Αθήνα

°C

kairos icon

Παρασκευή

19

Απριλίου 2024

alphafreepress.gr / ΑΣΤΥΝΟΜΙΚΟ / Ληστείες: Σύλληψη 25χρονου μετά από καταδίωξη
ΕΛΛΑΔΑ

Ληστείες: Σύλληψη 25χρονου μετά από καταδίωξη

Ληστείες: 25χρονος παρακολουθούσε την κίνηση σε τράπεζες, εντόπιζε γυναίκες που έβγαιναν και άρπαζε τις τσάντες με τα χρήματα.

Ληστείες: Τριγυρνούσε έξω από υποκαταστήματα τραπεζών, παρακολουθούσε την κίνηση και, όταν έβλεπε γυναίκα να βγαίνει μετά από τραπεζική συναλλαγή της κρατώντας την τσάντα της, την στοχοποιούσε. Την ακολουθούσε πάνω στη μοτοσικλέτα και σε όποιο σημείο εκείνος θεωρούσε πιο κατάλληλο για να διαφύγει χωρίς τον κίνδυνο της σύλληψης, περνούσε από δίπλα με ιλιγγιώδη ταχύτητα, την άρπαζε και εξαφανιζόταν. Μετά από καταγγελίες γυναικών που ανέφεραν αρπαγή των τσαντών τους και όλες είχαν το κοινό στοιχείο ότι τα θύματα μόλις είχαν βγει από τράπεζες, κρατώντας τις τσάντες τους, αποφασίστηκε η σύσταση ειδικής ομάδας αστυνομικών, οι οποίοι ανέλαβαν να ερευνήσουν την υπόθεση και να εντοπίσουν τον δικυκλιστή τσαντάκια.

Με συνεχείς αθέατες περιπολίες γύρω από τράπεζες των περιοχών Πετρούπολης και Ιλίου, εκεί όπου είχαν καταγγελθεί οι αρπαγές των τσαντών από τις γυναίκες-θύματα, οι αστυνομικοί κατάφεραν να εντοπίσουν τον δράστη, έναν 25χρονο, στην περιοχή της Πετρούπολης πάνω σε μοτοσικλέτα. Καθώς από τι περιγραφές των γυναικών τόσο της ενδυμασίας του δράστη όσο και των χαρακτηριστικών της μηχανής που προλάβαιναν να συγκρατήσουν βεβαιώθηκαν ότι επρόκειτο γι’ αυτόν που αναζητούσαν, έκαναν σήμα να σταματήσει για έλεγχο.

από τον Πέτρο Καρσιώτη

Ληστείες: Με καταδίωξη συνελήφθη στο Ίλιον

Εκείνος όμως πάτησε το γκάζι και από την Πετρούπολη κινήθηκε προς το Ίλιον. Στην καταδίωξη που ξεκίνησε από τους αστυνομικούς τελικά συνελήφθη σε δρόμο των Νέων Λιοσίων. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία προέκυψε η αρπαγή τριών τσαντών, αρχής γενομένης από τον Αύγουστο.

Σοκ από σύλληψη 14χρονου για ληστείες

Σοκ προκαλεί, ωστόσο, η σύλληψη 14χρονου, ως βασικού μέλους συμμορίας, που διέπραττε ληστείες και κλοπές σε καταστήματα, οχήματα και σε βάρος πεζών. Από τα μέχρι τώρα στοιχεία της έρευνας, έχουν εξιχνιαστεί 4 ληστείες και 41 κλοπές, εκ των οποίων 29 από οχήματα, 5 από καταστήματα και 7 κλοπές οχημάτων στο κέντρο της Αθήνας, την Καλλιθέα και τη Νέα Σμύρνη.

Ακολουθήστε μας στο Google News και μάθετε πρώτοι όλες τις ειδήσεις