Συλλαλητήριο σήμερα Αθήνα: Επεισόδια από φοιτητές στην πορεία στο κέντρο(vid)

ΕΛΛΑΔΑ

Συλλαλητήριο σήμερα Αθήνα: Επεισόδια από φοιτητές στην πορεία στο κέντρο(vid)

ΕΠΙΜΕΛΕΙΑ: elenaliog.b

Συλλαλητήριο σήμερα Αθήνα: Επεισόδια ξέσπασαν το μεσημέρι της Πέμπτης στο κέντρο της Αθήνας κατά τη διάρκεια της πορείας που διοργάνωσαν από κοινού 14 φοιτητικοί σύλλογοι.

24.10.2019 | 15:54

Συλλαλητήριο σήμερα Αθήνα: Μετά την ολοκλήρωση του συλλαλητηρίου, ένταση ξέσπασε όταν ομάδα από φοιτητές άρχισε να σπρώχνει τις κλούβες των αστυνομικών που βρίσκονταν μπροστά από την Βουλή. Τότε οι αστυνομικοί προκειμένου να τους απωθήσουν απάντησαν με χρήση χημικών. Την ίδια ώρα, ανάλογη ένταση σημειώθηκε και στην πορεία φοιτητικών συλλόγων στη Θεσσαλονίκη, με τους φοιτητές να συγκρούονται με τις αστυνομικές δυνάμεις έξω από το ΥΜΑΘ. Οι φοιτητικοί σύλλογοι που συμμετείχαν στο συλλαλητήριο, ζητούν την επαναφορά του ασύλου, διαμαρτυρόμενοι παράλληλα για το ν+2 που θα φέρει, όπως λένε διαγραφές φοιτητών.

Σημειώνεται, ωστόσο, ότι το υπουργείο έχει διατυπώσει την πρόθεση το μέτρο να αφορά τους νεοεισερχόμενους φοιτητές και να υπάρξουν μεταβατικές διατάξεις για την εφαρμογή του. Μετά από επεισόδια μικρής κλίμακας μπροστά από τις σταθμευμένες κλούβες της αστυνομίας, οι διαδηλωτές πορεύτηκαν προς τα Προπύλαια, όπου και έδωσαν ραντεβού για αύριο στις 11:00 έξω από το υπουργείο Παιδείας. Κατά τη διάρκεια των επεισοδίων τραυματίστηκε ένας φοιτητής. Οι δρόμοι στο κέντρο της Αθήνας δίδονται σταδιακά στην κυκλοφορία.

Συλλαλητήριο σήμερα Αθήνα: Δείτε το βίντεο από τα επεισόδια

Συλλαλητήριο σήμερα Αθήνα: Διαμαρτυρίες για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου

Ωστόσο, έκτακτες κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται στο κέντρο της Αθήνας, σε όλη τη διάρκεια της ημέρας, σύμφωνα με την αστυνομία, λόγω απεργιακών κινητοποιήσεων. Οι κυκλοφοριακές ρυθμίσεις θα πραγματοποιούνται σταδιακά και ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες. Το απόγευμα, στις 17:00 και στις 18:00, έχουν προγραμματίσει τις δικές τις κινητοποιήσεις το ΕΚΑ και η ΑΔΕΔΥ, αντίστοιχα. Διοργανώνουν συλλαλητήριο στην πλατεία Συντάγματος, διαμαρτυρόμενοι για διατάξεις του αναπτυξιακού νομοσχεδίου.

Το ΠΑΜΕ καλεί σε ξεχωριστή συγκέντρωση στα Προπύλαια στις 18:30. Εκτός όμως απο το συλλαλητήριο των φοιτητών, μέλη της ΠΟΕ-ΟΤΑ επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό για να φτάσουν στην Βουλή και απωθήθηκαν από τους αστυνομικούς. Η εκτελεστική επιτροπή της Ομοσπονδίας ήθελε να μπει στο εσωτερικό της Βουλής, θέλοντας να μιλήσει με τον υπουργό Εσωτερικών, Τάκη Θεοδωρικάκο.

Exit mobile version