Αθήνα

°C

kairos icon

Πέμπτη

18

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μεταναστευτικό 2019: Επίθεση στο Δημαρχείο της Πεντέλης με μπογιές
ΕΛΛΑΔΑ

Μεταναστευτικό 2019: Επίθεση στο Δημαρχείο της Πεντέλης με μπογιές

Μεταναστευτικό 2019: Επιτέθηκαν με μπογιές και φέιγ βολάν άγνωστοι στη διάρκεια της νύχτας στο δημαρχείο Πεντέλης.

Μεταναστευτικό 2019: Επίθεση με μπογιές και φέιγ βολάν πραγματοποίησαν άγνωστοι στη διάρκεια της νύχτας στο δημαρχείο Πεντέλης. Την ίδια ώρα, οι άγνωστοι έγραψαν και συνθήματα σε τοίχους υπέρ των μεταναστών, ενώ την επίθεση αντιλήφθηκαν νωρίς το πρωί της Πέμπτης εργαζόμενοι του δήμου πηγαίνοντας στα πόστα τους. Μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει κάποια προσαγωγή ή σύλληψη για το περιστατικό, αλλά ούτε ανάληψη ευθύνης. Υπενθυμίζεται ότι το προηγούμενο διάστημα, η δήμαρχος Πεντέλης κ. Κεχαγιά είχε εκφράσει τη διαφωνία της με το ενδεχόμενο μεταφοράς ασυνόδευτων προσφύγων σε πτέρυγα του «Αμαλία Φλέμινγκ».

Εκτός αυτού, με αφορμή το συγκεκριμένο ζήτημα, την παραίτησή της είχε υποβάλει και η πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Πεντέλης, Φαίη Νικητοπούλου μετά το σάλο που προκλήθηκε από την επιστολή της προς τον υπουργό Προστασίας του Πολίτη, Μιχάλη Χρυσοχοΐδη ώστε να μην εγκατασταθούν μετανάστες στο νοσοκομείο «Αμαλία Φλέμινγκ». Μετά την επίθεση με τις μπογιές, ο Δήμος Πεντέλης εξέδωσε την ακόλουθη ανακοίνωση: «Σήμερα τα ξημερώματα κάποιοι «πολύ δημοκράτες» πέταξαν μπογιές και τρικάκια στο Δημαρχείο. Αν ο σκοπός τους ήταν να τρομοκρατήσουν τη Δήμαρχο και τη διοίκηση, να σταματήσει τις κινήσεις της για το μεταναστευτικό και το Μπόμπολα αντί να λειτουργήσει ως νοσοκομείο για τους πολίτες, να γίνει δομή hot-spot για μετανάστες, τότε απέτυχαν οικτρά. Αν πάλι, ο σκοπός τους ήταν να δώσουν μια ώθηση να βαφτεί το Δημαρχείο εκ νέου, μάλλον το κατάφεραν.

Μεταναστευτικό 2019: Συνθήματα κατά του δήμου και υπέρ των μεταναστών

Μεταναστευτικό 2019: Ο Δήμος Πεντέλης θα επιλέξει τον αριθμό των μεταναστών που θα φιλοξενήσει

Η Δήμαρχος Πεντέλης και η διοίκηση, θα συνεχίσει στον πολύ ξεκάθαρο δρόμο που κάποιοι δεν μπορούν να αντιληφθούν: Η πτέρυγα Μπόμπολα είναι ακατάλληλο σημείο και δεν μπορεί να δεχθεί μετανάστες. Όταν η Κυβέρνηση πει το σχέδιό της για το θέμα, τότε στο πλαίσιο του σχεδιασμού για την περιφέρεια Αττικής, ο Δήμος Πεντέλης θα φιλοξενήσει σε χώρους που ο ίδιος θα επιλέξει, τον αριθμό των ατόμων που του αναλογούν.
Τι δεν καταλαβαίνουν οι «δημοκράτες»;

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις