Αθήνα

°C

Παρασκευή

23

Απριλίου 2021

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Ενέδρα σε τράπεζες: Επεισοδιακή σύλληψη μοτοσικλετιστή – Παρακολουθούσε γυναίκες
ΕΛΛΑΔΑ

Ενέδρα σε τράπεζες: Επεισοδιακή σύλληψη μοτοσικλετιστή – Παρακολουθούσε γυναίκες

Ενέδρα σε τράπεζες: Μετά από καταγγελίες γυναικών που ανέφεραν αρπαγή των τσαντών τους αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής ομάδας αστυνομικών.

Ενέδρα σε τράπεζες: Τριγυρνούσε έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, παρακολουθούσε την κίνηση και όταν έβλεπε γυναίκα να βγαίνει μετά από τραπεζική συναλλαγή της κρατώντας την τσάντα της την στοχοποιούσε.

Του Πέτρου Καρσιώτη

Την ακολουθούσε πάνω στη μοτοσικλέτα και σε όποιο σημείο εκείνος θεωρούσε πιο κατάλληλο για να διαφύγει χωρίς τον κίνδυνο της σύλληψης, περνούσε από δίπλα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, την άρπαζε και εξαφανιζόταν. Μετά από καταγγελίες γυναικών που ανέφεραν αρπαγή των τσαντών τους και όλες είχαν το κοινό στοιχείο ότι τα θύματα μόλις είχαν βγει από τράπεζες, κρατώντας τις τσάντες τους, αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής ομάδας αστυνομικών, οι οποίοι ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τον δικυκλιστή τσαντάκια. Με συνεχείς αθέατες περιπολίες γύρω από τράπεζες των περιοχών Πετρούπολης και Ιλίου, εκεί όπου είχαν καταγγελθεί οι αρπαγές των τσαντών από τις γυναίκες-θύματα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη, έναν 25χρονο,  στην περιοχή της Πετρούπολης πάνω σε μοτοσικλέτα.

Καθώς από τι περιγραφές των γυναικών τόσο της ενδυμασίας του δράστη όσο και των χαρακτηριστικών της μηχανής που προλάβαιναν να συγκρατήσουν βεβαιώθηκαν ότι επρόκειτο γι αυτόν που αναζητούσαν, έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο. Εκείνος όμως πάτησε το γκάζι και από την Πετρούπολη κινήθηκε προς το Ίλιον. Στην καταδίωξη που ξεκίνησε από τους αστυνομικούς τελικά συνελήφθη σε δρόμο των Νέων Λιοσίων. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προέκυψε η αρπαγή τριών τσαντών, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο. Σοκ προκαλεί, ωστόσο,  η σύλληψη 14χρονου, ως βασικού μέλους συμμορίας, που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε καταστήματα, οχήματα και σε βάρος πεζών. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, έχουν εξιχνιαστεί 4 ληστείες και 41 κλοπές, εκ των οποίων 29  από οχήματα, 5  από καταστήματα και 7 κλοπές οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη.

Συνελήφθη Αλγερινός για διάρρηξη οχημάτων

Με δέκα οκτώ ζευγάρια… παπούτσια (!), που είχε αφαιρέσει από  σταθμευμένο αυτοκίνητο το οποίο είχε διαρρήξει στην Κηφισιά, συνελήφθη 31χρονος Αλγερινός. Όπως προέκυψε από την έρευνα που ακολούθησε από τον Σεπτέμβριο σε Κηφισιά και Νέα Ερυθραία, είχε παραβιάσει τουλάχιστον δέκα σταθμευμένα αυτοκίνητα και είχε αφαιρέσει  από το εσωτερικό τους μετρητά, τσάντες, ηλεκτρονικές συσκευές και άλλα αντικείμενα.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις