμβολίσουν το περιπολικό της Άμεσης Δράσης, ένας αστυνομικός είχε πυροβολήσει κάτω από τον προφυλακτήρα αλλά οι δράστες είχαν τότε καταφέρει να διαφύγουν.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις