Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

25

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Χρήστος Λούλης: Ο «Χορός της φωτιάς» στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Χρήστος Λούλης: Ο «Χορός της φωτιάς» στο Δημοτικό θέατρο Πειραιά

Χρήστος Λούλης: Ο «Χορός της Φωτιάς» σε σκηνοθεσία- κείμενο-δραματουργία Άρη Μπινιάρη ανοίγει το θεατρική περίοδο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά.

Χρήστος Λούλης: Ο «Χορός της Φωτιάς» σε σκηνοθεσία- κείμενο-δραματουργία  Άρη  Μπινιάρη ανοίγει το θεατρική περίοδο το Δημοτικό Θέατρο Πειραιά. Ο Άρης Μπινιάρης γράφει και σκηνοθετεί μια παράσταση ενθύμησης μέσα από τη μουσική, την κίνηση και την αναπαράσταση. Ο αγώνας αντίστασης, απέναντι στην καταστροφική επέλαση του ολοκληρωτισμού, στην περιοχή του Πόντου στις αρχές του 20ού αιώνα, στέκεται η αφορμή. Αφορμή για να εστιάσουμε στις γονιμικές ιδιότητες ενός λαού, που εγείρεται και μάχεται ενάντια στις δυνάμεις, που αρνούνται τη ζωή. Μέσα από κείμενα της εποχής, επιστολογραφία, άρθρα εφημερίδων και μαρτυρίες αποδίδει ανάγλυφα ως πανανθρώπινο σύμβολο, τον διαχρονικό αγώνα για τη μετάβαση από μια κατάσταση σκλαβιάς προς έναν ορίζοντα απελευθέρωσης.

Μουσική και λόγος συνυπάρχουν και με όχημα τη θεατρική δράση, ανάγουν τα γεγονότα, τον τόπο και τον χρόνο, στο υπαρξιακό και ψυχικό πεδίο των ανθρώπων, εκεί που απηχεί, ολόθυμα, η επιθυμία για τη ζωή και τη δημιουργία. Στην θεατρική αυτή παράσταση παίζουν: Χρήστος Λούλης, Ιωάννα Παππά, Άρης Μπινιάρης, Δώρα Ξαγοράρη, Λεωνή Ξεροβάσιλα, Κώστας Σεβδαλής, Γρηγορία Μεθενίτη, Ελένη Μπούκλη, Κατερίνα Δημάτη, Μάνος Πετράκης, Νίκος Τσολερίδης, Ορέστης Χαλκιάς.

Χρήστος Λούλης: Το τρέιλερ της θεατρικής παράστασης

Χρήστος Λούλης: To cast της παράστασης

Σκηνοθεσία- κείμενο-δραματουργία: Άρης Μπινιάρης

Κοστούμια: Ματίνα Μέγκλα

Σκηνικά: Κωστής Καραντάνης

Μουσική: Φώτης Σιώτας Φωτισμοί: Στέλλα Κάλτσου

Διεύθυνση παραγωγής: Κατερίνα Διακουμοπούλου

Βοηθός σκηνοθέτη: Δώρα Ξαγοράρη

Videoartist: Γιώργος Δασκαλόπουλος

Hair&make-upartist: Άννα- Μαρία Προκοπίδου

Μουσικοί
Μιχάλης Βρέττας: βιολί
Νίκος Μαγνήσαλης: κρουστά
Νίκος Παπαϊωάννου: τσέλο

Χρήστος Λούλης: Τα βραβεία του ηθοποιού και ο γάμος με την Έμιλυ Κολιανδρή

Ο Χρήστος Λούλης γεννήθηκε στην Αθήνα στις 10 Απριλίου 1976 και είναι Έλληνας ηθοποιός. Φοίτησε στο Πανεπιστήμιο Πειραιά στο τμήμα οικονομικής επιστήμης, αλλά εγκατέλειψε τη σχολή για να σπουδάσει υποκριτική στο Ελληνικό Θέατρο Τεχνών στα 20 του, απ’ όπου αποφοίτησε το 1999. Έχει συμμετάσχει σε αρκετές παραστάσεις του Εθνικού Θεάτρου, κινηματογραφικές ταινίες και τηλεοπτικές σειρές. Με την ομάδα του Εθνικού Θεάτρου συμμετείχε το 2006 σε περιοδεία στη Νέα Υόρκη για το θεατρικό έργο Οι Πέρσες του Αισχύλου, ενώ το 2012 συμμετείχε, πάλι με το Εθνικό Θέατρο, στο Shakespeare Festival, που διοργάνωσε το Globe Theatre στο πλαίσιο της Πολιτιστικής Ολυμπιάδας.

Το 2003 τιμήθηκε με το βραβείο Χορν. Το 2008 τιμήθηκε με το Βραβείο Β΄ ανδρικού ρόλου για την ερμηνεία του στην ταινία Οι σκλάβοι στα δεσμά τους στο Φεστιβάλ Κινηματογράφου Θεσσαλονίκης. Κατοικεί στην Αθήνα. Είναι νυμφευμένος με την Κύπρια ηθοποιό Έμιλυ Κολιανδρή από τις 29 Σεπτεμβρίου 2008, μετά από έξι χρόνια σχέσης, και έχουν αποκτήσει δύο παιδιά.

Χρήστος Λούλης: Καλεσμένος στην εκπομπή του Γρηγόρη Αρναούτογλου

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις