Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΕΛΛΑΔΑ / Μανώλης Καντάρης – σύζυγος: Στην Ελεονώρα, η γυναίκα του 44χρονου που δολοφονήθηκε για μια κάμερα
ΕΛΛΑΔΑ

Μανώλης Καντάρης – σύζυγος: Στην Ελεονώρα, η γυναίκα του 44χρονου που δολοφονήθηκε για μια κάμερα

Μανώλης Καντάρης - σύζυγος: Φανερά συγκινημένη ανέφερε πως το όνομα της κόρης της το διάλεξε μέσα στο ασθενοφόρο και δεν ήταν άλλο από το Εμμανουέλα, το όνομα που είχε δηλαδή και ο σύζυγός της.

Μανώλης Καντάρης – σύζυγος: Τη χήρα του Μανώλη Καντάρη, Σιμόνα Βιρτζίλι, υποδέχθηκε στην εκπομπή της την Τετάρτη το βράδυ, η Ελεονώρα Μελέτη. Η γυναίκα πρωταγωνίστησε σε μια ιστορία που συγκλόνισε το πανελλήνιο πριν από μερικά χρόνια. Τον Μάιο του 2011, ο Μανώλης Καντάρης έχασε τη ζωή του, όταν τρεις άνδρες του επιτέθηκαν για να τον ληστέψουν, τραυματίζοντάς τον θανάσιμα στη συμβολή των οδών Ηπείρου και Γ΄ Σεπτεμβρίου, στο κέντρο της Αθήνας. Τραγική ειρωνεία, ότι ο άτυχος 44χρονος κατευθύνονταν προς το σταθμευμένο του αυτοκίνητο για να μεταφέρει στο μαιευτήριο τη γυναίκα του, ενώ κρατούσε μία κάμερα με την οποία θα κατέγραφε την γέννηση του δεύτερου παιδιού του. Λίγο αργότερα, η σύζυγος του Σιμόνα Βιρτζίλι, ενώ ήταν ετοιμόγεννη, βρήκε τον άνδρα της μέσα σε μια λίμνη αίματος στο πεζοδρόμιο της γειτονιάς όπου έμεναν.

Η Σιμόνα Βιρτζίλι μίλησε για εκείνο το βράδυ, για τα χρόνια που ακολούθησαν, καθώς και για το πώς ισορρόπησε μέσα της το χαρμόσυνο γεγονός της γέννησης του παιδιού της με το πένθος για τη δολοφονία του άντρα της. Γιατρός στο επάγγελμα, η χήρα του Μανώλη Καντάρη, εξήγησε πως λόγω δουλειάς έχει αναπτύξει ειδικούς μηχανισμούς άμυνας και με το ένστικτο επιβίωσης να την κυριεύει δήλωσε πως «εκείνη τη στιγμή προείχε να προστατεύσω κάποιον που ήταν πολύ πιο αδύναμος από εμένα και ερχόταν στη ζωή. Γι’ αυτό τον λόγο αποφάσισα ότι έπρεπε να προσπαθήσω να διατηρήσω την ψυχραιμία μου, να φτάσω εκεί που έπρεπε και με κάποιον τρόπο να επικοινωνήσω και να ζητήσω να ενημερωθούν κάποιοι πρώτοι συγγενείς και φίλοι».

Μανώλης Καντάρης: Η μικρούλα πήρε το όνομα του πατέρα της

Φανερά συγκινημένη ανέφερε πως το όνομα της κόρης της το διάλεξε μέσα στο ασθενοφόρο και δεν ήταν άλλο από το Εμμανουέλα, το όνομα που είχε δηλαδή και ο σύζυγός της. Μιλώντας για το σήμερα, η Σιμόνα Βιρτζίλι άφησε να εννοηθεί πως έχει ανοίξει νέο κεφάλαιο στην προσωπική της ζωή και μάλιστα με έναν άνθρωπο που όπως ανέφερε «βοήθησε πάρα πολύ στο να καταλάβουν τα παιδιά πώς έχουν τα πράγματα και να μην αισθάνονται ότι στερούνται κάποιον. Οκτώμισι χρόνια μετά, ακόμα είναι πολύ ζωντανή η μνήμη, αλλά είναι σωστό και να πούμε ότι για όσους συνεχίζουν και ζουν, χρειάζονται ανθρώπους δίπλα τους και εγώ είμαι ευγνώμων για αυτό».

Δεν έκρυψε ωστόσο τον θυμό της όταν αναφέρθηκε στους δράστες της δολοφονίας του συζύγου της, κάνοντας λόγο για οργανωμένο έγκλημα με βάση τις συγκυρίες κάτω από τις οποίες πραγματοποιήθηκε το συμβάν. «Το οργανωμένο έγκλημα συντηρείται. Το επιτρέπουμε και το συντηρούμε άρα ο θυμός ο πρώτος είναι “γιατί να συμβαίνει αυτό” και μετά θύμωσα και με τους δράστες, βέβαια. Έφυγα από εκείνο το σπίτι 40 ημέρες μετά. Αισθανόμουν πολύ ανασφαλής γιατί σκεφτόμουν πως αν δεν δίστασαν τρεις να επιτεθούν εναντίον ενός για μια κάμερα, τι θα τους εμποδίσει να επιτεθούν σε μια γυναίκα μόνη με δυο μωρά παιδιά» δήλωσε.

Μανώλης Καντάρης: Το χρονικό

Όπως έγινε γνωστό από την αστυνομία, ο 44χρονος βγήκε από το σπίτι του στην οδό Ηπείρου και πήγαινε σε πάρκινγκ στην οδού Ιουλιανού, όπου είχε το αυτοκίνητό του, όταν δέχθηκε επίθεση από τρία άτομα. Οι δράστες τον τραυμάτισαν με μαχαίρι τουλάχιστον τρεις φορές στην πλάτη, στα χέρια και στο λαιμό, επειδή αντιστάθηκε και προσπάθησε να διαφύγει, του άρπαξαν μία κάμερα και εξαφανίστηκαν. Η γυναίκα του και η πεθερά του που τον περίμεναν στο διαμέρισμα, επειδή άργησε να εμφανιστεί, κατέβηκαν να τον περιμένουν στον δρόμο και εκεί τον βρήκαν νεκρό. Οι δύο γυναίκες έπαθαν ισχυρό σοκ, ενώ γείτονες κάλεσαν ασθενοφόρο και τον μετέφεραν στο νοσοκομείο, όπου διαπιστώθηκε ο θάνατός του.

Μανώλης Καντάρης: Οι απολογίες των δραστών

Για την δολοφονία Καντάρη συνελήφθησαν δύο Αφγανοί ηλικίας 27 και 20 ετών κι ένας Πακιστανός. Στα απολογίες τους , τις οποίες είχε αποκαλύψει το Βήμα και οι δύο Αφγανοί είχαν προσπαθήσει να χρεώσουν την δολοφονία στον Πακιστανό. Σύμφωνα με το Βήμα ο 27χρονος Αφγανός είχε καταθέσει τα εξής: «Κοντά στο Αστυνομικό Τμήμα Ομονοίας αγοράσαμε αρκετές μπίρες, καθίσαμε εκεί κοντά και τις ήπιαμε. Λίγο μετά σηκωθήκαμε ξανά και συνεχίσαμε να κάνουμε βόλτα στους γύρω δρόμους. Μετά από κάποιες ώρες, δεν θυμάμαι να σας πω ακριβώς γιατί ήμασταν μεθυσμένοι, ο Πακιστανός είδε έναν άνδρα που είχε κρεμασμένη στον ώμο του μια κάμερα να περπατάει στο πεζοδρόμιο. Χωρίς να μας πει τίποτε, τον ακολούθησε και εμείς τρέξαμε πίσω του.

Μόλις έστριψε αυτός αριστερά, δεν θυμάμαι να σας πω σε ποιον δρόμο, ο Πακιστανός τον πλησίασε και του τράβηξε την τσάντα με την κάμερα από τον ώμο του για να του την πάρει. Αυτός αντέδρασε και άρχισε να λέει κάτι στα ελληνικά. Τότε ο Πακιστανός έβγαλε από τη μέση του ένα μαχαίρι, 20 πόντους περίπου, και τον μαχαίρωσε τουλάχιστον μία φορά απ’ ό,τι θυμάμαι. Τότε αυτός που είχε την κάμερα φάνηκε από το κτύπημα ότι πόνεσε πολύ, παραπάτησε και έπεσε κάτω.

Όταν τον κοίταξα είδα να έχει αίμα στην μπλούζα του και αμέσως γύρισα το κεφάλι μου για να μην τον βλέπω. Μόλις πήραμε την κάμερα χωρίσαμε και εγώ με τον φίλο μου πήγαμε σπίτι μας και κοιμηθήκαμε…».  Και οι τρεις, καταδικάστηκαν σε ισόβια κάθειρξη και 23 έτη. Στόχος τους ήταν η κάμερα που είχε στη κατοχή του, την οποία στη συνέχεια πούλησαν έναντι 120 ευρώ.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις