Αθήνα

°C

kairos icon

Τετάρτη

24

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ / Κάτια Δανδουλάκη: Σάρωσε με την εμφάνισή της στις «Άγριες Μέλισσες»
ΨΥΧΑΓΩΓΙΑ

Κάτια Δανδουλάκη: Σάρωσε με την εμφάνισή της στις «Άγριες Μέλισσες»

Κάτια Δανδουλάκη: Η ηθοποιός έκανε την πρώτη της εμφάνιση στην επιτυχημένη σειρά του ΑΝΤ1 και έγινε χαμός.

Κάτια Δανδουλάκη: Το τηλεοπτικό κοινό κάθε βράδυ περιμένει με ανυπομονησία να δει τι θα συμβεί στο επόμενο επεισόδιο της σειράς «Άγριες Μέλισσες».  Η Κάτια Δανδουλάκη έκανε την πρώτη της εμφάνιση χθες, Τετάρτη και έγινε χαμός.Ύστερα από πολλά χρόνια διαμονής στο Παρίσι, η μεγάλη αδερφή του Δούκα και του Μιλτιάδη, η Ανέτ, επέστρεψε στο Διαφάνι, σε μία πολύ κρίσιμη χρονική στιγμή. Από τα πρώτα κιόλας λεπτά της παραμονής της στο σπίτι του Δούκα, η Ανέτ (Κάτια Δανδουλάκη) δείχνει πόσο προοδευτική και ανοιχτόμυαλη είναι και πως δεν διστάζει να το δείξει. Εξοργίζεται όταν πληροφορείται πως ο αδερφός της στέκεται εμπόδιο στον γάμο του Νικηφόρου και της Ασημίνας και φαίνεται πως αυτό είναι μόνο η αρχή. Η Κάτια Δανδουλάκη όχι μόνο μπήκε στις Άγριες Μέλισσες αλλά θα παίξει καθοριστικό ρόλο στην εξέλιξη της ιστορίας που έχει κερδίσει ήδη τις εντυπώσεις του τηλεοπτικού κοινού.

Στο χθεσινό επεισόδιο της Τετάρτης είδαμε ότι ο Κυπραίος εκφράζει τον έρωτά του στην Μυρσίνη. Είναι όμως εν τέλει αληθινά τα αισθήματά του ή ακόμα ένα κόλπο στα διπρόσωπα σχέδιά του; Την ίδια ώρα ο Νικηφόρος ξεκαθαρίζει στην Ελένη πως είναι διατεθειμένος να παντρευτεί την Ασημίνα χωρίς να διεκδικήσει για προίκα τα χωράφια τους, προκαλώντας φυσικά την οργή του Δούκα. Θα κάνει πράξη τις απειλές του και θα τον διώξει απ’ το σπίτι και απ’ την περιουσία του; Παράλληλα ο Νέστορας είναι βαριά άρρωστος με τον Κυπραίο να στέκεται στο πλευρό του. Η Δρόσω μαγεύεται απ’ τα λόγια ενός άντρα που απαγορεύεται να ερωτευτεί, ενώ ο Δούκας και ο Μιλτιάδης δέχονται την ανεπάντεχη επίσκεψη απ’ το… Παρίσι. Της αδερφής τους, της Ανέτ Ρουσσώ (Κάτια Δανδουλάκη), η οποία έρχεται αποφασισμένη να βάλει τα πράγματα στη θέση τους, οριστικά.

Κάτια Δανδουλάκη: Δείτε εδώ το τρέιλερ του χθεσινού επεισοδίου και την εμφάνιση της ‘Άνετ’

Κάτια Δανδουλάκη: ‘Έσπασαν τα κοντερ’ οι αναρτήσεις στο Twitter

https://twitter.com/NektarPortokali/status/1187102290131456000?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1187102290131456000&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fzoi%2Fagries-melisses-twitter-anet-katia-dandoylaki

https://twitter.com/marinaa92_/status/1187110807429099521?ref_src=twsrc%5Etfw%7Ctwcamp%5Etweetembed%7Ctwterm%5E1187110807429099521&ref_url=https%3A%2F%2Fwww.iefimerida.gr%2Fzoi%2Fagries-melisses-twitter-anet-katia-dandoylaki

Κάτια Δανδουλάκη: Γνωρίζοντας καλύτερα τον ρόλο της Ανέτ

Η Κάτια Δανδουλάκη υποδύεεται την Ανέτ, την αδερφή του Δούκα και του Μιλτιάδη δηλαδή. Ναι, μέχρι στιγμής δεν γνωρίζαμε ότι τα δύο αδέρφια, τα οποία έχουν χρόνια κόντρα, έχουν κι άλλη αδερφή. Ο λόγος που δεν την είχαμε δει καθόλου στα μέχρι στιγμής επεισόδια την Ανέτ, είναι επειδή απ’ τα 20 της χρόνια βρισκόταν στο Παρίσι και επομένως είχε φτιάξει εκεί τη ζωή της, η οποία δεν μοιάζει σε τίποτα στη ζωή του χωριού. Έχει καινούριες ιδέες, δεν έχει κόμπλεξ, και μπαίνοντας στη σειρά θα φέρει στην επιφάνεια μυστικά που ήταν καλά κρυμμένα για χρόνια. Σύμφωνα με όσα αποκάλυψε η Κάτια Δανδουλάκη στον Βασίλη Ανδριτσάνο και το «Τηλέραμα» για τον ρόλο της στις Άγριες Μέλισσες:

«Είναι η αδελφή του Δούκα και του Μιλτιάδη. Η Ανέτ παντρεύτηκε και έφυγε για το Παρίσι όταν ήταν μόλις 20 χρόνων. Είναι ένας χαρακτήρας λίγο… ξέταιρος από όλους τους άλλους. Είναι ένας άνθρωπος με ιδέες καινούριες, που δεν απηχούν τα ήθη και έθιμα της επαρχίας, μια γυναίκα που δεν έχει κόμπλεξ. Μπαίνοντας στην οικογένεια, βοηθά να βγουν προς τα έξω μυστικά που ήταν επί χρόνια κουκουλωμένα. Ταυτόχρονα όμως θα πέσει σαν χειροβομβίδα στην οικογένεια και η δική της προσωπική ιστορία».

Πώς ξεχωρίζει αυτός ο χαρακτήρας που υποδύεται; Σύμφωνα με την ηθοποιό, ξεχωρίζει για το ότι είναι πολύ μπροστά από την εποχή της. Στην επαρχία σε κάθε χώρα του κόσμου, επειδή πρόκειται για πολύ κλειστές κοινωνίες, υπάρχουν πολλά «πρέπει» και οι αλήθειες κρύβονται. Την Ανέτ την απασχολεί να βγάλει την αλήθεια και αυτό είναι ένα στοιχείο του χαρακτήρα της πολύ γοητευτικό. Δεν υπολογίζει τίποτα μπροστά στην ευθυγράμμισή της με την ψυχή της και με τις απόψεις της.

Κάτια Δανδουλάκη: Τι δήλωσε η ίδια για τον επιτυχημένο ρόλο της

«Έρχονται βόμβες και ανατροπές στις ‘Άγριες Μέλισσες’», δεν δίστασε να αποκαλύψει η Κάτια, ενώ μίλησε για την τηλεοπτική ηρωίδα που ενσαρκώνει. «Η Ανέτ είναι 100% Κάτια. έκανα πάντα αυτό που ήθελε η ψυχή μου όποιο κι αν ήταν το κόστος ακόμα και κόντρα σε πρέπει. Έκανα πράγματα ακραία για την εποχή μου, αν μπορεί να θεωρηθεί ακραίο να είσαι πλάι σε αυτόν που αγαπάς και αν και ας μην σου ανήκει απολύτως», υπογράμμισε ακόμα. Αναφέρθηκε ακόμα και στο σκληρό πρόγραμμά της τονίζοντας ότι: «Ξυπνάω γύρω στις πέντε το πρωί, κατά τις 8 έχω όρντινο για τη σειρά και όσο μας πάει, για να τρέξω μετά στο θέατρο. Η Ανέτ διατρέχει όλες τις ιστορίες, γι’ αυτό κάνω γυρίσματα σε διαφορετικούς χώρους και για πολλές ώρες».

Κάτια Δανδουλάκη: Η λαμπρή καριέρα τη ηθοποιού

Η Κάτια Δανδουλάκη γεννήθηκε στην Θεσσαλονίκη στις 16 Μαΐου 1948 και είναι Ελληνίδα ηθοποιός. Έχει την καταγωγή της από τη Σητεία από την πλευρά του πατέρα της και από τη Μικρά Ασία από την πλευρά της μητέρας της. Τελείωσε τη Σχολή Θεάτρου του Κάρολου Κουν και το London School of Dramatic Art. Κατά την παραμονή της στο Λονδίνο συνεργάστηκε με το BBC σε τηλεταινίες και ραδιοφωνικές παραγωγές. Από το 1996 ήταν παντρεμένη με τον Μάριο Πλωρίτη (ο οποίος απεβίωσε το 2006), ο οποίος έχει μεταφράσει και προσαρμόσει πολλά θεατρικά έργα στα οποία έχει πρωταγωνιστήσει η ίδια. Έλαβε μέρος σε πολλές δημοφιλείς ταινίες όπως Παπαφλέσσας το 1971 με τον Δημήτρη Παπαμιχαήλ.

Η μεγάλη της επιτυχία όμως, ήρθε το 1977 στην τηλεοπτική σειρά Οι Πανθέοι, από το ομότιτλο μυθιστόρημα του Τάσου Αθανασιάδη, όπου ερμήνευσε το ρόλο της Μάρμως Πανθέου, μιας νεαρής συζύγου. Προηγουμένως είχε πρωταγωνιστήσει στην τηλεοπτική σειρά Ο Χριστός ξανασταυρώνεται, βασισμένη στο ομότιτλο βιβλίο που είχε γράψει ο Νίκος Καζαντζάκης. Και οι δύο αυτές σειρές μεταδόθηκαν από την ελληνική δημόσια τηλεόραση (ΕΡΤ). Ακόμα πήρε μέρος στον Χατζημανουήλ (1984 του Γιάννη Σμαραγδή) μαζί με τους Γιάννη Μόρτζο και Δάνη Κατρανίδη.

Κάτια Δανδουλάκη: Βίντεο από την τηλεοπτική σειρά ‘Οι Πανθέοι’

Κάτια Δανδουλάκη: Η συμμετοχή της και στο θεατρικό σανίδι

Τη δεκαετία του 1990 ο Νίκος Φώσκολος την επέλεξε ως βασική πρωταγωνίστρια στη νέα τηλεοπτική σειρά που ετοίμαζε, τη “Λάμψη”. Ο ρόλος της Βίρνας Δράκου της χάρισε ακόμα μεγαλύτερη επιτυχία. Το 1998, μετά από σχεδόν οχτώ χρόνια συνεργασίας, εγκαταλείπει τη Λάμψη και αφοσιώνεται στο θέατρο. Το 1999 πρωταγωνίστησε στην τηλεοπτική μεταφορά του βιβλίου του Γιάννη Ξανθούλη Και ύστερα ήρθαν οι μέλισσες μαζί με το Γιώργο Βογιατζή για την ΕΤ1 σε σκηνοθεσία του Κώστα Κουτσομύτη. Το 2003 πρωταγωνίστησε και πάλι με το Γιώργο Βογιατζή στην τηλεοπτική σειρά της Μιρέλλας Παπαοικονόμου Λένη.

Από το 2004 έως το 2007 πρωταγωνίστησε στην καθημερινή σειρά της Έλενας Ακρίτα και του Γιώργου Κυρίτση Βέρα στο δεξί για το Mega Channel, και από το 2009 έως το 2012 στη σειρά Η ζωή της άλλης. Είναι θιασάρχισσα από το 1979. Έχει ανεβάσει πολλές φορές παραστάσεις, υπό τις σκηνοθετικές οδηγίες του Ζυλ Ντασσέν, όπως τον Γλάρο του Άντον Τσέχωφ. Το 1995 ίδρυσε το δικό της θέατρο, το “Θέατρο Κάτια Δανδουλάκη” στο οποίο ανέβασε πολλές επιτυχημένες παραστάσεις, χαρακτηριστικότερες των οποίων υπήρξαν ο μονόλογος Τζόρνταν και το Master Class όπου υποδύθηκε τη Μαρία Κάλλας. Το 2007 ανέβασε στο θέατρό της, για 2η χρονιά, το θεατρικό έργο της Άγκαθα Κρίστι, Μάρτυρας κατηγορίας.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις